Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Islamitisch huwelijk

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 752 woorden
  • 19 januari 2002
  • 337 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 337 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Een Islamitische huwelijksceremonie duurt 2 tot 3 dagen. Je mag zelf beslissen hoeveel dagen je wilt. Aan het begin van allebei de dagen moet je je op een Islamitische wijze wassen:

Je moet altijd eerst met rechts beginnen en met links eindigen:
3x je handen wassen
3x je gezicht wassen
3x je mond spoelen
3x de neus schoonmaken
1x je hoofd door met je vingers door je haar te strijken
1x allebei je oren tegelijk schoonmaken
1x je nek

3x je rechterarm tot je elleboog
3x je linkerarm tot je elleboog
3x je rechtervoet tot je enkels
3x je linkervoet tot je enkels

Na deze handelingen moet je vers 2 uit de Koran hardop zeggen.

Als je dat hebt gedaan ben je helemaal schoon en mag je bidden. Na het bidden moet de bruid om haar moeders zegen en vergevenis vragen zodat alles goed verloopt.

De eerste dag valt altijd op een Zaterdag. Op de eerste dag wordt er gefeest. Er komen familie en vrienden op bezoek. De vrouw wordt mooi gemaakt met henna. Ze doen henna op haar handen en voeten. Dat is een traditie. Ze krijgt ook veel geld. Er wordt gefeest tot de ochtend.

Op de tweede dag wordt er ook gefeest. De vrouwen maken lekkers klaar voor het huwelijk. De man komt naar het huis van de vrouw en brengt cadeaus voor haar mee. Hij moet buiten blijven in de overdekte tuin. Hij krijgt eerst wat te drinken en nog wat geld erbij. De vrouw zit binnen. De imaam- een soort priester- komt bij de man en leest uit de Koran. Daarna doet hij hetzelfde bij de vrouw. De vrouw vraagt de man om de bruidsschat. Alleen als ze die heeft gekregen mag de man haar meenemen. De traditionele prijs is 125 gulden. Als de man de bruidsschat heeft gegeven betekend het dat ze willen trouwen. Ze zetten hun handtekening zodat ze officieel getrouwd zijn. Daarna gaan ze naar het huis van de man om verder te feesten en de huwelijksnacht te vieren.


Er zijn een aantal mensen betrokken bij een Islamitisch huwelijk:

- de bruid en bruidegom
- de imaam
- de familie en vrienden van het bruidspaar

De bruid en de bruidegom zijn het belangrijkste in het huwelijk, omdat alles om hun draait.

De imaam (soort priester) is ook heel belangrijk in het huwelijk omdat hij het bruidspaar met elkaar verbindt.

De familie en vrienden van het bruidspaar zijn er om het bruidspaar te steunen en vermaken.

Bij het huwelijk worden verschillende teksten gebruikt. Om het bruidspaar met elkaar te verbindenwordt er voorgelezen uit de Koran door de imaam. Als de bruid en de bruidegom hun ja-woord hebben gegeven leest de imaam de 7 kalma's -dat zijn versen uit de Koran- voor. De 7 Kalma's zijn de belangrijkste teksten uit de Koran. Als de man en de vrouw getrouwd zijn gaat de imaam een dua -een wens- doen voor het bruidspaar. Hij wenst bv of het bruidspaar voor altijd gelukkig bij elkaar zal blijven. Daarna wordt weer een stukje uit de Koran voorgelezen.

Het Islamitische huwelijk heeft ook een aantal functies

Het huwelijk drukt gevoelens uit - Daaronder verstaan we de liefde en de gevoelens die het bruidspaar voor elkaar voelt.

Het markeerd levensmomenten - Het huwelijk markeerd het moment dat je je bind, dat je besluit om voor eeuwig bij de persoon van wie je houdt te blijven. Het is ook een soort moment van volwassen worden.

Het brengt mensen samen - Het huwelijk brengt natuurlijk de bruid en de bruidegom samen. De twee families worden ook hechter want op de bruiloft maken veel mensen die elkaar niet kennen kennis met elkaar.

Het verbindt je met het hogere - De teksten en gebeden die door de imaam worden voorgelezen brengen je allemaal dichter bij god.

symbolen
Er worden niet veel symbolen gebruikt in het Islamitisch huwelijk omdat het altijd eenvoudig is.
De symbolen zijn:

-kleding
-versiering
-liedjes
-bruidsschat
-ouders van het bruidspaar

De kleding voor de bruid is een gewone mooie jurk of een bruidsjurk. Meestal is die wit. De kleding voor de bruidegom is een kostuum; zwart of wit.

De versiering is gewoon slingers en balonnen. De tuin is meestal overdekt en ook versierd.

De liedjes die er gedraaid worden zijn liefdesliedjes, maar ook wat drukkere muziek waar gedanst op kan worden; het is tenslotte een feest.

De bruidsschat is meestal een prijs die de man moet betalen aan de bruid om haar mee te nemen.

De ouders van het bruidspaar geven cadeaus aan het bruidspaar maar ook aan elkaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

hallo,

ik wilde even doorgeven dat dit verslag helemaal niet klop of beter gezegd voor een groot deel niet klopt. wat erin staat wordt bij sommige mensen gedaan, maar dat heeft niet zoveel met de islam te maken. het is meer cultuur en traditie. ik schrijf dit omdat ik niet wil dat mensen verkeerde informatie krijgen en zo in problemen komen op school.
groetjes en bedankt voor alles,

sarah

16 jaar geleden

M.

M.

ey selin.
goeie onderwerp ik heb er veel aan gehad,

Thanx ciao.

19 jaar geleden

R.

R.

heey
ik vond het heel goed wat je geschreven hebt en dat is ook eingelijk waar
ik weet niet waar je vandaan komt of of je een jonge of een meisje bent maar ik ben een meisje kom uit koerdistan en ben 13 jaar oud


doei

17 jaar geleden

R.

R.

Meid wat jij hebt beschreven is geen echte islamitische bruiloft hoor... een echte islamitische bruiloft word gewoon in de moskee gedaan...de bruiloft die jij hier hebt beschreven is voor een groot deel gewoon cultuur..

14 jaar geleden

S.

S.

Hier klopt helemaal niks van. Hoe oud ben je?

11 jaar geleden

Z.

Z.

hier klopt echt totaal niks van...

10 jaar geleden

S.

S.

hoe kom je aan die info

10 jaar geleden

B.

B.

Hier klopt niets van! Hier is gebruik gemaakt van heeel veel fantasie. Zoek eerst de islamitische gebruiken op en weet het verschil tussen lariekoek, cultuur en geloof. En vooral dat eerste, sta daar eens heeel goed bij stil!

9 jaar geleden

S.

S.

Volgens mij is dit geen islamitische bruiloft, maar een Turkse bruiloft of zo. Ik denk dat dit een Turkse bruiloft is vanwege al het 'bijgeloof'. Als dit niet zo is, mijn excuses voor het vooroordeel.

8 jaar geleden

H.

H.

Hoe vraag je iemand ten huwelijk

8 jaar geleden