Loverboys

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 3e klas vwo | 810 woorden
  • 30 april 2010
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
9 keer beoordeeld

Loverboys
89% van hen is allochtoon
37% van hen is Marokkaan
Ze zijn meestal tussen de 20 en 30 jaar
Ze zijn laag opgeleid
Ze hebben een vlotte babbel
En hebben meestal al een criminele carrière achter de rug
Ik heb het hier over Loverboys!

De term loverboys werd voor het eerst gebruikt in 1998, door journalist Robert Verkerk, de benaming sloeg aan en een dag later hadden 11 kranten deze term overgenomen. Voor 1998 bestond het ook al, alleen noemden men loverboys souteneurs.

Loverboys zijn op zoek naar zwakke, teruggetrokken meisjes, die in de pubertijd zitten en erg onzeker zijn. Soms zijn de meisjes zelfs zwakbegaafd of licht verstandelijk gehandicapt.

Loverboys werken via een slinkse tactiek,
Ze versieren meisjes die niet snel voor zichzelf op komen, en laten hen verliefd worden. Ze kopen je dure cadeaus, nemen je overal heen naartoe in hun stoere sportwagen, en zorgen dat je je ouders en vrienden steeds minder ziet. Op een gegeven moment krijg je ruzie met je ouders, je belt je “lieve vriendje”op en vertelt hem hoe je ouders tegen je gedaan hebben, hij zegt, kom toch bij mij wonen, je ouders gunnen je ook niks, laat hen toch stikken samen met je jaloerse vrienden! Als je bij hem ingetrokken bent gaat het allemaal snel, hij heeft schulden, maar om een avondje met zijn vriend te gaan stappen, scheld hij het allemaal kwijt en hebben jullie geen schulden meer, en hij heeft toch zoveel voor jou gedaan, en je houd toch zo veel van hem, één avondje uit is toch geen probleem… Maar dan merk je dat die vriend meer wil, en je aanraakt op plaatsen, hij wil met je naar bed, misschien bel je je vriend nog op, om te vragen wat dit te betekenen heeft, maar meestal accepteer je het gewoon, en doe je het, voor je “lieve vriend”. Zo kom je steeds meer in de buurt van de prostitutie, je moet steeds vaker met iemand naar bed gaan… En steeds vaker moet je klusjes voor hem opknappen, en uiteindelijk ben je zijn slaafje, een ordinaire hoer op de wallen of soms zelfs in het buitenland, je lieve vriendje is veranderd in je ergste nachtmerrie!

Als je zo ver bent dat je vaker dan 1 keer met iemand naar bed geweest bent, dan is het bijna onmogelijk om uit de greep van de loverboy te ontsnappen, meestal ben je dan ook al verslaafd aan drugs.

Dit is een van de meest voorkomende werkwijzen van de loverboy, soms komen er ook nog lovergirls aan te pas, maar dit komt een stuk minder vaak voor. Als een loverboy en een lovergirl samenwerken, is deze lovergirl meestal een van zijn vorige slachtoffers die nog verliefd op hem is en hem niet verraden zal. Deze lovergirl laat je in aanraking komen met stelen(uit winkels bvb), met drugs en met prostituees, en laat je ook zien dat het eigelijk enorm leuk is om als prostituee te werken, want het verdient immers heel snel, en zo erg is het niet, toch?

Loverboys laten ook regelmatig meisjes drugs smokkelen, er zijn tientallen gevallen bekend van meisjes die een gevangenisstraf uitzitten in landen als Indonesië en de Filippijnen. Mandy Pijnenburg is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest, ze is ingepakt door een loverboy en is de prostitutie ingegaan.
Volgens de ouders van Mandy heeft een loverboy hun dochter gedwongen de drugs te smokkelen. Hij zou hebben gedreigd de familie iets aan te doen als ze dat zou weigeren. De rechtbank negeerde dat verhaal en heeft Mandy veroordeeld 10 jaar cel in de dominicaanse republiek zelf. Zo’n dingen komen regelmatig voor.

Loverboys maken per jaar zo’n 1000 slachtoffers, waarvan ²/3 allochtoon of pas geëmigreerd is. Maar dit aantal zal toenemen als er niks aan gedaan word.

Een aantal oplossingen zijn:
*Een duidelijke documentaire maken en die uitzenden op tijden dat ook jongere meisjes kunnen kijken, in die documentaire kunnen ze slachtoffers, ouders en loverboys(met event. Verborgen camera) laten spreken, en hun ervaringen naspelen in een reconstructie
*Voorlichtingen geven op basis en middelbare scholen, doormiddel van rollenspellen of ook weer de slachtoffers te laten spreken
*Hogere straffen voor Loverboys instellen en zorgen dat er een speciaal loverboy team in Nederland komt om loverboys op te speuren.
*Bij drugssmokkel op vliegvelden nagaan of er sprake kan zijn van een loverboyzaak
*Prostituees voordat ze het vak ingaan de mogelijkheid geven zich te melden
*Gehandicaptenverzorgers inlichten over het feit dat ook veel loverboys een licht gehandicapt meisje wel zien zitten.

Ik denk wel dat iedereen het met me eens is als ik zeg dat alle loverboys gewoon weg moeten. Hun dagtaak is geld verdienen met mensen te misbruiken en het leven te verzieken van meisjes. Meisjes die een loverboy overleefd hebben plegen vaak zelfmoord omdat ze niet verder kunnen leven na zoiets meegemaakt te hebben.

Ik hoop dat geen van jullie ooit een loverboy word, of een slachtoffer ervan.

REACTIES

E.

E.

Dit vind ik een echt een super spreekbeurt ! ik denk dat dit een geschikt onderwerp voor mij is en mijn klasgenoten.

Groeten Elisa.

13 jaar geleden

A.

A.

wat een onzin, kun je dan op z'n minst de site geven waar de gegevens staan waarop jij, jouw inleiding hebt gebasseerd. Ik denk dat je gewoon maar wat uit je duim hebt gezogen -.-

12 jaar geleden

N.

N.

Beste anoniem,

Ik heb de gegevens uit een krantenartikel uit 2007, toen was dit een erg actueel onderwerp en in dat jaar heb ik deze spreekbeurt dan ook gehouden.

Deze gegevens zijn dan ook geen onzin en ik heb niks uit mijn duim gezogen. Maar fijn dat je een mening hebt.

11 jaar geleden

L.

L.

ja gewoon poep

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.