Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Wasp Reporter 1-4

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 1284 woorden
  • 28 oktober 2001
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
37 keer beoordeeld

Evelyn Glennie

Evelyn is een dove percussionist. Ze kreeg op haar elfde te horen dat ze niet naar het gewone voorgezet onderwijs kon gaan maar naar een school voor doven. Dat wou ze niet en ze ging ook niet naar die school. Evelyn heeft een succesvolle carriëre achter de rug waarin ze veel prijzen heeft gewonnen. Ze heeft op het moment 1300 instrumenten thuis staan, een favourite instrument heeft ze niet.
Hoewel ze doof is kan ze, als ze in rechtstreeks contact met het betreffende persoon staat, ook ‘horen’ wat diegene zegt. Ze gelooft dat ze een zesde zinstuig heeft.

Evelyn is er nooit echt boos op geweest dat ze doof was, er waren altijd mensen met ergere dingen: die mochten afvragen waarom ze die handicap hadden, zij niet.
Op school kwam haar muziekale talent snel te voorschijn.Niemand in haar familie heeft een verdere passie voor muziek, alleen haar vader heeft goede oren maar die kan niet noten lezen. Ze begon op haar achtste met pianolessen en speelde een jaar lang clarinet. Tot haar vijftiende had ze er nog niet over nagedacht om later muziekant te worden. Pas daarna kreeg ze dat idee.
Haar interesse voor percussie begon toen ze op de middelbare school in aanraking kwam met slagwerk instrumenten. Verder had ze nog een leuke leraar die ECHT goed les kon geven en ook nog eens aardig was.
Na een tijdje deed ze optredens in clubs. Ze verdiende niet goed, soms zelfs helemaal niks, maar ze vond het werk leuk en dat was het belangrijkst. Het was wel af en toe zo dat ze uitgelachen werd om haar handicap: “een dove percussionist??! Muwhahah” maar ze werd snel beroemd.
Ze hoort de muziek door trillingen en door al haar zintuigen samen te voegen. Soms heeft ze zeventig instrumenten op heet podium staan, ze zet ze altijd zo neer dat het plubiek het niet alleen kan horen en voelen maar ook kan zíen.
Evelyn is nu gelukkig getrouwd meet een collega musicus. Zelf had ze nooit dúrfen verwachten dat ze zou trouwen en dan ook nog gelukkig zou zijn...

Finding just the right gap

De tekst gaat over twee meisjes die in hun ‘Gap year’ naar Australië zijn gegaan. Op het begin was het één en al elende: alles was eng, ze waren opeens helemaal zelfstandig, het liefst wouden ze rechtstreeks terug naar huis. Na ‘e’en drankje op het terras veranderde alles: het was opeens het meest spannende in de wereld. Ze zijn in Australië erg volwassen en onafhankelijk geworden en hebben veel dingen gedaan zoals verliefd worden, diepzee duiken, werken, enz...
De reis naar australië was de tijd van hun leven. Het enige wat er niet leuk aan was was het terugkomen in Engeland: ze waren ongelovelijk gedesoriënteerd.


Student joins Foreign Legion for his gap year

Het stukje gaat over een jongen die het een leuk idée leek om een deel van zijn ‘gap year’ in het vreemdelingenlegioen door te brengen. Hij nam het vliegtuig naar Marseille en moest daar alles wat hij had afgeven, zelfs zijn pasboort! Ze boden hem ook een valse naam aan maar dat weigerde hij. Hij kwam door de psygische en IQ testen heen (maar 5% lukt dat). Hij had al snel een ander beeld van het legioen omdat de staf niet eerlijk deed tegen de vrijwilligers: “ik zag iemand tegen zijn borst getrapt worden omdat hij zijn press-up’s niet goed deed”. Zijn maandsalaris gebruikte hij om zijn studie mee te financieren.

Laughing all the way to their piggy banks

Button, een formule 1 racer, is binnen korte tijd erg populair geworden. Hij won zijnb eerste wedstijrd toen hij acht was en hij bleef winnen. Eén seizoen had hij voor Formule Ford gereden en hij had daar twee titels gewonnen. Hij heeft nog véél meer prijzen gewonnen.
Veel mensen vonden hem te jong maartoch werd hem een vijf jarig contract aangeboden. Om zijn inkomen van 350.000 pounds een beetje te verhogen lanceerde hij een kledinglijn die vóór het jaar om is 3,75 miljoen punds zal opleveren
Chad Pennington is één van de grote sterren uit de vier Amerikaanse teamsporten. Chat is de eerstgekozen quarterback in 2000. Hij gooide 14,098 yards en had op school een record van 123 touchdowns. Hij heeft in twee jaar twee kampioenschappen in de beste leaque gewonnen en in vijf jaar $6 miljoen verdient. Met een bonus van $4,1 miljoen.
Vanaf het begin was al zeker dat Segrio Garcia een beroemde golfer zou worden. Sommige golfers moesten eerst door de ‘hard-noses pro world’ maar Segrio was al een gevorderde wedstijd speler toen hij in de US debuteerde. Dat was dankzij zijn vader en manager. Aan het eind van het jaar won Gracia de Murphy’s Iris Open in zijn 6e start als een pro. Volgens Colin Montgomerie is hij ‘de beste golfspeler die hij ooit heeft meegemaakt met die leeftijd’. Gracia moet zijn emoties wel onder bedwang weten te houden: hij schopte na een slechte slag zijn schoen uit, gooide zijn club op de grond en liep mokkend weg. Meneer Gracia heeft alles behalfe een slecht inkomen.

Lleyton Hewitt is een van de beste toekomstige tennis spelers. Hij was, mijn zijn bijna 16 jaar, de jongste speler ooit op Australian Open. Volgens zijn moeder is hij een ‘broodmager’ jongetje. Zijn ‘geheime wapens’ zijn zjin snelheid, oog/hand cordinatie en zijn energie. Hij heeft het in zich om de best betaalde tennisspeler in de wereld te worden volgens zijn manager, hij is dan nog net niet zo goed als Aggasi maar hij komt heel erg in de buurt. Nike heeft met hem een contract getekend wat 2 miljoen pound per jaar oplevert en zich waarschijnlijk in de volgende twee jaar gaat verdubbelen. Niet slecht voor een broodmager jongetje...

How much can a human body take?

Dit is een artiekel waar een opsomming van allemaal records in staan. Bijvoorbeelt wie de laagste lichaamstemperatuur ooit heeft gehad (een 29jarige skiër in Noorwegen had een lichaamstemperatuur van 13,7 rgaden celcius i.p.v. de normale 37graden). In de ‘hoofdrol’ speelt een vrouw die ‘verslaaft’ is aan spannende dingen. Zij vertelt over haarzelf.

Get your teenager a Job, it might help in school

De ik-persoon heeft een onderzoek gehouden nara de ‘uitdagingen van de puberteit/het ouder worden’. Hij begon vast te lopen totdat hij Josh ontmoette. Josh was anders dan andere kinderen die hij bestudeert had. Dat kwam doordat hij op een boerderij werkte.
Andere kinderen uit grote steden werkte omdat ze dat leuk vonden. Ze evalueerde hun eigen werk, wat wél en wat níet goed ging.
Josh was een serieuse jongen die, als hij zakte voor een algabra test, er echt mee zat.
De schrijfster van het stukje hoopt dat zijn zoon huiswerkzorgen bespaart zouden kunnen blijfen.
Plezier in werk heeft volgens de schrijver van het stukje verband met de prestaties op school.


Surf ‘n’ Sniff

Een groepje mensen uit Sillicon Valley heeft een nieuw ‘speeltje’ voor het internet uitgevonden. Je kan via de computer nu ook dingen ruiken. Het gebruik van software daarvoor lijkt op een MP3-player. Ze hebben bij films ook wel eens gebruikt gemaakt van geur, mar dat is niet echt een succes geworden.
Omdat er bij pornosite’s geen belang is bij geur zal het ‘speeltje’ volgens de schrijver wel geen succes worden. Hackers zullen er wel gebruik van maken door ons de geur van hun maand-oude sokken te laten ruiken.

Leaner Days for Irish Stout

Guinness is een traditionele drank in Ierland, het is zeg maar synoniem met Ierland. Alleen gaat de drank een beetje verdwijnendoordat jongeren nu meer geld hebben en dus modieuzere drankjes kunnen kopen.Guinness werd voor het eerst gebrouwen in 1759. Generaties mannen dronken het drankje. Bovendien is guinness ooknog gezond, er Zitten namelijk vitamines in.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.