Toerisme

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 5e klas vwo | 381 woorden
  • 19 maart 2001
  • 151 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
151 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Eindopdracht 22 Blok 1

Gevraagd: Een kort betoog.

Zijn de grote stromen toeristen goed of slecht voor een toeristisch land?

Dat bijna iedereen van reizen houdt staat vast, maar of iemand ook echt stilstaat bij de neveneffecten van dat vele reizen dat weet ik zo net nog niet. Wat ik in dit betoog aan de orde wil brengen zijn de effecten van het reizen van de mens.

Reizen heeft genoeg positieve kanten. Het is goed voor de mens om te reizen, want zo is hij eindelijk weg van de dagelijkse sleur, waarin ze leven. Op vakantie komen ze tot rust. Ze ontmoeten mensen en komen in aanraking met andere culturen en gewoontes.

Het land waar ze naartoe gaan heeft er ook voordeel van, want doordat er zoveel toeristen komen komt de economie tot bloei in dat desbetreffende land, maar ook de burger heeft er ook profijt van, want door de souvenirs die hij verkoopt heeft hij er ook voordeel van.

Er zijn natuurlijk ook negatieve kanten aan het reizen van de mens. Het milieu wordt door die grote stromen toeristen er in ieder geval niet beter van, want die toeristen denken er natuurlijk niet aan om milieubewust bezig te zijn en nemen het niet zo nauw op vakantie ook de burgers hebben er natuurlijk last van. Ikzelf heb ook ooit zoiets meegemaakt toen ik op vakantie was, want wij hadden een kamer gehuurd van mensen, maar die verhuurde ook nog een kamer en een groep jongeren, die mensen waren duidelijk niet blij als ze midden in de nacht die groep jongeren hoorden “thuiskomen.”

Maar de voordelen wegen toch wat zwaarder dan de nadelen, want economische bloei gaat natuurlijk voor, want de schade van het milieu valt ook wel mee, want ik denk dat het milieu zwaarder wordt vervuild door de talloze fabrieken, die al die uitlaatgassen veel meer bijdragen aan de verslechtering van het milieu. Dus ik vind dat sommige wat overtrokken reageren over het feit dat toeristen alles in een land kapotmaken. Ik vind juist dat die toeristen een heel belangrijke rol spelen voor het land, want waren zouden landen als Spanje moeten zonder toeristen, want dan valt een groot deel van de inkomsten weg.

Dus ik vind dat de mensen gewoon moeten reizen en natuurlijk dat ze denken aan het milieu.

REACTIES

P.

P.

Heey niels
bedankt dat je het op scholieren.com hebt gezet want we hadden er veel aan,,
we hebben niet alles gebruikt maarwel het meest en hebben n 9.5 ghaald!!!
dank je wel
xxx patricia

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.