Drugs

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas vmbo | 1199 woorden
  • 9 september 2008
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
6 keer beoordeeld

Drugs.

Wij houden onze spreekbeurt over drugs omdat we het een heel interessant onderwerp vinden en omdat wij jullie er meer over willen vertellen.

Hasj en weed.


Hasj en weed zijn verdovende middelen. Het is soft-drugs. Hasj en weed zijn van de plant hennep. Als je de bloemtoppen er van droogt en verkruimelt krijg je weed. Als je de hars van de plant tot blokken of plakken perst krijg je hasj.

Wat zit erin.

Wat nu de lekkere smaak geeft is de THC dat betekent: terahydrocan-nabion. Hoe warmer het klimaat hoe meer er in zit. Hasj-olie kan zoveel THC hebben dat hij meer dan de helft daar uit bestaat.


Wat voelt de gebruiker.

Wie zich niet gelukkig voelt voelt zich meestal nog rotter en wie zich goed voelt voelt zich prettig. Als je je prettig voelt noemen ze dat ook wel high. Je voelt wel dat je benen en armen zwaarder worden. THC beïnvloed ook je gedrag het lijkt dan net dat je dronken bent je doet dan dingen die je eigenlijk helemaal niet wil doen, maar er zijn ook andere dingen bij zoals: opeens heel veel eten de slappe lach krijgen als je met iets heel serieus bezig bent en je kan opeens heel erg bang worden, het verslapt de spieren, je krijgt een droge mond, je ogen worden een beetje rood, je krijgt grote pupillen en je hard gaat steeds sneller kloppen.

Wat staat in de wet.

Het kweken van de plant en het bezitten van hasj, weed of hasj-olie is altijd strafbaar. Ook al gaat het om kleine beetjes. Koffieshops mogen per dag dan ook niet meer dan 5 gram per persoon verkopen. Kinderen onder de 18 krijgen een strafblad als er gezien wordt dat hij/zij drugs gebruikt.

HEROÏNE


Wat is heroïne

Heroïne is harddrugs en is een verdovend middel. Heroïne komt van de plant papver, door de onrijpe zaadbol een stukje open te snijden en het melksap er uit te laten lopen en door te drogen krijg je opium, uit de opium kan morfine worden gemaakt. En van die morfine kan je weer heroïne maken.

Hoe wordt het gebruikt.

Heroïne wordt gechineesd of gespoten. Bij Chinezen wordt er poeder op een stukje aluminiumfolie gelegd en verhit met aansteker en met een koker opgezogen. Met spuiten geef je jezelf een prik in je arm en dan komt het gelijk in je bloed.

Wat voelt de heroïne gebruiker.

Bij het gebruik van heroïne worden de ademhaling en de hartslag langzamer. De lichaamstemperatuur gaat iets omlaag. De pupillen worden er groot. De stoffen verminderen de werking van de darmen en kringspieren. Seksuele behoeften kunnen minder worden. In het begin kan de gebruiker last krijgen van braken, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, jeuk en een vreemd gevoel in het hoofd. De werkzame stof veroorzaakt op zich geen beschadigingen aan weefsels en organen.
De heroïne heeft ook een raar effect pijn, verdriet, angst, honger, en kou worden niet gevoeld als je het gebruikt. De gebruiker raakt ontspannen, de buiten wereld doet er dan niet meer toe volgens de gebruiker. De heroïne werkt ongeveer 4 tot 6 uur.


COCAÏNE


Wat is cocaïne

Cocaïne ziet er uit als een wit kristalachtig poeder. Het wordt uit de bladeren van de cocaïne plant gehaald, die in Zuid-Afrika groeit.

Hoe wordt het gebruikt.

Cocaïne wordt gesnoven, maar las het met water vermengd is kan je het ook spuiten.

Wat zijn de risico’s
Wie regelmatig cocaïne gebruikt verliest zijn eetlust, vermagert, heeft geen conditie, je wordt sneller ziet, je gaat trillen en je krijg problemen met je hard.

SPEED.


Wat is speed.
Speed is een soort straat naam de echte naam is WEKAMINEN. Wekaminen zijn chemische stoffen die stimulerend werken op het centrale zenuwstelsel. Er zijn verschillende soorten, de belangrijkste zijn: dexamfetamine en metjamfetamine. Ze hebben allebei een eigen sterke en werkingsduur.

Wat voelt de gebruiker.

Het gaat erom als je speed gebruikt voor de oppeper. Hoe meer je neemt hoe langer het effect is. Door speed ben je niet meer moe, bloeddruk gaat omhoog, de pupillen worden groter, de spieren spannen zich in en je krijgt last van hoofdpijn, duizeligheid en je gaat s’nachts knarsetanden.

Hoe wordt speed gebruikt.
Speed is te koop als pil of in poeder. Meestal wordt het gelikt maar het kan ook gespoten of gesnoven worden. Speed werkt ongeveer z’n 8 uur.


XTC.


Wat is XTC.

XTC is te koop in de vorm van pillen en capcules. Ze hebben verschillende vormen en kleuren. Vaak hebben ze er ook afbeeldingen op staan.

Kun je het veilig gebruiken.

Je kan het niet veilig gebruiken want slikken van XTC is riskant, ook als het maar voor 1 keer is. Bovendien weet je nooit wat er in zit. Als je het toch een keer wil proberen moet je hem eerst laten testen. Maar als er uit komt dat het wel over XTC gaat is het nog erger riskant.

Kun je zien of iemand gebruikt.
XTC neemt wel een paar dingen met zich mee. Je kan zomaar opeens heel erg bang worden en je krijgt slaapstoornissen. Maar dat kan verschillen per persoon.

PADDO’S


Paddo’s

Paddestoelen die gebruikt worden als drugs worden ook wel paddo’s genoemd. Het gaat dan om de paddestoelen die stof psilocybine en/of psilocine bevatten.

Hoe worden ze gebruikt.

Paddo’s kun je eten en er wordt ook wel thee van gezet. Om de bittere smaak te verminderen worden paddo’s soms gemitst met iets zoiets; met sinaas/sinsaasappelsap of honing. Ze worden ook - gemengd met tabak – gerookt.

BLOWEN.


Wat is blowen.

Blowen is roken van softdrugs. Deze drugs zijn afkomstig van de hennepplant. Van softdrugs kun je twee verschillende vormen tegenkomen: wiet en Hasj. Wiet, ook wel marihuana genoemd, bestaat uit de gedroogde toppen van de plant en is meestal groen van kleur. Hasj is de hars van de hennepplant, die in plakken wordt geperst en voor de verkoop in stukjes gesneden worden. Zo’n stukje ziet er een beetje uit als een bouillonblokje met een beige tot zwarte kleur. Softdrugs kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Soms wordt het gerookt in een speciale pijp. Maar meestal wordt het gerookt, nadat het in een sjekkie gerold is. Zo’n sjekkie heet een stickie, joint of blow. Vandaar de naam blowen. Hasj wordt ook wel eens in bak producten verwerkt. Een voorbeeld hiervan is spacecake.


Wat doet blowen.

in softdrugs zit THC. Deze stof veroorzaakt de effecten die ontstaan na het gebruik van softdrugs. Iemand die blowt, merkt de effecten al na enkele minuten en zal na twee tot vier uur weer een beetje uitwerken.
Als je hasj eet kan het wel 1 uur duren voordat je er wat van voelt, het duurt alleen veel langer dan dat je blowen voelt.
Als iemand een blow neemt en is in een goede bui dan kan die op de grond gaan liggen van de lach om de meest normalen dingen. Maar als iemand onzeker of bang is, kan hij heel erg achterdochtig zijn. Hij denkt dat iedereen het op hem gemunt heeft en hem achtervolgt. Ook kan verdriet omslaan in een depressieve stemming. Wanneer blowen vervelende effecten geeft, noemen we dat flippen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.