Complot 9/11

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 1105 woorden
  • 6 augustus 2008
  • 416 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
416 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

COMPLOTTHEORIE: 9/11

Hallo, mijn spreekbeurt gaat over 11 september 2001 toen twee vliegtuigen het World Trade Center in New York binnenvlogen. Ik vertel voornamelijk over de complottheorie. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik het een heel interessant onderwerp vind en ik wil er graag meer over weten.

Ik vertel eerst wat er is gebeurd:

Op de ochtend van 11 september 2001, om 8:46 lokale tijd, Vloog het gekaapte vliegtuig van American Airlines het World Trade Center in. De noordelijke toren was geraakt. Er ontstond een explosie door de kerosine die nog in het vliegtuig zat. Bijna 20 minuten later, toen niemand nog iets verwachtte, vloog het tweede vliegtuig, ditmaal van United Airlines zich in de zuidelijke toren. Daar ontstond ook een brand. Bijna iedereen die zich in het gebouw bevond, ging dood. Wat meer dan een half uur nadat het tweede vliegtuig in de Twin-Towers was gecrashed, vloog het derde vliegtuig het pentagon binnen in Washington D.C. In dezelfde ochtend, stortte een vierde vliegtuig neer in een veld net buiten Pittsburg. De FBI had uit geheime opnames vernomen dat een van de kapers van het vliegtuig de piloot adviseerde het vliegtuig te laten neerstorten om een einde te maken aan de poging van de passagiers het te veroveren. Dit vliegtuig had waarschijnlijk een aanslag gepleegd op het Capitool of het Witte Huis.
En hier worden de dingen pas echt raar. Toeval of niet?

Het World Trade Center heeft 30.000 arbeidsplaatsen. Op 11 september 2001, de dag van de aanslag, waren er maar 3000 mensen aanwezig.

Enkele topmensen van het Pentagon hadden op 10 september hun vluchtplannen geannuleerd voor de volgende ochtend, dat zei Newsweek. Willie Brown, de burgemeester van San Francisco kreeg een telefoontje om de volgende ochtend niet te gaan vliegen. Volgens Pacifica Radio was het telefoontje rechtstreeks afkomstig van de toenmalige nationale veiligheidsadviseur, Condoleeza Rice.

Op 24 Juli, 6 weken voor de aanslag, huurt Larry A Silverstein het World Trade Center voor 99 jaar. Het kostte 3.2 miljard dollars. Hij heeft het speciaal verzekerd tegen Terroristische aanslagen voor 3.5 miljard dollars.

De instorting van de Twin Towers zou zonder explosieven onmogelijk zijn. Voor 11/9 is er namelijk nog nooit zo’n groot gebouw ingestort wegens brand. Door het stalen frame, in het gebouw zou het ook nooit zo in elkaar kunnen storten. Sommige mensen hebben ook explosies gehoord vlak voordat het vliegtuig zich in de Twin Towers boorde. En, vlak voordat het vliegtuig zich in het gebouw boorde, kwam er een flits van een explosie uit het World Trade Center. Dat is ook het geval met de andere toren van het World Trade Center. Door het te pletter slaan van de vliegtuigen, kan het niet ontstaan. Er is een vermoeden dat er kruisraketten zijn afgevuurd. Volgens anderen waren er explosieven in de kelder van het WTC. De omliggende gebouwen zijn ook geraakt. Niet door het WTC, of brand, maar door explosieven is het mogelijk.

11 landen hebben voor de aanslag tips gekregen dat er een aanslag gepleegd zou worden om 11 september 2001 in de VS. Er waren ook veel andere tips gegeven aan de geheime dienst. De VS heeft ze gewoon genegeerd.

De gekaapte vliegtuigen waren uit koers geraakt. Normaal zouden ze het meteen controleren en het vliegtuig volgen op de radar. Waarom nu niet?

Van 1 kaper, wisten ze al vanaf 2000 waar hij woont, een andere kaper was gearresteerd, vlak voor 11 september, kregen de mensen geen toestemming om in de computer van de kaper te kijken. Waarom niet? Op 11 september zelf kregen ze wel toestemming om te kijken, wat bleek? Alles van 11 september een paar andere data stond in detail geschreven. Daardoor denken nog meer mensen dat Bush zou kunnen samenwerken met Al Qaeda.

Er vloog een raket in het Pentagon: Veel mensen denken dat er een raket in plaats van een vliegtuig in het Pentagon is gecrashed. Het gat was te klein voor een vliegtuig zeiden ze. Die raket, zou overigens van de Amerikanen zelf afkomen. De piloot, die het vliegtuig zou besturen, kon namelijk niet vliegen. Beetje vreemd van die raket, als er zo’n 100 ooggetuigen waren die een vliegtuig in het Pentagon zag crashen.

Er was een videoband gestuurd naar de Verenigde Staten waaruit blijkt dat Osama Bin Laden bekend heeft dat hij verantwoordelijk was voor de aanslagen van het World Trade center en het Pentagon. De man, op de videoband, draagt gouden ringen, en dat is volgens de islam verboden. Ook, schijnt hij iets op papier te schrijven met zijn rechterhand. Volgens de FBI, is Osama Bin Laden linkshandig.

President Bush vertelde in een vraaggesprek op video vanuit een school dat hij televisiebeelden had gezien van het eerste vliegtuig, die in het gebouw crashte. Of Bush had zich vergist, of hij had in de auto op weg naar de school de crash gezien. Het laatste zou alleen mogelijk zijn als de geheime dienst voorkennis had. Op 4 december 2001 vertelde Bush hierover aan kinderen, waarbij hij bovendien de overbodig lijkende opmerking plaatste dat de tv, waarop hij dit gezien zou hebben, aan stond. Dat gaat moeilijk omdat hij op dat moment voor de klas stond.

Explosievenruikende honden verwijderd: Op 6 september, 5 dagen voor de aanslag, werden alle explosievenruikende honden uit het gebouw verwijderd. Ze gingen weer terug naar normaal, werd er verteld.

Theorieën:
Sommige mensen zeggen dat Bush het heeft gedaan. Dat is niet heel raar na al die vele ‘toevalligheden bij elkaar’ . Ikzelf sta ook niet heel gek te kijken als er bekend word gemaakt dat president Bush het heeft gedaan. Andere mensen denken dat de Joden en de Israëliërs wisten wat er ging gebeuren. De aanleiding van de theorieën is vaak racisme, Bush-haat, bekende schrijvers die een grote rol spelen of iemand de schuld kunnen geven.

Ik denk zelf dat Bush het gedaan kan hebben omdat al die dingen bij elkaar zo krom zijn dat het geen gewone aanslag kan zijn. De aanslag moet goed georganiseerd zijn en ze moeten haast wel iemand met een belangrijke functie bijvoorbeeld in de politiek, erbij betrokken hebben omdat het anders vrijwel onmogelijk is. Waarom Bush vraag je je zeker af. Nou, ik denk dat Bush te veel ‘vergissingen’ heeft gemaakt wat 11 september betreft. Op sites zie je veel complottheorieën. Veel mensen geloven er niet in omdat de grote media zoals de krant en de tv er niet veel aandacht aan hebben besteed. Ze vonden het te makkelijk bedacht.

Slot:
Dit was mijn spreekbeurt over de complottheorie van 11 september. Ik hoop dat jullie er veel van hebben opgestoken. Ik in ieder geval wel.

Als je nog meer wilt weten over 11 september het complot, dan moet je naar http://www.manta-pcs.nl/911.htm# gaan en bij het hoofdstuk 9/11: Aanslag of geschenk uit de hemel? Op video drukken.

REACTIES

A.

A.

ik vind deze spreekbeurt heel boeiend

11 jaar geleden

B.

B.

echt mooi

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.