Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Lamborghini

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 579 woorden
  • 22 oktober 2003
  • 411 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
411 keer beoordeeld

Lamborghini Ferruccio Lamborghini werd op 28 april geboren in het dorpje Renazzo
Ferruccio was dus een stier als sterrenbeeld. Op het teken van Lamborghini staat ook een stier. Mede door de kracht die de Lamborghini's uitstralen. Lamborghini's zien er 'agressief' uit,net als een stier. In 1946 begon Ferruccio van de schuur op hun boerderij een soort werkplaats te maken. Daar maakte hij van kapotte oorlogsmachines tractoren. Op marktdagen ging Ferruccio met een tractor naar de mart om de andere monteurs uit te dagen voor een trekduel. Het gebeurde bijna nooit dat ferruccio verslagen werd. In 1949 kon hij een nieuwe,speciaal ontworpen fabriek bouwen in Cento. Drie jaar later begon hij nieuwe tractoren te bouwen met twee,drie en vierclinder dieselmoteren van eigen ontwerp. In 1954 was Ferruccio de eerste die een paar luchtgekoelde dieseltractoren met directe inspuiting op de markt bracht. Toen snel was lamborghini tractors een van de grootste Italiaanse tractorfabrieken. In 1960 richtte Ferruccio nog een fabriek op, maar deze was voor verwarmings en koelapparatuur. Ferruccio hield al sinds hij nog een jongen was van snelle wagens. hij had al heel veel sportwagens zoals: Ferrari's,Alfa Romeo's,maserati's,Jaguar's,Aston Martin's,een Morgan en een Chervolet Corvette. Op een dag was er iets met een van zijn Ferrari's. Toen wou hij een klacht indienen bij de fabriek maar hij werd weggestuurd. toen hij wegreed dacht hij kwaad dat hij een veel betere auto kon maken dan wie dan ook! al snel kocht hij nog een fabriek en stopte die vol met de moderste machines voor de autobouw. In 1963 lag ferruccio's eerste v-12 motor op de testbank. En dat zelfde jaar nog was de eerste Lamborghini klaar: de 350 GTV
het was dan nog we een proefmodel zonder motor maar het was tenminste iets. in 1964 was hij na de nodige verbeteringen eindelijk klaar. maar bijna niemand vond hem erg 'mooi' van de 350 GTV werd niet een rijdend prototype gemaakt. Ferruccio liet hem 'bijschaven' door de Carrozzeria Touring. 5 maanden later werd hij aan het publiek geshowt onder de naam : 350 GT. In 1966 werd de volgende Lamborghi gemaakt de 400 GT 2+2. Dat 2+2 staat voor 2 zitplaatsen plus nog twee. In 1968 kwam de Islero,die nogal veel op de 400 GT 2+2 leek. En twee jaar later,in 1970 kwam de Jarama. Alle twee de wagens werden geen succes. Daarna kwam nog de prachtige Espada,een lage vierpersoons GT. Hij was niet alleen erg snel,hij was ook nog heel mooi en heel populair. In 1966 kwam de Miura,de meest exotische personenauto die men ooit had gezien. Hij was veel mooier dan elke ferrari die er toen was. en ook sneller met een top van over de 270 kilometer per uur! in 1972 werd de Miura uit productie genomen. In 1974 werd de countach in productie genomen. die was zijn tijd heel ver vooruit. In 1976 kwam de silhouette en in 1981 de jalpa. In 1977 kwamen ze met snelle en dure tereinwagen de cheetah. Die maakten ze voor mobility technology international. De cheetah's hadden enorme V-12 motoren die eigenlijk voor raceboten waren bedoeld. In 1990 ontwikkelde Lamborghini de ultieme sportwagen,de Diablo. De Diablo haalde 330 kilometer per uur. Diablo betekent : duivel maar was ook een vechtstier. Vorig jaar,in 2001 ging de Diablo,de opvolger van de countach uit productie. er zijn natuurlijk ook GT's van de Diablo gemaakt zoals: de Diablo GT en de Diablo GTR. maar de allernieuwste Lamborghini is de Murciélago en daarmee heeft Lamborghini zichzelf overtroffen. (plaatje laten zien) Het mooiste aan de Coutach,de Diablo en de murciélago zijn de vleugeldeuren.

REACTIES

S.

S.

Er staat v-12 en het moet v12 staan.

18 jaar geleden

H.

H.

jha heel, heel heel, hel goed

16 jaar geleden

H.

H.

goed heel goed

11 jaar geleden

Z.

Z.

maak een nieuwe geschiedenis en ver nieuw het

9 jaar geleden

M.

M.

welk jaartal werd de eerste lamborghini gemaakt

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.