Indianen

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 7 | 467 woorden
  • 31 mei 2004
  • 903 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
903 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Indianen Hoe leven indianen? Indianen leefden van de natuur. Ze leefden eerst heel goed maar na dat Amerika werd ontdekt leefden ze niet meer zo goed. Want na dat Colombus Amerika ontdekte kwamen heel veel mensen naar Amerika en dat was niet zo heel erg leuk voor de indianen want ze namen ziektes mee waar de indianen niet aan waren gewend. Kleding Indianen droegen heel andere kleren dan die van ons. Nu dragen indianen wel het zelfde kleding. Vroeger had je stammen en elke stam had andere kleding. Bijvoorbeeld een sioux (soo) indiaan kon je herkennen aan zijn hoofd tooi en kralen ketting. Ze droegen vaak bizons vacht als kleding. Want een bizon was gemakkelijk te krijgen. Waar leven indianen? Indianen leefden overal in amerika. Ze leefden in stammen. Ze hadden vaak een soort tent die tent heet een tipi. Een tipi word van bizons vacht gemaakt. Een tipi is voor de indianen die steeds vertrekken en niet op de zelfde plek bijven staan/wonen. Een wigwam is voor de indianen die wel blijven staan/wonen op de zelfde plek. Want een wigwam kan je niet zo gemakkelijk op tillen en wegbrengen maar een tipi wel. Je hebt indianen die in het noorden leven je hebt indianen die in het midden van amerika leven en je hebt indianen die in het zuiden van amerika leven. Indianen leven nu ook in normale huizen zoals ons. Toen colombus ammerika binnen kwam kwamen er veel mensen nar amerika en ze jaagden de indianen weg en zetten ze in reservaten. Een reservaat is een grote oppervlakte waar ze de indianen in zette en ze zetten er hekken om heen. Ze konden er niet meer uit. Soms ontsnapte er wel indianen.
dansen Indianen dansten voor veel dingen. Ze dansten voor: • oorlogspad •Als ze gewonnen hadden •Voor ze op jacht gingen •En de zonnen dans
Dansen was voor de indianen heel erg belangrijk. Oorlogspad Indianen gingen dansen voor ze op oorlogspad gingen. Indianen vochten niet zo heel vaak. Maar na dat Colombus kwam gingen ze veel vaker vechten maar ze wonnen niet zo heel vaak want de Europeanen hadden vuurwapens. Maar de indianen hadden geen vuurwapens maar gewonen wapen van hout enzo. Daarom verlorden ze heel veel oorlogen tegen de Europeanen. En werden ze in een reservaat gezet. Jagen Indianen jaagden niet zo vaak want ze hadden respect voor de natuur. Ze gingen alleen maar jagen als het echt nodig was. Ze vermoorde 1of2 bizons per keer. Ze waren er zuinig op. Ze gebruikte alles van de bizon. Met de vacht maakten ze tipi's en kleren het vlees aten ze op met de botten maakten ze wapens, dus ze gebruikten alles. Vragen? 1. Hoe heet de tent van de indianen? 2. Waar leven indianen? 3. Op wat jagen de indianen het meest? Antwoorden: 1= tipi
2= Amerika
3= bizons

REACTIES

T.

T.

Amerika moet met een Hoofd letter net als Columbus. Amerika niet met dubbel m zoals in regel 15.

18 jaar geleden

T.

T.

1 of 2 moet los van elkaar

18 jaar geleden

T.

T.

leuk maar saai maak het wat leuker

13 jaar geleden

A.

A.

wel een beetje saai als je hem doet
( aan passen )

12 jaar geleden

K.

K.

Ten eerste. het is een leuk onderwerp maar wat jij doet is dus NIET leuk. Niet alle indianen huizen/tenten heten Tipi's hoor.;)

12 jaar geleden

K.

K.

Alles is in 1 woord SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 jaar geleden

A.

A.

ik vind het een goede spreekbeurt met veel informatie, je kan nog wel een voorbeeld nemen aan dit persoon!!!

12 jaar geleden

S.

S.

w-w-wauuw. dit is echt een goed werkstuk, goed gedaan hoor, iedereeen die er aan mee hebben gewerkt.

12 jaar geleden

`.

`.

echt goed!

12 jaar geleden

M.

M.

kan beter er zit te weinis info in en let op de typefoutjes :D

12 jaar geleden

N.

N.

ik vindt het een heel leuke spreekbeurt onze juf heeft het afgeprint

11 jaar geleden

J.

J.

ik vind dit werkstuk erg handig want ik doe het ook over indianen. erg handig voor de info.

10 jaar geleden

J.

J.

ik bedoel spreekbeurt :D

10 jaar geleden

M.

M.

prachtig maar ik zou het niet lezen

10 jaar geleden

L.

L.



Tof ik was net opzoek naar hun dansen enzo
en dan zie ik het opeens ?
:)

10 jaar geleden

G.

G.

misschien ietsje dichtbij elkaar mijn broertje wil ook de spreekbeurt over indianen doen heeft iemand misschien een idee wat hij kan verwerken in die spreekbeurt?

ik hoor nog wel

9 jaar geleden

S.

S.

Ik vind het een goed werkstuk en ik ga het vooral gebruiken! :)

7 jaar geleden

G.

G.

MIJN VARKEN HEET GERDA

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.