Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Paradigma

Aswin: Alle mensen worden geboren zonder model van de werkelijkheid. De satanist verwerft kennis en denkt na over de wereld om Hem heen.

Hij zal zijn Eigen stelsel van normen en waarden moeten samenstellen. De satanist probeert uit te vinden wat Hem gelukkig maakt en wat Hij moet doen om Zijn doel(en) te bereiken. De antwoorden die Hij vindt zijn voor iedere satanist anders. Deze zoektocht moet Hij alleen afleggen. Niemand kan Hem vertellen wat Hij moet doen of laten.

Hij kan slechts advies van anderen aannemen en zelfs dan is advies slechts nuttig als Hij er Zelf over heeft nagedacht.

Toon: Wij gaan het hebben over satanisme. Het woord satan komt uit het Hebreeuws en betekent: tegenstander of tegenstrever. De satan is de duivel, de god van de satanisten. Satanisten willen in de hel terechtkomen in plaats van in de hemel. De eerste satanistische gedachten waren van Aleister Crowley. Hij baseerde zich op de joods - christelijke principes bij het gotische satanisme dat al sporen heeft uit de zestiende eeuw. Het echte religieuze satanisme begon in de jaren 50 in de Verenigde Staten en Groot Britannië waar het maar beperkt voorkwam. De echte begindatum van het latere religieuze satanisme weten we niet precies omdat verschillende mensen denken dat zij eerst waren maar waarschijnlijk was er voor het eerst sprake van uitgesproken satanisme eind jaren zestig. Toen was Anton Szandor LaVey de grote bezieler en brein achter deze godsdienst en hij richtte de ‘Kerk van Satan’ op. Pas in de jaren tachtig begon men zich ernstig vragen te stellen omtrent de rituelen van de satanisten. Het is onmogelijk te zeggen hoeveel mensen op dit ogenblik satanist zijn.Orion: Satanisme is nog steeds waarschijnlijk de meest gevreesde religie danwel filosofische stroming van deze aarde en dat is niet geheel ten onrechte.

Bij satanisme hebben ze net zoals bij het christendom een bijbel.

- Er zijn de 9 satanistische verklaringen

- De 11 satanistische regels

- De 9 satanistische zonden

- Het pentagram der helderziendenAswin: De 9 satanistische verklaringen zijn:

1) Satan staat voor bevrediging in plaats van onthouding!

2) Satan staat voor een vitaal en krachtig bestaan, in plaats van spirituele

dromen!

3) Satan staat voor onbesmette wijsheid, in plaats van schijnheilig zelfbedrog!

4) Satan staat voor goedheid jegens hen die dit verdienen, in plaats van liefde te verspillen aan ondankbaren!

5) Satan staat voor wraak, in plaats van de andere wang toe te keren!6) Satan staat voor verantwoordelijkheid voor de verantwoordelijken, in plaats van aandacht voor psychische vampiers!

7) Satan staat voor de mens als gewoon een dier, soms beter, vaker slechter dan degenen op vier poten, want door onze "spirituele en intellectuele vooruitgang" zijn wij het meest gebrekkige en wreedste beest van allen geworden!

8) Satan staat voor alle zogenaamde zonden, als deze lijden tot lichamelijke, mentale of emotionele bevrediging!

9) Satan staat voor de beste vriend die de kerk ooit had, want hij heeft het in werking gehouden voor al deze jaren!Toon: De 11 Satanistische Regels

1) Geef geen mening of advies, tenzij u dit gevraagd wordt.

2) Vertel uw problemen niet aan anderen, tenzij u zeker weet dat zij hiernaar willen luisteren.

3) Wanneer u zich in iemands woonstede bevindt, betoon dan uw respect of blijf er anders weg.

4) Indien een gast in uw woonstede u vernedert, behandel die geen wreed en zonder mededogen.

5) Maak geen seksuele toenadering, tenzij je een teken van andere zijde is gegeven.

6) Neem niet datgene wat een ander toebehoort, tenzij het een last voor de ander is en de ander smeekt ervan verlost te worden.

7) Erken de Krachten der Magie indien u deze krachten succesvol heeft gebruikt om datgene te verkrijgen wat u wenste. Indien u echter deze Krachten ontkent nadat u ze met succes heeft gebruikt, zult u alles weer verliezen.

8) Klaag nooit over zaken die niet direct met uzelf te maken hebben.

9) Mishandel nooit kinderen.

10) Dood nooit dieren, tenzij men aangevallen wordt of voor voedsel.

11) Al lopend in open of neutraal terrein, val niemand lastig. Indien iemand u lastig valt, vraag diegene daar mee op te houden. Doet dit persoon dat dan niet, vernietig diegene!!Orion: Er zijn ook 9 satanistische zonden maar dit gaat enkel over seksuele misbruiken en geweldpleging nochtans er bijna niks anders wordt gedaan bij de menselijke rituelen. In al de jaren dat satanisme nu bestaat, zijn verdedigers druk bezig met uit te leggen dat satanisme niets te doen heeft met kidnapping, pijnigen van kinderen, drugsmisbruik en offeren van kind of dier. Het satanisme is een rationele filosofie, die van het leven houdt zeggen ze.

Het volgende is het 5-puntige pentagram der herziening. Deze veranderingen zijn volgens het satanisme nodig om van de wereld een betere plaats te maken:

1) Stratificatie: ieder mens is anders; niet op het vlak van huidskleur maar in karakter en men moet stoppen met vergelijken

2) Strikte belastingplicht voor ALLE kerken: zoals alle bedrijven moeten doen

3) Gehele verandering van het rechtssysteem: Als je op dit moment een inbreker slaat, ga je de bak in voor mishandeling; als je een medeplichtige verraad, krijg je strafvermindering en word je geprezen. Het satanisme distantieert zich hiervan, en wil de satanistische regel 'Verantwoordelijkheid voor de verantwoordelijken' invoeren in het rechtssysteem. Als je dan inbreekt, loop je de kans geslagen, geschopt en zelfs vermoord te worden; als je een medeplichtig iemand er bij lapt, heb je nog steeds dezelfde misdaad begaan, en moet je daar voor gestraft worden. Je bent verantwoordelijk voor je eigen daden en zult de consequenties daarvoor, de goede en slechte, moeten aanvaarden!

4) Ontwikkeling van kunstmatige mensen: De 'verboden' industrie. Een ontwikkeling waardoor iedereen die het zou willen een 'slaaf' in huis zou kunnen hebben voor allerlei doeleinden: huishouden, slaaf, seks, opvoeding en noem maar op

5) De gelegenheid om te leven in een omgeving naar zijn/haar keuze: De mogelijkheid om te horen, zien en voelen wat men zelf het mooiste vindt, zonder onderbreking van hen die deze omgeving zouden verstoren of vervuilenAswin: Bij satanisme zijn er vaak mensenrituelen. Vb:

Vaak worden mensen geofferd voor satan. Vorig jaar Hield de FBI een huis in de gaten waar drugs zou verhandeld worden. Aan het huis stond een man met een vrij zware doos. De FBI stapt uit houd de man aan doen de doos open en er zit een afgesneden hoofd in het bloed was nog warm…

De FBI gaat het huis in en vinden daar twee meisjes met hun handen vol bloed. De FBI zoekt het huis verder door en levert meer details op; er werd drugs gevonden; vreemde halssnoeren en boeken wijzen op satanisme. In de gootsteen van de keuken liggen armen en benen en een bebloede zaag. In één van de slaapkamers blijkt het bed als altaar gebruikt te zijn. Op het witte laken is een pentagram getekend in het midden staat een kelk met mensenbloed. Voorts ontdekken de agenten een videoband:

Toon: Het offer werd door moordenaars gefilmd het offer spartelde en probeerde weg te kruipen, maar hij kreeg messteken in zijn buik en in zijn rug. Toen hij halfdood was werd hem de keel volledig afgesneden.

In de tuin ontdekken de agenten dat er nog 28 mensen gedood werden. Terwijl het beeld rotte stukken van ledematen laat zien. Deze satanisten zijn opgepakt en ter dood veroordeeld.

Orion: Verder zou ik nog even willen opmerken dat een persoon in uw omgeving een satanist kan zijn zonder dat je dat weet. Als u zich afvraagt waarom u dat niet zou weten, komt dat, doordat satanisten niet de behoefte hebben om anderen te bekeren tot dit geloof! Je kunt een satanist dan ook niet als dusdanig herkennen. Ze doen zich erg vriendelijk, bescheiden en beleefd voor. Elke satanist is een individu. Elke satanist eet wat hij wil eten en doet wat hun het beste uitkomt, als dat maar binnen de regels van het land is. Bijna alle satanisten dragen wel zwarte kleren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Hallo,
Ik las net de spreekbeurt over het satanisme, maar deze teskt staat vol met fouten. Het modern Satanisme word hier afgebeeld als een cult van moordenaars en criminelen, terwijl de beginselen van het Satanisme juist gaan om, doen wat je goeddunkt zolang je er niemand mee lastig valt. Hier word één voorbeeld gegeven van een groepje satanisten die mensen vermoorden. Dit staat juist lijnrecht tegen de principes van het satanisme in.
Daarbij worden in elke godsdienst moorden gepleegd. Denk aan Fatwa's of Christelijk kruistochten.

Met Vriendelijke Groet,
Rick

11 jaar geleden

L.

L.

wtf er staat,,, zoiets van, satanisten willen in de hel tereg komen, en de duivel is voor ons de god
dat klopt totaal niet..vooer ieder satanist is dat anders!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
warom gaan ze nii eens bij deze site eerts kijken ogf het goe dtsaat geschreven!!!!!ook bij bv gothic ofzo staan veel fouten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 jaar geleden

M.

M.

Satanisten hebben niets met de satan te maken, ze aanbidden geen god.

13 jaar geleden

T.

T.

Dit werkstuk haalt LaVeyaans Satanisme en Traditioneel Satanisme door elkaar.

13 jaar geleden

A.

A.

In dit stuk staat dat bijna alle satanisten zwarte kleden dragen en dat is niet waar in de praktijk, het zijn vaak heel gewone mensen zoals een bankbediende, een manager,.... En het heeft niets met zwarte kleding te maken. De meeste dragen gewone kleding.

13 jaar geleden

M.

M.

Het stuk over Satanisten klopt voor 90% niet. De schrijver gebruikt theorie stukjes uit de Satanic Bible - die betrekking hebben op aanhangers van de Kerk van Satan - en dat is correct, maar noemt in hetzelfde stuk alsof hij het over dezelfde personen heeft, 'satanisten die offeren en moorden en ledematen in hun tuin hebben'. Hoewel het mogelijk is dat deze mensen zichzelf satanist noemen - is het niet zo dat zij aangesloten waren bij de CoS of een grotto - en zijn handelden daarnaast rechtstreeks tegen ieder dogma binnen Satanisme in. Dit is vergelijkbaar met het iets een 'christelijke moord' noemen omdat de man een mariabeeldje in zijn huis had. Maar dan is het ineens alleen een moord... door 'een' persoon. Weleens nagedacht over hoe abnormaal veel christen-rituele misdaden en misbruiken er zouden zijn - als het rechts systeem hier een objectieve houding in had en dezelfde relevantie zou toekennen aan algemeen geaccepteerdere religie's van moordenaars? Enig idee, hoe de verhoudingen er DAN zouden uitzien?

Als je niet objectief kunt zijn, laat een onderwerp, waar het informatief bedoelde geschreven stukken betreft - dan met rust. Daarbij zegt de schrijver dat Satanisten altijd zwart dragen wat eveneens grote onzin is. Satanisten zijn er in alle soorten en maten en er is geen binding met de subcultuur gothic of wat voor (sub)cultuur dan ook. Ook dit is dus onzinnig en fout.

13 jaar geleden

D.

D.

Hail,ik vindt het zeer erg dat u dit werkstuk op zo'n manier heeft geschreven,u heeft duidelijk nog niet begrepen dat er een onderscheid is tussen "SATANEN" en "SATANISTEN".
Het zijn de satanen die offers(mensen,dieren) doen!het zijn zij die zwarte magie uitoefenen op mensen en de natuur verkrachten.Deze mensen zijn een echte sekte en GEEN satanisten!U noemt hier enkele eigenschappen op van een satanist en over satanen en u scheert hen over dezelfde kam.U krijgt hier goede commentaar over op deze site,maar het werkstuk wat u geschreven heeft is regelrechte onzin!Als u der niets vanaf weet en zomaar op internet sites gaat zoeken achter satanistische sites om er dan een werkstuk over te maken,vind ik dat zeer laag bij de grond,wat de punten ook mogen zijn die u op dit werk hebt gekregen,ze zijn ze niet waart.Uw leraar verwacht waarheden en niet veronderstellingen,waarmee u de echte satanisten(die overgens niet in de duivel of god geloven en die niet geloven in hemel en hel)totaal de grond in boort!
schaam u!Als u hier iets op te zeggen heeft(wat ik zou apprecieren,gelieve mij dan terug te mailen,ik kan u vertellen waar het satanisme echt om draait!)
Shemhamforash
Hail Satan

18 jaar geleden

N.

N.

ik had nog niet alles geschreven en het viel me al op dat je hij, hem (de satanist) enz. met een hoofdletter schreef, altans, in het begin.
dat vind ik wel vreemd, want hij is geen heilig of machtig persoon.
maar verder vind ik het een interessant onderwerp

18 jaar geleden

S.

S.

He, leuk hoor zo'n werkstuk, maar is het allemaal niet een beetje aandachttrekkerij???!! Het is een beetje tegenstrijdig met wat jullie in de spreekbeurt zelf vertelle... Doe het volgende keer ff over een onderwerp wat iedereen intresseerd! groet, Sandra

18 jaar geleden

C.

C.

hoi

ik heb jullie spreekbeurt gelezen en ik vindt hem heeeeel goed.
Ik ga voor nederlands een spreekbeurt houden over het satanisme maar waar hebben jullie de plaatjes vandaan? ik heb op internet veel gezien maar niet de plaatjes die ik nodig heb. verder in de bieb is er ook niet veel. ik hoop dat jullie me kunnen helpen en dat jullie vertellen waar ik goeie plaatjes en foto's vandaan kan halen.
alvast bedankt gr Charlene

18 jaar geleden

D.

D.

Dit is wel een redelijk werkstuk, het is goed dat je de regels enzo van het satanisme ook echt kent, maar er staan wel tegenstrijdigheden in :s. Eerst vertel je de regels, en dan zeg je weer dat mensen geofferd worden in het satanisme. Dat is helemaal niet zo, er zijn wel gekken die dit doen maar het is niet satanistisch. Dat zijn duivelsaanbidders (daar zijn ook sektes van en dat is iets heel anders als satanisme) of gewoon gestoorde mensen die zichzelf satanisten noemen. Er zijn ook mensen die in naam van god hun kinderen slaan of zelfs verkrachten maar dat is niet bepaald christelijk. Dat zijn gewoon zieke mensen waar andere christenen ook een hekel aan hebben.

Verder vond ik de opmerking vreemd dat satanisten in de hel willen komen. Satanisten geloven niet in een hel noch in een hemel, ze geloven dat er niks is na de dood en dat je daarom van dit leven moet genieten zolang het nog kan.

Er zijn nog wel meer dingen die ik kan zeggen, maar ik laat het hier maar bij. Misschien kun je wat meer informatie zoeken voordat je dit soort dingen gaat lopen verkondigen :s :s

18 jaar geleden

M.

M.

gozers jullie verhaal klopt van geen kant

16 jaar geleden

J.

J.

hey jullie hebben zeker gedacht satanisme hm satan = duivel isme = geloof nou dus een duivels geloof FOUT het artikel onderaan is waarschijnlijk een rebel satanist

15 jaar geleden

R.

R.

Leer eerst eens het verschil tussen SATANEN en SATANISTEN! SATANEN zijn degenen die mensen offeren. My god...waar zijn jullie eigenlijk mee bezig,het is de fout van mensen zo als jullie dat wij bekeken worden als duivelaanbidders terwijl Satanisten ATHEISTEN zijn,dwz: geen geloof in god of in de duivel...
Trek eerst je bronnen na ipv zulke onzin te publiceren.Ik schaam me in jullie plaats.

13 jaar geleden

F.

F.

Gegroet..
Ik wilde graag even een paar kleine opmerkingen maken over de spreekbeurt over Satanisme die door jou is geplaatst..
Een boel van jouw beweringen in deze spreekbeurt zijn niet waar..ik ben zelf geen satanist..maar wel bekend met de riten en bedoelingen van dit geloof..
Ik snap de vele vergissingen die zijn gemaakt..deze zijn heel gewoon..dit zijn allemaal grote misverstanden..
Als je misschien interesse hebt in iets meer waarheden over dit geloof..stuur me maar een mailtje..
Zo niet..
dan niet..
=P

13 jaar geleden

M.

M.

klopt nix van like ff mixje gemaakt met oud en modern en die laatste zin is vooral vies in de zin van iedereen kan ee nsatanist zijn dus wees op je hoede =/ like satanisten zijn zeer aardige mensen die doen wat ze willen en zolang je geen ander hinderd is er nix mis mee en het offeren zijn zelf de geofferde mensen ook satanist

9 jaar geleden

P.

P.

Ik lees de spreekbeurten, en kom tot de conclusie dat er toch nog wat werk aan de winkel is om Satanisme goed te begrijpen ; zeker de essentie ervan. Ik zie veel citaten en quoteringen over de Satanische Bijbel door Anton Lavey, maar verder worden Satanisten terug afgeschilderd als kille moordenaars die mensen offeren in hun rituelen, dieren doden enz... Je kan Satanisme een religie noemen, een levensstijl of een filosofie, maar het is absoluut geen "gevreesde religie" en Satanisten zijn zeker geen koelbloedige moordenaars. Ook niet onbelangrijk ; Satanisme is een zeer egoistische religie en alles draait om vrijheid en wijsheid, het geloof in dat wat wetenschappelijk bewezen is. Een Satanist is een persoon die zich tegen de ganse christelijke mythologie keert, en gelooft in het rationele, maar die christelijke wetten en dogma's in zijn/haar leven niet accepteert. Satanisten geloven NIET in god, en al zeker niet in een "Duivel". Satan moet worden gezien als een symbool van een hogere macht zoals de natuur. De eigenlijke betekenis van Satan : "hij die zich keert tegen" ; de betekenis van duivel = vijand. Wat de rituelen betreft, als je goed leest staan 2 regels in de aardse satanische regels ; en dat zijn :
*Mishandel nooit kinderen of doe hen geen pijn
* Dood geen dieren, tenzij je wordt aangevallen of om te overleven.
Mensenoffers of dierenoffers brengen gedurende satanische rituelen zou dus ferm in tegenspraak zijn met wat de Satanische Bijbel citeert.
Jammer genoeg nemen moordenaars, psychopaten en zeer gevaarlijke sektes ook wel de naam "Satanisme" aan... onterecht. Voor meer info omtrent Satanisme, stuur gerust een mailtje. Met vriendelijke groeten, Pascal

8 jaar geleden

L.

L.

Goed bedoeld werkstuk. Wat ik erg mis aan dit stuk is een onderbouwing van de 9 regels en kennisgeving over de "Satanic bible".
Echter is de kennis veel te gering om er ook maar een beeld van te vormen.

Een satanist

8 jaar geleden

X.

X.

Useless. peroid

Het geeft geen enkele waarde hoe een satanist werkelijk in elkaar zit. Daarbij heb je het LaVeyaans satanisme en het oud satanisme. Ik zie geen onderscheid in je werkstuk. Het onderwerp is nu ook niet ideaal voor wie geen satanist is.
Ik ben een satanist en ik ben ermee geboren. Het is een leefstijl dat je vanuit je wieg mee krijgt, hoe jij je gedraagt en de overeenkomst van je bevinden in "The Satanic Bible".
Heilig zijn we niet en we bedriegen mensen voor onze eigen bestwil. Je ontzet mensen om je eigen positie te handhaven.

Waarom je werkstuk nutteloos is is te verwijten aan het geen dat je criminaliteit koppelt aan satanisme. Om je een ding duidelijk mee te geven duld de kerk van Satan geen crimineel gedrag van haar leden.

Ga dus maar fijn met je vrienden om en leef je leven. Wij leven ons eigen leven. Wij zijn degene die genieten van het leven en daarvoor niets ontzien van de medemens. Ook zul je na verloop van tijd merken dat ieder mens zijn eigen leven prefereert. Wij hebben lak aan heilige boontjes en in plaats van hoofden afhakken met vers warm bloed doen wij heel andere dingen. We gebruiken de medemens als wandelstok voor onze ondoorgrondelijke wegen.

Je bent in ieder geval geen satanist en dat is goed te merken aan je werkstuk en visie. Dus stoor ons niet met zulke onzin over het satanisme want dat wordt je niet in dank afgenomen.

7 jaar geleden

S.

S.

Satanisten geloven niet in een god of duivel, ze zijn atheïstisch dit slaat voor 90% helemaal nergens op.

7 jaar geleden

L.

L.

eerst en vooral haal je informatie niet van internet iedereen kan schrijven wat hij wil zoek naar een persoon die ervan af weet en zo niet de waarheid vind je in de eeuwenoude boeken

4 jaar geleden

J.

J.

Goed werkstuk, natuurlijk voor school maar toch... ik heb er veel aan gehad. Wat ik wel heel erg beangstigend vind is de nogal vreemde reacties van hierboven. Gelukkig zijn er (dankzij het Christendom en wetenschap) een paar normen in de samenleving gekomen zoals meten = weten en niet liegen en wees transparant. Hoe het komt dat mensen zich laten toewijden tot het z.g. schadelijke desnoods tegen andere mensen ? Dat zit in de menselijke natuur. We zijn biologische wezens met een geweten. We worden geboren, leven en sterven. Voor het menselijke geweten weegt dat bij sommige mensen heel zwaar. En niet iedereen kan de vrede en het licht zien van de Religie zoals te vinden is in het Christendom.
En dat kun je dus ook zien bij nogmaals die vreemde en enge reacties hierboven...

3 jaar geleden

T.

T.

Dit is de reden waarom mensen denken dat satanisten moordlustig zijn. Satanen doen aan die offers en zwarte magie. Satanisten doen dit niet! Leuk dat jullie die stereotype willen verminderen, maar het helpt niet veel.

2 jaar geleden

axana

axana

Ik ben zelf satanist, en wat hier staat qua informatie is vrijwel allemaal correct. Al wil ik je er wel op wijzen dat er een verschil is tussen de moderne satanist en de traditionele. De moderne satanist staat in voor de filisofie, niet voor de rituelen. Ze sluiten zich aan omdat ze zich, net als ik, kunnen vinden in de denkwijze van het geloof. De rituelen zijn de extremisten, maar die heb je in ieder geloof. Zo heb je in de Islam mensen die zich achter het geloof verschuilen om gruwelijke dingen te doen en in het christendom is soms ook niet alles pluis in de kerk. Zij verschuilen zich gewoonweg achter het geloof, en meestal heeft dit er juist helemaal niks mee te maken. Omdat je de meeste heilige schriften kan interpreteren zoals je dat zelf wilt maken de extremisten het ervan dat ze de dingen die ze doen zo kunnen rechtvaardigen.
Je laat het uitschijnen alsof satanisme een soort moordlustige & barbaarse cultuur is, terwijl het dat juist helemaal niet is. Verder is het een mooie spreekbeurt, gewoon sommige delen van de informatie klopt niet.

1 jaar geleden

een scholier

een scholier

Wat een onzin. Het klopt allemaal niet je haalt satanen en satanisten door mekaar. Ik vermoord geen mensen. Het hoogste doel van een satanist is het leven naar de zin maken. Het is voor 90 procent pure onzin! Verdiep je ff goed in het onderwerp voor dat je er over schrijft

1 maand geleden