Marokko

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 7 | 598 woorden
  • 19 mei 2011
  • 155 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
155 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Koningrijk Marokko

Marokko is officieel koninkrijk Marokko. Marokko is een land in het noorden van Afrika aan de Middellandse zee, De straat van Gibraltar en de Atlantische zee. Marokko grenst ook aan Algerije en Mauritanië.Het land werd onafhankelijk verklaart van Frankrijk op 2 maart 1956. De hoofdstad van Marokko is Rabat en de grootse stad is Casablanca. De Marokkaansekoning heet Mohamed ben Hassan el-Alaoui.

GeschiedenisDe oorspronkelijke bevolking van Marokko werd gevormd door de berbers. Het waren de Berbersdie in de 11e eeuw voor het eerst het huidig. Sidi Ifni de plaats waar wij vandaan komen ,Het gebied werd al in1476 door Spanje gekoloniseerd, maar werd in 1524 door de Berbers heroverd. Het werd op22 okt.1859door Marokko aan Spanje afgestaan en was een onderdeel van Spaanse Marokko.

Marokkaanse vlag

De Marokkaanse vlag is op de achtergrond rood en de ster is groen. De vlag is sinds 1915 de officiële vlag van Marokko, en dat is zo gebleven naar de onafhankelijkheid van Marokko.

Marokko Landkaart

Marokko heeft meer dan 34 miljoen inwoners en is bijna twintig keer zo groter als Nederland. De meeste inwoners van Marokko wonen in de stad en het platteland is minder bevolkt. De hoofdstad van Marokko is Rabat, maar de grootste stad is Casablanca die heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Ander belangrijke steden zijn Fez, Marrakesh,Meknes en Agadir. Waar wij vandaan komen is Sidi Ifni.

De Taal

In Marokko is de officiële taal het Arabisch, maar in het dagelijkse leven worden er verschillende talen gesproken doorde bevolking zoals het Berbers, Frans en het Marokkaans Arabisch. Daarnaast komen er per regio natuurlijk ook nog allerlei dialecten voor, zodat er sprake is van verschillende onofficiële talen in Marokko. De officiële taal van het land, het Arabisch wordt tevens gebruikt voor de godsdienst van het land, namelijk de islam.

Het Geloof

De meeste inwoners van Marokko geloven in de islam, maar er zijn ook andere godsdiensten in Marokko, die door een beperkt deel van de bevolking wordt aangehangen zoals het christendom en het Jodendom. Er is zelfs een Joodse wijk genaamd Mellah in de stad Fez.

De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is zeer gevarieerd en dat komt vooral door de invloeden uit andere landen zoals uit Spanje, Portugal, het Midden-Oosten en Afrika. De combinatie van al deze invloeden heeft de Marokkaanse keuken zo gevarieerd gemaakt. Een van de bekendste Marokkaanse gerechten is couscous. Deze maaltijd wordt vaak gezamenlijk met de familie gegeten als op vrijdag de moskee bezocht is. Andere lekkere Marokkaanse gerechten zijn onder meer pastila. Dat is een hartige taart met kip erin. Het nationale drankje in Marokko is groene thee met munt.

Marokkaanse bruiloft

Een Marokkaanse bruiloft in Nederland duurt ongeveer 2 dagen. Op de eerste dag wordt de familie van de bruid en de bruidegom gescheiden ge houden, dan wordt het henna-avond gehouden. De bruid draagt een eenvoudige witte jurk en (meestal) een sieraad, wat haar moeder ook tijdens haar henna-avond heeft gedragen. Op de 2e dag wordt de bruid opgehaald door de bruidegom . Met heel veel toeterende auto’s. Oorspronkelijk 7 dagen maar in Nederland doen ze dat niet.

Marokkaanse mode

De Marokkaanse vrouwen dragen meestal een stuk je stof rond hun lichaam, en anders gewoon een hoofddoek. En de mannen dragen meestal gewoon een broek en een bloesje. Met de bruiloft dragen de vrouwen een takshita dat is een Marokkaanse jurk. De mannen dragen een Djellaba dat is een jurk met een capuchon.

Nu stel ik jullie 3 vragen :

Waar komen ik en mijn Familie vandaan?

Wat is het bekendste gerecht van Marokko?

Wat dragen vrouwen naar een bruiloft?

REACTIES

S.

S.

ik vond het een goeden tekst ook al ben ik zelf marokaams ik ben er ik wist niet zo veel maar er is1ding niet waar bij een bruiloft dragen mannen dat niet meer hoor ook al is het in 2011 gescheeven maar ze dragen gewoon een nette pak met een strop das dus maar je goeden tekst hoor en nou wachten wat me punt is doeiii 3apreil mijn werkstuk en spreekbeurt doeiii
groetjes :souhaila

13 jaar geleden

B.

B.

jah de meeste mannen dragn geen djelaba meer mar gewoon een pak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 jaar geleden

E.

E.

waar heb je deze info vandaan je hebt paar dingen fout :(

13 jaar geleden

S.

S.

goeie tekst hoor ik ben zelf Marokkaans en wist echt niet zo veel respect trouwens waar van heb je de info wat sommige dingen klopen niet helemaal.doei groetjes Sarah

12 jaar geleden

S.

S.

wat een leuk werkstuk er staat veel goede informatie in.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.