ADVERTENTIE
Maak nu een gratis account aan op Mijn Examenbundel!

Nog 17 weken tot de eindexamens beginnen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Check Mijn Examenbundel voor een gepersonaliseerd dashboard en rooster, examenstof per vak, gratis oefenexamens en meer!

Naar mijn.examenbundel.nl
Verslag over de film "fysiotherapie".
Botten en spieren zorgen ervoor dat je kan bewegen en dat je niet in elkaar zakt, het zorgt dus ook voor stevigheid. De meest voorkomende blessures zijn aan de knie, schouder en rug, als je ergens last van hebt,
Moet je eerst naar de huisarts voor een verwijsbriefje, als je bij de fysiotherapeut bent, kan hij verschillende dingen doen, hij kijkt natuurlijk eerst wat er aan de hand is:

1) Als je last hebt van je enkel (door de enkel gegaan) kan de fysiotherapeut er een stuk steun tape omheen leggen , dat doet hij omdat je voet dan kan genezen, omdat als je door je enkel bent gegaan een spier hebt verrekt.


2) Als je last hebt van je rug dan vraagt hij eerst waar het pijn doet en dan gaat hij dat masseren en er oefeningen meedoen , als je dat gedaan hebt , gaat hij met ultra geluid over de zere plek .
Ultra geluid komt uit een machine die hele kleine geluidsgolfjes afstoot en daar door gaat het trillen, ze wrijven met een kop die aansluit op de machine over de zere plak en ze proberen met dat apparaat de pijnlijke plek beter te laten worden.

3) Als je last hebt van je knie dan kan er van alles aan de hand zijn , maar dan vraagt de fysiotherapeut weer waar het pijn doet en dan kan hij zien wat er aan de hand is.
Als er een scheur in je meniscus zit dan moet je dat waarschijnlijk weg laten halen bij het ziekenhuis , maar de fysiotherapeut kan je wel helpen door bijv. met een magnetisch apparaat je knie te laten bewegen en daardoor kan het overgaan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.