De verboden vriend door Haye van der Heyden

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover De verboden vriend
Shadow
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas havo | 686 woorden
  • 6 oktober 2003
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
26 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2001
Pagina's
97

Boekcover De verboden vriend
Shadow
De verboden vriend door Haye van der Heyden
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Hoofdpersonen:

De hoofdpersonen zijn
Wisse: Wisse is 12 jaar, hij woont in Bilthoven, en heeft geen vader meer over hem gaat dit verhaal. Thomas: dat is de vriend van wisse. Thomas is de verboden vriend hij is veel ouder dan wisse, wisse komt vaak bij hem om zijn verhalen aan hem te vertellen, maar dat word hem dan ook verboden. Elvira: moeder van wisse zij verbied op een gegeven moment ook dat wisse naar Thomas gaat.

Samenvatting verhaal

Het verhaal gaat over Wisse hij is 12 jaar en leeft nogal in 2 werelden hij is constant aan het dagdromen, hij verzint in die dagdromen verhalen. Hij schrijft die ook op in een dagboek die hij in zijn boomhut bewaard, de boomhut is in het bos achter een oud huis. Daar kan hij uren zitten dagdromen over zijn verhalen, zonder dat iemand hem stoort.

Thuis krijgt hij vaak flink ruzie met zijn moeder over van alles en nog wat. Dan gaat hij meestal maar naar zijn boomhut toe. maar dan ziet hij op een dag dat in dat oude leegstaande huis iemand is gaan wonen. Er wordt een groot hek omheen gezet dus Wisse kan niet naar zijn boomhut, dan besluit hij maar naar huis te gaan. Maar plotseling bedacht hij dat hij zijn dagboek nog in de boomhut had laten liggen! Hij besluit in het donker terug te gaan naar het huis hij opent het tuin hekje en word betrapt door de man maar de man is niet boos hij haalt Wisse naar binnen voor een kopje thee om van de schrik te bekomen. Na dat Wisse en de man zich aan elkaar voor hebben gesteld. Wisse verteld de man die Thomas heet over zijn dagboek ,de boomhut en de verhalen. Hij is behoorlijk onder de indruk. De dagen erna gaat Wisse vaker naar Thomas toe om zijn verhalen aan hem te vertellen. Ze worden beste vrienden.

En dan een keer op een maandag word Wisse opgebeld, het is zijn moeder ze zegt dat ze helemaal vast zit door de dikke pak sneeuw die op de weg ligt en dat ze pas laat die nacht thuis te zijn. Wisse vond dat niet erg alleen er was 1 probleempje hij is bang om alleen in het donker te zijn. Dus hij besluit naar Thomas te gaan, hij blijft daar eten en ook slapen. Als Thomas zegt dat wisse maar naar bed moet gaan zegt Wisse dat hij bang is in het donker, en vraagt of hij niet bij Thomas op de kamer kan slapen, Thomas twijfelt even maar stemt dan toch toe. En dan word Wisse midden in de nacht wakker gemaakt door Thomas, wisse vraagt wat er aan Thomas maar geeft geen antwoord. Dan ziet hij zijn moeder beneden staan met een boos gezicht en neemt hem mee naar huis. Voorlezen blz. 66 t/m 68
Eenmaal thuis verbied zij hem om nog maar met Thomas om te gaan. Op de vraag waarom? Gaf ze geen antwoord maar zei alleen aan hem is je onderbroek uitgeweest?

Wisse wist wat ze dacht, ze dacht dat hij met Thomas naar bed geweest is. Daarover begon hij na te denken, “seks met Thomas?”. Er volgde daarna een flinke ruzie over Thomas. Zo erg dat Wisse weg liep hij rende door de straten door het bos naar Thomas, hij belde aan en Thomas deed open maar gooide de deur gelijk weer dicht. Hij zei erbij “je mag hier niet zijn” Toen rende Wisse naar zijn boomhut hij bleef daar zitten midden in de nacht in de vrieskou. Hij fantaseerde over hoelang hij daar al zat. Uren werden dagen en dagen jaren tot hij in slaap viel……. Toen hoorde hij zacht in de verte 2 stemmen van “O, god daar is ie” en van”het komt allemaal weer goed.” Daarna werd hij wakker in een warm groot bed, hij hoorde beneden stemmen. Hij trok zijn kleren aan en ging naar beneden hij herkende het huis het was het huis van Thomas toen hij naar beneden was en de deur open deed zag hij Thomas en zijn moeder. Nu komt eigenlijk het einde maar dat mogen we niet zeggen.

REACTIES

B.

B.

het is geen boomhut maar een half ondergrondsehut

16 jaar geleden

R.

R.

Ik he het boek ook gelezen, en ik las dit en toen zag ik dat er ston dat het huis leeg was, maar hier woonde gewoon een man/vrouw die nooit buiten kwam en niemand kende hem
ik meen dat het zo ging..
excuus

17 jaar geleden

J.

J.

Hallo yvonne bedankt voor je verslag van de verboden vriend het heeft me erg geholpen bij het maken van me boekverslag. Dankje..
groetjes jamie

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De verboden vriend door Haye van der Heyden"