Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Queen Victoria

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas vwo | 554 woorden
  • 4 november 2006
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
44 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Queen Victoria

De volledige naam van Queen Victoria is Alexandrina Victoria. Die naam had ze te danken aan haar peetoom, de keizer van Rusland. Ze is geboren op 24 mei 1819 in de plaats Londen. Ze was de dochter van Edward en Victoria. Edward was hertog van Kent en haar moeder die ook Victoria heette, was een Engelse Prinses. Haar vader overleed 8 maanden na haar geboorte. Queen Victoria kreeg bericht op 20 juni 1837, dat ze koningin zou worden van het Verenigd Koninkrijk. Haar oom was overleden, en omdat hij de troon niet aan zijn kinderen had nagelaten zou Victoria koningin worden. Ze was toen 18 jaar. Ze werd pas gekroond tot koningin op 28 juni 1838, een jaar nadat haar oom stierf. Omdat ze nog erg jong en onervaren was met het besturen van een land, kreeg ze hulp van de minister president. Zijn naam was Lord Melbourne. Voor Victoria was hij een soort vader, omdat hij vaak zijn mening zei over de politiek en omdat ze zo’n hechte band hadden. Queen Victoria was de opvolger van Willem IV, dat was haar oom. Ze trouwde op 10 februari 1840 in het paleis van Sint James met haar neef Albert. Hij was de zoon van Ernst I van Saksen-Coburg-Gotha. Samen kregen ze 9 kinderen. Ze noemden ze Edward, Alice, Alfred, Helena, Louise, Arthur, Leopold en Beatrice.

Albert overleed al op jonge leeftijd. Hij werd 42 jaar. Sinds de dood van hem heeft Queen Victoria alleen nog maar getreurd om hem, en droeg ze alleen nog maar zwarte kleding. Ze trok zich ook vaak terug in haar landgoederen. Daarom was ze ook vaak te vinden in Schotland. Twee van haar favoriete bestemmingen waren het kasteel van Balmoral en het eiland Wight. Het kasteel van Balmoral had Albert gekocht, en daarom was Victoria er erg aan gehecht geraakt.

In 1854 begon er ook een oorlog, de ‘’Crimean War’’. Deze oorlog duurde ongeveer 40 jaar. Aan de ene kant was Rusland, en aan de andere kant stonden Groot-Brittannië, Frankrijk, Sardinië en Turkije. In 1856 eindigde de oorlog. De kant van Groot-Brittannië won.

In de tijd van Queen Victoria werd Engeland het machtigste land van de wereld, omdat ze veel gebieden hadden die verspreid waren over de hele wereld. Ook kwam in haar tijd de industrie op gang. De eerste industrie in Engeland waren bijvoorbeeld de mijnen, waarin arme mensen werkten. Er werden ook nieuwe communicatie middelen uitgevonden, zoals de trein en de krant. Victoria was de eerste koningin die in een trein reed. Één van de eerste kranten was de Telegraaf. Ook werd de fotografie uitgevonden, en Victoria en haar familie waren de eersten die op de foto gezet werden. Door alle nieuwe uitvindingen liep Engeland al gauw voor in de techniek.

Victoria bleef tot haar dood actief in de politiek. Ze had daardoor goede contacten met haar eerste ministers. In haar regeringsperiode maakte ze 10 verschillende ministers mee. Na haar regeringsperiode van bijna 60 jaar overleed Queen Victoria op 22 januari 1901 op het eiland Wight, in haar geliefde Osborne House. Ze werd begraven in Frogmore House, in het park van Windsor. Daar zijn de familiegraven gebouwd. Op haar graf staat: Adieu mijn geliefden, hier zal ik eindelijk met U rusten, met U zal ik in Jezus weder opstaan’’.

Queen Victoria staat tegenwoordig bekend als meest Geliefde koningin van Engeland, en nog vele mensen spreken vol lof over haar wegens al haar daden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.