Paarden en pony's

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 8 | 533 woorden
  • 14 december 2003
  • 173 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
173 keer beoordeeld

Geschiedenis van de paarden Heel lang gelden gingen de mensen in grotten rennende paarden tekenen op de wanden van de grot. Want het paard was de prooi van de mens. Later dachten ze na dat ze het paard konden gebruiken om dingen te dragen. Hij had een hele goede band met de mens. Dit gebeurde op 1500 voor Christus. Toen ze met paarden gingen rijden gingen ze naar belangrijke steden. Dat was in 1615. Toen de mensen paarden in de grotten tekenden betekende dat dat ze op jacht gingen. Sindsdien is het paard een nuttig dier geworden. Toen zagen ze dat ze heel veel kracht en snelheid hebben. Daarom is het ook geen wonder dat het een ‘magisch dier’ werd genoemd en dat ze een hele goede rol speelden over de hele wereld. Paardrijden Als je wilt leren paardrijden dan moet je een goede manege vinden met goede gediplomeerde instructeurs. Daarna kijk je of de stallen schoon zijn, en of de paarden het naar hun zin hebben. Ook moet je goede kleding hebben: Een cap voor als je van het paard valt. Een legging, maar géén spijkerbroek want dan doe je het paard pijn met die uitsteeksels. Kleed je altijd heel warm aan in de winter en zelfs in de zomer moet je dat doen! En als het regent moet je een waterdichte jas aanhebben.
Gedicht: Paardje Door de zwarte banen loopt mijn witte paard, Sterren in zijn manen, maanlicht in mijn staart, Paardje, paardje, paardje, neem me met je mee, Rijd me door het donker naar de grote zee. Paardje als je stil staat waar het water blinkt, Zoek me dan een schelpje waar de zee in zingt, Rijd me door het donker naar de grote zee. Paardje leg dat schelpje op mijn kussen neer, ’T is om te bewaren honderd jaar en meer, Paardje, paardje, paardje neem me met je mee, Rijd me door het donker naar de grote zee. Hoofdstellen en bitten Een paard heeft een hoofdstel, een bit en een zadel. Zo doe je het hoofdstel om: (1) Haal de teugels over het hoofd. Houd het hoofdstel in je rechterhand en schuif het bit met je linkerhand in de mond. (2) Haal het kopstuk over de oren en trek aan de frontriem. Kijk goed of het bit niet te strak of te los zit. (3) Als het hoofdstel is vastgegespt, moeten er vier vingers onder de keelriem passen. Maak dan de neusriem vast. Wedstrijden Als je een goed paard hebt en je zelf hard traint kun je aan wedstrijden meedoen. Maar om de top de bereiken moet je goed samenwerken. Als je wedstrijden gaat spelen moet je soms ook andere kleding dragen: Meisjes
Een rijcap met kinband

Sweatshirt met lange mouwen
Jodhpur
Jodhpurlaarzen
Jongens
Rijcap met kinband
Shirt
Spijkerbroek
Leren beenstukken
Rijlaarzen Rassen en familie oorsprong stokmaat kleur Karakter
FababellaArgentinië Onder de 70 cm Alle kleuren Vriendelijk ideaal als huisdier
ShetlandNoord-Schotland Gemiddeld 93 cm Alle kleuren Rustig en vriendelijk
Amerikaanse Shetland 1,15m Alle kleuren Intelligent en plooibaar
LandcusFrankrijk 1,20m schimmel onbekend
GarranaPortugal 1m tot 1,20m Meestal donker vos onbekend
Van familie kent het paard er maar één, en dat is de zebra, die alleen een andere kleur heeft, en dat is zwart met wit gestreept.

REACTIES

S.

S.

Ik vind dat je wel een goeie spreekbeurt hebt gemaakt!!!!!

20 jaar geleden

M.

M.

ik vond het een mooie spreekbeurt alleen een beetjuh kort voor de rest super ik geef je een 8

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.