De hedendaagse muziek

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 3e klas aso | 409 woorden
  • 26 juli 2003
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
65 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Beste leerkracht en klasgenoten. Ik ga vandaag mijn spreekbeurt houden over de hedendaagse muziek. Ik ga vandaag meer uitleg geven over 7 verschillende muzieksoorten.

De eerste muzieksoort die ik ga bespreken is “hardcore”. Hardcore betekend letterlijk: …………….. Hardcore is een dansstroming uit de jaren 90. Het is hele snelle agressieve muziek. Hardcore werd vooral gespeeld op grote houseparty’s.

Bij een muzieksoort hoort natuurlijk ook een bijpassende dans. In dit geval is dit hakken. Ik zal jullie wat uitleg geven over de “hakkende gabber”. De meeste gabbers dragen meestal sportmerkenkledij zoal s: nike en adidas. De kleding dat ze dragen is meestal een trainingspak en de broek is vaak te lang. Ook dragen gabber een bomber-jack en ze zijn kaal. Hakken is een dansvorm van gabber die best wel simpel is en vrij snel gaat. Bij deze dansvorm beweeg je je voeten heel snel naar voren en naar achteren en steun je op je hakken.

De volgende muziek soort noemt “bleus” De bleus is een soort volksmuziek die vanaf ongeveer 1900 door de Noor-Amerikaanse zwarte bevolking beoefend en beluisterd werd. In de bleus worden de zorgen van het dagelijkse leven bezongen: een verloren liefde, het dak van je huis dat lekt…. Bij de bleus horen natuurlijk ook de bijhorende instrumenten. Dit zijn de voornaamste: Gitaar, Mondharmonica, Piano, Slagwerk, drumstel, Bas
Blaasinstrumenten: trompetten, trombones, saxofoons en kalinetten. Tegenwoordig hebben jumpbluesgroepen en R&B-soulbands vaak nog wel een complete blazerssectie met saxofoons trompetten en af en toe een trombone.

Het volgende genre is “popmuziek”. Popmuziek is eigenlijk gewoon de verzamelnaam. Popmuziek bestaat dus uit enkele soorten muziek, enkele daarvan zijn: rock, trance, soul, hiphop en r&b.

Maar nu betekent pop iets helemaal anders. Tegenwoordig heet muziek pop als het aan de volgende kenmerken voldoet: -solozanger(es) of een groepje jongens of meisje rond de 5 leden. -bij de muziek wordt niet alleen gezongen maar ook gedanst. -de muziek is gemaakt met behulp van elektronische aspecten( muziek ui een synthesizer e.d.) -muziek is homofoon

(Ik denk dat dit laatste begrip wat uitleg nodig heeft. Dit betekent dat er één stem is die de melodie speelt. Andere stemmen vlechten dan het ware daarom heen.) Dit was het onderdeel “pop” nu meer over jazz.

Jazz is ontstaan tussen 1900 en 1905. Het is ontstaan als de volksmuziek van de Noord-amerikaanse zwarte bevolking. Deze muziek is gebaseerd op verschillende soorten muziek waar ook verschillende muziekinstrumenten bijhoren. Zoals: de trompet, de klarinet, de saxofoon, drum, piano, de gitaar en de bas.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.