Condooms

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 236 woorden
  • 29 oktober 2001
  • 453 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
453 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Ik doe mijn spreekbeurt over condooms want ik vond het wel een leuk onderwerp. *Hoe ziet een condoom eruit? -Ze hebben een cilindrische vorm, met een diameter van
3,5 centimeter. Als ze uit gerold zijn dan zijn ze ongeveer tussen de 18 en 20 centimeter lang. Hun dikte zit tussen de 0,3 tot 0,09 millimeter. Hoe lang bestaat het condoom?

Over de geschiedenis van het condoom valt niet veel te vertellen. Men weet niet wanneer het condoom precies is uitgevonden. Wel heeft men tekeningen in grotten gevonden met een man die een condoom om had. Deze tekeningen dateren van ongeveer 12000 voor Christus .

Waar dient het condoom voor ?

Het condoom diende voor het tegen gaan van zwangerschap. Pas rond 1600 na Chr. Kwam een arts genaamd Gabriele Falloppio er achter dat geslacht ziektes ook werden verspreid door geslachtsgemeenschap. In die tijd is het dus begonnen te dienen waar hij nu ook hoofdzakelijk voor dient: het tegengaan van aids , geslachtziektes en ongewenste zwangerschappen.

Waar wordt het condoom van gemaakt?

In het begin werden ze gemaakt van schapen en varkens darmen en in China van zijdepapier. Rond 1900 kwam ene meneer Goodyear op het idee om ze van rubber te maken. Rond 1930 maakte ze ze van latex. Dit is de naam van de sappen van de rubberboom. Het voordeel hiervan is dat het dunner is dan rubber. Vroeger moesten ze eerst rubber maken en dan het condoom nu kunnen ze van latex direct een condoom maken.

REACTIES

S.

S.

het is een heel goei spreekbeurt.
echt super.

21 jaar geleden

B.

B.

wat een onzin dit slaat echt helemaal nergens op, je doet vast en cker ivbo ofzow dat je dit uitkraamt. mensen zoals jij zijn echt zo nutteloos die moeten echt oprotten.

p.s. dit is niet sarcastisch bedoel hoor.
hahaha snap je cker niet
dikke kus

20 jaar geleden

E.

E.

ik vind het net als jij een interessant onderwerp
KLASSE!!! gemaakt hahah:D:D
houdoe xxx groetjes

18 jaar geleden

G.

G.

mooie spreekbeurt, weinig informatie, maar we hebben er wel wat aan. goed idee het daar over te houden!

18 jaar geleden

B.

B.

yow goeie spreekbeurt

18 jaar geleden

H.

H.

goeie spreekbeurt

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.