Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Piramides

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 264 woorden
  • 9 september 2008
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
47 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Spreekbeurt piramides

Mijn spreekbeurt gaat over piramides.

Piramides zijn een van de oudste oorspronkelijke 7 wereldwonderen. Ze staan aan de oevers van de Nijl. Ze zijn gebouwd van kalksteen. Een zo’n steen weegt ongeveer 2 ton. De grootste piramide is 146 m hoog. In die tijd was dat het hoogste bouwwerk op de wereld. Het is hoger dan het vrijheidsbeeld van New York(92m) en de Saint Paul’s kathedraal in Londen (110m). Het duurde 23 jaar om de grootste piramide te bouwen door ongeveer 25000 man. Er zijn meer dan 2 miljoen stenen gebruikt.

Een piramide is het graf van een farao. De Egyptenaren geloofde in een leven na de dood. De familie gaf de dode veel spullen mee in hun graf voor het leven na de dood. Daarom werden de piramides zo groot gemaakt, zodat al hun bezittingen mee konden.


Soorten piramides:
Er zijn 3 soorten piramides.
1. de mastaba
4600 Jaar geleden werd de eerste piramide gebouwd door de architect: Imhotep. Die piramide werd gebouwd voor Farao Djoser. Deze waren de eerste grote graftombes. Ze waren rechthoekig en gemaakt van bakstenen. Ze hadden grafkamers aan de binnenkant en ondergronds.

2. de gladde piramide

Deze piramide heeft 4 gladde kanten.
De kanten waren glad en symboliseerde een helling van zonnestralen,

3. de getrapte piramide

een eerste minister van de farao wou een groot monument van steen te bouwen voor de farao. Het begon als een grote Mastaba, waar hij telkens een nieuwe Mastaba bovenop bouwde. Zo maakte hij de eerste piramide ter wereld: de trappiramide.

Niemand weet precies hoe piramides gebouwd zijn. Sommige mensen denken dat de grote stenen omhoog gesleept werden langs een spiraalvormige helling.

REACTIES

M.

M.

haha ik heb een 9,5 gehaalt door deze werkstuk !

DANKJE MIRREKE

12 jaar geleden

R.

R.

BEdankt nu heb ook nog goede info gevonden thanx

11 jaar geleden

A.

A.

waar kan ik leuke info vinden over piramides?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.