De komende twee weken zijn 'seksweken' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen.

 


Alles over seks Alles over seks


ADVERTENTIE
Geslaagd? Doneer je verslagen We zijn heel trots op je, supergoed gedaan. Waarschijnlijk ga je Scholieren.com nu voorgoed verlaten. Wil je ons nog bedanken voor 4, 5 of 6 jaar trouwe dienst? Upload dan nu al je verslagen en samenvattingen voor de generaties scholieren die na jou strijden voor dat diploma.

Nu uploaden
Hoe leeft de tijger?
De tijger is een groot en sterk dier. Hij heeft korte haren. Die zijn oranje en bruin van kleur. Met zwarte strepen erover heen. Zijn buik is wit. In zijn bek zitten scherpe tanden. De tijger is een zoogdier. Hij behoort tot de katachtigen, net als de leeuw, de panter, de poema, de lynx en de huispoes. De huispoes jaagt op vogeltjes en muizen. De tijger gaat op jacht naar veel groter dieren, zoals herten, koeien, zwijnen en apen.
Hij besluipt zijn prooi en springt dan meestal in de nek van de prooi. Aan zijn gebit kun je goed zien dat hij een vleeseter is, want hij heeft geweldig sterke scheurkiezen. Hij scheurt het vlees er niet af, hij verscheurt het. Een tijger zoekt zijn prooi door op de geur af te gaan. Hij sluipt naar zijn prooi en dan springt hij van achteren of van opzij aan. Hij gebruikt eerst zijn klauwen en dan bijt hij het dier de keel af. Een oude of zieke tijger valt mensen aan.
Tijgers leven in Azië. Ze komen ook voor in het koude Siberië, Mongolië, China, Korea, Voor-Indië en Indonesië. De rassen die in het noorden van Azië leven, hebben een wollige, dikke vacht. In de tropen hebben de tijgers korte haren en een gladde vacht.
Een tijger leeft niet in een kudde zoals de leeuw en de olifant. Een tijger is het liefst alleen tussen het hoge riet. In de jungle zoekt hij zijn prooi. Hij gaat wel op een berg, maar nooit hoger dan 2000 meter hoog. Als hij op rooftocht gaat dan neemt hij altijd hetzelfde pad waardoor de jagers hem goed kunnen volgen.

Hoe zoekt een mannetje een vrouwtje?

Als een mannetje een vrouwtje zoekt dan kan hij 's nachts uren brullen. Het mannetje en het vrouwtje gaan allebei op de reuk af. De mensen schrikken dan van zijn doffe eentonige gebrul.

De welpjes

Na een draagtijd van 3,5 maand werpt het vrouwtje haar jongen. Het zijn er meestal 2 en ze wegen 1,5 kilo. Ze worden blind en tandloos geboren en drinken de eerste twee maanden alleen maar melk. Als de moeder de jongen verzorgt let de vader op of er geen anderen in de buurt komen. Vanaf 11 maanden gaat het welpje alleen op jacht en na 2 of 3 jaar (bij de Siberische tijger pas na 6 jaar) verlaten ze hun moeder.

Waarvoor werden tijgers vroeger gebruikt?

Een tijger lijkt qua ogen precies op onze huiskat. Vroeger lieten Indische koningen tijgers vangen en dan lieten ze die los in een arena. En dan stopten ze er een olifant bij. De koning en zijn dienaren genoten.

De Siberische/Sumatraanse/witte tijger

De Siberische tijger weegt 300 kg. Hij kan meer dan 2,5 meter lang worden met een staart van meer dan één meter. Dit is de grootste tijgersoort. De kleinste is de Sumatraanse tijger; deze tijger wordt hoogstens 80 cm en weegt zo'n 120 kg. Maar hij heeft wel een 1,5 meter lange staart.
De witte tijger is in het wild erg zeldzaam, want ze vallen heel erg op.

Het WWF voor de tijger

In de zomer van 1997 gaf de WWF 250.000 gulden aan de tijgerbescherming om jeeps te kopen waardoor ze sneller op de plaatsen waar stropers zijn. De bewakers moeten een gebied van 2840 vierkante kilometer bewaken.
In Florida is een park waar ook tijgers leven, veel mensen gaan er in de buurt wonen en vervuilen het water en dat is voor de tijger, en nog veel andere dieren, een ramp.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

je hebt een mooie spreekbeurt of werkstuk gemaakt. ik had veel aan gehad bedankt!!!!

13 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast