Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

McDonald's

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas vmbo | 682 woorden
  • 26 juni 2007
  • 560 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
560 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
McDonald's
McDonald’s kom je overal tegen. Wereldwijd zijn er meer dan 30.000 restaurants in meer dan 120 landen. Miljoenen mensen brengen dagelijks een bezoek aan deze restaurants. Omdat je als gast kunt kiezen uit een gevarieerd en verantwoord menu. Omdat alle producten van de hoogste kwaliteit zijn en een aantrekkelijke prijs hebben. Omdat je vriendelijk en snel wordt bediend in een brandschone omgeving. En omdat elk restaurant een niet meer weg te denken onderdeel is van de lokale samenleving en daar sterk bij betrokken is.

Opening eerste McDonald's restaurant in Des Plaines (Illinois)

De geschiedenis van McDonald's begint in 1954. In dat jaar ontdekt Ray Kroc, vertegenwoordiger in milkshakemachines, een klein wegrestaurant van de gebroeders McDonald in San Bernadino (Californië). Kroc verbaast zich over de forse bestelling van acht mixers, waarmee tegelijkertijd veertig milkshakes gemaakt kunnen worden. Dat dit restaurant de toekomst heeft, beseft Kroc al snel. Het contract dat hij in 1954 met de beide broers sluit, geeft hem het recht het concept waar ook ter wereld toe te passen. Op 15 april 1955 is het zover en wordt het eerste restaurant geopend in Des Plaines (Illinois).

Ronald McDonald
Veel mensen denken dat Ronald Mcdonalds de Baas is van de Mcdonalds Restaurants, eigenlijk dacht ik dat zelf ook, maar Ronald Mcdonalds is dus de naam van de clown die je in alle Mcdonald’s restaurants ziet. Ronald Mcdonald staat symbool als de kindervriend in de restaurants en heeft zelfs zijn eigenschappen: Hij is intelligent, gevoelig, grappig en kan heel goed goochelen. Ronald treed ook op in basisscholen. Ook kan je hem tegen komen in ziekenhuizen en andere evenementen. Hij probeert iedereen aan het lachen te maken. Ook heeft hij ene eigen dans. Die gaat zo:

Eerste McDonald's restaurant in Nederland
Het eerste McDonald's restaurant van Nederland wordt geopend in Zaandam. Het is tegelijkertijd het eerste McDonald’s restaurant op het Europese vasteland. Naast de Hamburger staan ook Appelmoes, de McKroket, Kip Superbout en zelfs erwtensoep op het menu. Aardappels voor de Franse Frietjes werden nog met de hand geschild. De salades, de Groenteburger en de McChicken™ zullen pas jaren later aan het assortiment worden toegevoegd.

Opening eerste Nederlandse Ronald McDonald Huis
Sabine is drie jaar en heeft iets aan haar hart. Zij wordt behandeld in een specialistisch kinderziekenhuis, omdat ze daar alles afweten van haar ziekte. Al maandenlang ligt zij daar, ver weg van huis, helemaal alleen in dat grote ziekenhuis. Gelukkig zijn haar vader en moeder toch altijd in de buurt. Ze logeren in het Ronald McDonald Huis. Als ze pijn heeft, of als ze bang is. Of gewoon, als ze ’s nachts niet kan slapen. Binnen een paar minuten kunnen ze bij haar zijn. Sabines broertje kan daar ook logeren. Als Sabine soms even uit het ziekenhuis weg mag, dan is ze er zelf ook. Je kunt er lekker spelen, het is eigenlijk net als thuis.
Prinses Margriet opent het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland, aan de Amsterdamse Spinozastraat. Het is ook het eerste Huis in Europa. Het idee voor de Ronald McDonald Huizen is afkomstig uit Amerika.

Opening 200e McDonald's restaurant
Op 2 februari 2000 opent burgemeester Burgering van de gemeente Barneveld het 200e McDonald’s restaurant in Nederland. De opening van dit nieuwe restaurant is een mijlpaal in de geschiedenis van McDonald’s in Nederland.

i’m lovin’ it!
McDonald’s komt met een gloednieuwe campagne om nog meer te benadrukken dat de gast centraal staat: i’m lovin’ it. Wat je levensstijl ook is en waar je ook van houdt, McDonald’s past er altijd bij. Elke gast moet zicht thuisvoelen bij McDonald’s. Dat willen we uitstralen met i’m lovin’ it. Justin Timberlake werkt eraan mee. Hij is te zien in een McDonald’s commercial en zingt de titelsong van i’m lovin’ it.


Wist je dat …
… je in het eerste McDonald’s restaurant in Nederland appelmoes en erwtensoep kon bestellen?
… je in 1987 voor het eerst vanuit de auto bij McDonald’s kon bestellen: in de McDrive?
… er in Nederland wel 15.000 mensen bij McDonald’s werken?
… elke week 3,5 miljoen mensen bij McDonald’s eten?
… de McKroket alleen in Nederland verkrijgbaar is?

REACTIES

J.

J.

mooi werkstuk !!!

13 jaar geleden

M.

M.

hey,

kun je me vertellen waar je die filmpje hebt gevonden ik heb m zo snel mogelijk nodig.

alvast,bedankt

12 jaar geleden

J.

J.

stuur deze naar mij

8 jaar geleden

J.

J.

ik had een spreekbeurt gemaakt en ik haalde een 9

7 jaar geleden

S.

S.

waar heb jij informatie vandaan

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.