Madonna

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 706 woorden
  • 29 oktober 2003
  • 83 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
83 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Inleiding:

We hebben deze artiest gekozen omdat wij Madonna heel erg goed als je het hebt over muziek, heel erg goed zingen. De naam ‘madonna’ betekent; heilige maria.

Madonna’s jeugd:

Madonna Louise Ciccone werd geboren op 16 augustus 1959 in Bay City een voorstadje van Detroit. Ze is geboren in het huis van haar frans-canadese grootouders. Ze komt uit een groot gezin, want ze heeft nog 5 oudere broers en 2 jongere zussen. Ze ging naar een streng katholieke school waar les werd gegeven door nonnen, ze wilde zelf ook non worden. Toen madonna 7 was stierf haar moeder aan borstkanker, ze werd daarom na de dood van haar moeder de belangrijkste vrouw in huis, ze voelde zich verantwoordelijk voor het hele gezin. 3 jaar na de dood van haar moeder trouwde haar vader met één van de huishoudsters. Ze volgde later tap- en danslessen. Madonna was er populair op school en daarom gaf ze vaak feesten bij haar thuis, waarin zij in het middelpunt stond. In 1976 haalde zij haar diploma van school, en gin naar een universiteit in Michigan. Ze viel gelijk al uit toon omdat, iedereen was netjes gekleed en madonna rondliep met verscheurde maillots en punky haar. In het nachtleven kwam madonna in contact met Steve Bray, die haar in de muziek business bracht, en toen kon madonna beginnen met zingen. De eerste plaat die ze uitbracht was Everbody en daar werden 250.000 exemplaren van verkocht.

Doorbraak:

Haar echte doorbraak kwam met het lied Holiday en nadat ze was doorgebroken ging ze optreden wat ze daarvoor nog niet deed. Haar eerste podiumact was tijdens de MTV-awards, waar ze een enorm succes mee behaalde.

Trendy:

Madonna stond in het begin van haar carrière bekent als een brutale, agressieve jonge tiener die er altijd anders uit zag dan de rest. Op haar school waar je lange rokken moest dragen, liep zij rond met haar rok opgestroopt tot net over haar kont. En ze droeg een uitgezworen bh en was heel erg opgemaakt. Ze zeg er dus duidelijk anders uit den de rest van haar leeftijdsgenoten. Toen ze stopte met school ging ze ook naakt poseren en het kenmerk van haar was dat ze iemand was met een grote rozenkrans om haar nek en alles deed en alles droeg wat ze zelf wilde en ze trok zich nergens iets van aan. Een paar jaar later wist ze de fantasie te prikkelen met kleding van de straat die zowel de punk-look van de jaren ’70, de hippieparafernalia van de jaren ’60 en de pin-up lingerie van de jaren ’50 bij de mensen losmaakte. Heel veel armbanden, netkousen, vingerloze handschoenen zouden haar handelsmerk worden. De madonna look was geboren en daarmee de motor van de madonna- mythe. De omzet van de bh’s steeg met 30% en truitjes werden tot net boven de navel afgeknipt. Haar concerten waren overvol en iedereen ging dezelfde kleding als haar dragen.

Tegenwoordig:

Het is nu 6 jaar geleden dat madonna op tournee is geweest, omdat ze zwanger is geweest en ze ging alles op een rijtje zetten. ze veranderd nu niet elke week meer van haarkleur en heeft haar kledingsstijl wat aangepast. Wel zal madonna nog heel lang een trendzetter zijn en blijven. Vooral nu na de titelsong van de film ‘die another day’ gezongen te hebben en een nieuw album genaamd ray of light hebben gemaakt is madonna helemaal terug.

Madonna's kinderen:

Madonna heeft 2 kinderen. Een jonge en een meisje. De jonge heet Rocco en hij is 2 jaar oud. Het meisje heet Lourdes en zij is 6 jaar oud. Lourdes is een bedevaartplaats als mensen om genezing te vragen, of om te bidden. Dat is in Frankrijk die plaats.

Boek:

Lourdes had geholpen aan haar boek want als madonna het boek voorlas en ze wilden een ander boek of vielen in slaap dan wist ze dat haar boek nog niet af was. Het boek gaat over de afgelopen zeven jaar van haar leven.

Madonna:

200 miljoen albums verkocht en 3 grammy awards gekregen. Madonna heeft ook in een film gespeeld.

Muziek vragen:

We laten zo een stukje horen van " Hollywood ". Vraag 1: Welke 2 instrumenten hoor je?

Antwoord: Gitaar & drums

Dit wil je ook lezen:

We laten zo een stukje horen van " Like a virgin''. Vraag 1: Wat voor verschil hoor je qua zang?

Antwoord: In Like a virgin zingt ze hoger.

REACTIES

E.

E.

je kon ook bijvoorbeeld wat haar bekendste songs zijn, maar verder vond ik alles goed!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.