ADVERTENTIE
Ben jij op zoek naar een studie die je meer biedt dan standaard hoorcolleges en werkgroepen?

Verdiep je dan eens in een universitaire studie bij Defensie! Een studie waar je meer leert dan studeert. Samen met Defensie beantwoorden we de meestgestelde vragen over studeren bij Defensie. 

Check het artikel!

Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik volleyballen leuk vindt. Ik ben ook goed met volleyballen ik zit zelfs ook op volleyballen. Ze vinden me goed spelen dat vind ik ook leuk als ze dat zeggen1. Het ontstaan van volleybalEen meneer morgan, heeft in 1895 in Amerika het spel volleybal bedacht. Hij heeft de sprelregels van tennis en basketbal bij elkaar gedaan en zo ontstond volleybal. In 1925 kwam het in Nederland. Na de oorlog in 1945 werd het een echte schoolsport. Toen werd ook de Nederlandse volleybal bond opgericht. Afgekort Nevobo. De Nevobo heeft ongeveer 130.000 leden.2. Het veldVolleybal wordt gespeeld met 2 teams van iedere 6 spelers. Het veld is verdeeld in 2 stukken, aan allebei de kanten staan 6 spelers. Het veld is 9 bij 18 meter en 2.24 meter hoog.
3. De balDe bal hoort heel licht te zijn. Het is meestal wit kleur (laten zien). Bij de volwassenen weegt het 270 gram. Er is ook nog een speciale bal voor de beachvolleybal. (laten zien). Dit is volleybal dat op het strand gespeeld wordt.4. WedstrijdenNederland is verdeeld in verschillende regio's. Onze vereniging speelt in de regio Nieuw Gelre. Als je begint met volleybal begin je meestal bij de F groep, daarna ga je door naar de E en D. Voor de wedstrijd moeten er spelerskaarten en een wedstrijdformulier ingeleverd worden.

Op het wedstrijdformulier staat waar de wedstrijden gehouden worden en wanneer en welke spelers er in het team zitten. Het team dat de

opslag heeft scoort een punt als de tegenpartij een fout maakt. Bijvoorbeeld als de bal op de grond komt of als een speler de bal 2 keer achter elkaar geraakt heeft.

De bal mag maximaal 3 keer naar een medespeler gespeeld worden, daarna moet hij het net over. Bij de wedstrijd van de volwassenen is er een scheidsrechter aanwezig en 2 lijnrechters en een teller. De teller zit aan de zijlijn en draait als er een score gemaakt is het scorebord om.5. Het spelmateriaalAls je een wedstrijd speelt moet je altijd goede kleding hebben.Een trui of T-shirt waar de naam van je club op staat. Een mooi broekje, kniebeschermers en goede gymschoenen. Vaak heeft je club ook een eigen logo, die moet ook op je t-shirt of trui staan. De kleur van het broekje is meestal hetzelfde als de kleur van je shirt.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

ik vind(t) is nog altijd zonder t dacht ik...
zo begint de eerste zin van dit stuk...

11 jaar geleden

M.

M.

ze zeggen dat je eerst als je op volleybal komt dat je dan in de e en in de d zit maar je zit eerst in de mini 's!!

groetjes marije

13 jaar geleden

K.

K.

de spel regels van tennis, basebal en basketbal vormen samen de spelregels van volleybal

14 jaar geleden

M.

M.

dankje wel, bedankt voor je verslag (K)

16 jaar geleden

A.

A.

nou ik vind het wel een goed maar je kon meer over vertellen je kon ook meer over de veld vertellen maar ik vond ook wel slim van je dat je bij de bal er achter om te laten zien schreef en bij beach volleybal verder kon je wat meer bij inleiding doen en ik bijvoorbeeld ben niet op volleybal maar over je zelfb dat wel geschreven en dan hebben de andere dat niet omdat ze niet op volleybal zitten en dan hebben ze een hele korte inleiding

16 jaar geleden

B.

B.

het is een leuke spreekbeurt
ik moest ook een spreekbeurt houde
en heb er voor 9.0 gekrege
ik heb jouw spreekbeurt gebruikt haha
maaryha k ga der van doOr dOeidOei

16 jaar geleden

A.

A.

Een heel kort verslag ik geef je een 6

7 jaar geleden

anoniem

anoniem

en ik jou een 4

6 maanden geleden

anoniem

anoniem

HAHA

5 maanden geleden

N.

N.

wel een redelijke presentatie, je had er nog wel wat bij kunnen vertellen over de verschillende systemen, tempo's en vaste plekken van spelers. verder vind ik het wel goed gedaan

7 jaar geleden

B.

B.

er kon meer bij

4 jaar geleden