Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Beretta

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas havo | 450 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Beretta

Beretta is een van de oudste wapenbedrijven in Europa. De fabriek staat aan de voet van de Italiaanse alpen. Sinds de 15e eeuw was daar een kleine wapenwerkplaats van Bartolomeo Beretta gevestigd. De Beretta wapenfabriek is een van de grootste familiebedrijven met een grote reputatie. Het eigenaarsschap werd bijna vijf eeuwen lang van vader op zoon over.gegeven.

Tegenwoordig maken de Beretta fabrieken zo’n 1500 vuurwapens per dag in alle soorten en maten. Voor een gewone standaard Beretta geweer moet je een paar honderd euro neerleggen. Je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan, door de Beretta fabriek een opdracht te geven geheel aan jou wensen aangepast (bijv. een op maat gemaakt geweer met een walnoothout gemaakte schoudersteun en 24 karaats goud.). Om zo’n “premium model” mee naar huis te krijgen moet je wel gauw rond de 10.00 euro op zak hebben.

De beretta M9 is het meest bekende en gebruikte wapen onder de naam Beretta. Hij was ontworpen voor de vervanger van de 45 colt. Maar n iet alles liep goed met dit nieuwe ontwerp. IN 1987 raakten 3 marine-commando’s gewond tijdens het schieten. Tijdens het lossen van de schoten braken de sledes van de pistolen af en sloegen in de gezichten van de teamleden. Alle drie raakten ze licht gewond. Dit was dus als nog geen goede reclame voor Beretta . Beretta was in notime geen betrouwbaar merk meer. Na vele tests bewees Beretta weer veilig en betrouwbaar te zijn en het vertrouwen van de schutters was weer gewonnen.


Je zou waarschijnlijk wel denken, wapenfabriek terwijl wapens nog zo verboden zijn. Beretta mag officieel alleen indirect zijn wapens verkopen aan mensen met een vergunning, maar bij de wapenhandelaars (met vergunning) is iedereen welkom. Het in bezit krijgen van wapens is tegenwoordig niet zo moeilijk meer, kijk maar eens op marktplaats. U zoekt wij vinden, en je hebt met een lijst van 3000 waar je uit kunt kiezen.
Je zou je nog verbazen hoe veel mensen er in bezit zijn van een wapen. Niet alleen wapens van Beretta maar ook andere wapenfabrikanten. De schatting van wapenbezit in Nederland ligt tussen de 68.000 en 75.000 illegale wapens. Dat is natuurlijk niet zomaar een paar wapens. Maar tegen over Amerika zijn wij nog niks, in Amerika is het wapenbezit 1 op de 2 inwoners. Als argumenten geven zij: het geeft ons een veilig gevoel. In Amerika is de wetgeving natuurlijk heel anders dan in Nederland. Het is gebleken dat wanneer je Amerika woont, en een onbekend iemand op jou terrein loopt je hem mag beschieten (dan wel niet een dodelijk schot ). Dit is natuurlijk niet niks. Er zal nog altijd een strijd blijven over de effectieve tijd van wapens. Toch zullen ze blijven bestaan, daar valt niets aan te veranderen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.