Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

percy jackson: de bliksemdief samenvatting in 350 woorden

Beoordeling 8.2
Foto van Job
  • Samenvatting door Job
  • 2e klas vwo | 359 woorden
  • 10 juni 2022
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
26 keer beoordeeld

Boekopdracht 3: creatieve schrijfopdracht

Boek: Percy Jackson de bliksemdief

Samenvatting van 250-350 woorden

Percy Jackson is een jongen van twaalf met ADHD en dyslexie, hij heeft het erg moeilijk op school, maar hij weet dat hij geen gewone jongen is

op een dag besluit zijn moeder dat het verstandig is voor Percy om naar een speciaal kamp te gaan. voor kinderen zoals hijzelf. Op weg naar het kamp worden ze achtervolgd: de Minotaurus komt hen achter na stuurt Percy's moeder naar de onderwereld. er verscheen ineens een zwaard. Met dit zwaard doodt Percy de Minotaurus.

Nadat hij bij het kamp is aangekomen, verwelkomt Annabeth hem. Zij is de dochter van Athena en vertelt hem dat hij een halfgod is en dat Kamp Halfbloed een kamp is voor halbloeden zoals hij. In Kamp Halfbloed worden ze getraind om met monsters te kunnen vechten. Monsters uit de Onderwereld zitten halfbloeden constant achterna. Na een paar dagen ontdekt Percy dat Poseidon zijn vader is. Dit is een shock voor iedereen, omdat er na de Tweede Wereldoorlog een verdrag is getekend door Zeus, Poseidon en Hades dat ze geen kinderen meer zouden krijgen.

ondertussen is Zeus' bliksemschicht gestolen, en Percy wordt ervan verdacht. Als hij er niet snel voor zorgt dat de bliksemschicht terugkeert naar de Olympus, breekt er oorlog uit. Eigenlijk maakt dit hem niks uit, maar als hij van Hades hoort dat hij zijn moeder terugkrijgt in ruil voor Hades’ gestolen helm, gaat hij toch met deze missie akkoord. Percy dacht dat de bliksemschicht in handen was van Hades, maar dit blijkt later niet het geval te zijn. dus gaat hij op een missie, de bliksemschicht terug krijgen en zijn moeder redden. zijn vriend Annabeth. en zijn vriend Grover, wie een sater is, helpen hem

Na een lange reis komen ze in de onderwereld. Percy zegt dat hij de bliksemschicht niet heeft. maar in zijn rugzak verschijnt plotseling de bliksemschicht. Ares heeft hem gestolen en in zijn rugzak gestopt, omdat hij een oorlog wilde straten. Als ze alle drie levend de onderwereld uitkomen, hebben Ares en Percy een gevecht op het strand. Percy wint en ze brengen de schicht terug naar Olympus.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.