Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Harry Potter

Beoordeling 7
Foto van Mila
  • Samenvatting door Mila
  • 1e klas vwo | 163 woorden
  • 14 juni 2022
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7
4 keer beoordeeld

Harry Potter verhaal:

Harry Potter denkt dat hij een gewone jongen is. Hij woont bij zijn oom Herman, tante Petunia en zijn neef Dirk, die hem in een kast onder de trap laten slapen. Dan begint Harry mysterieuze brieven te krijgen en verandert zijn leven voor altijd. Hij wordt weggevoerd door een man met grote ogen en wordt ingeschreven op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. De reden: Harry Potter is een tovenaar.

Op school word hij meteen herkend als de beste tovenaar aller tijden. Dit komt omdat hij de heer van de duister, Voldemort, heeft verslagen toen hij nog bij zijn ouders woonde. Harry’s ouders zijn omgekomen maar Harry zelf heeft slechts alleen een litteken over gehouden.
De aanval die jaren geleden is gebeurt volgt hem zijn hele leven nog. Duistere tovenaars die werken voor Voldemort willen Harry vermoorden. Harry en zijn beste vrienden Ron en Hermelien doen er alles aan om dit te voorkomen…

Bronnen: Eerste stuk van scholieren.com. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.