Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

The Grinch

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas vmbo | 784 woorden
  • 23 januari 2002
  • 169 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
169 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

GRINCH HET GROENE MONSTER!

In het dorpje Who-ville woonden mensen die zichzelf de Who’s noemden. De Who’s vierden kerst als een heel groot feest! Een kerstboom in het midden van het dorp, en daar allemaal om heen dansen. Iedereen was blij behalve de Grinch die vroeger ook een Who was. En omdat hij altijd uitgelachen werd, omdat hij groen was, woonde hij op een berg ver bij Who-ville vandaan. De Grinch was nu volwassen, maar nog steeds dezelfde groene en onaardige Who. De Grinch vond Kerst ook helemaal niet leuk!

Op een dag gingen er twee jongens en twee meiden de “valafberg” op. Dat was de berg waar de Grinch woonde. De twee jongens wilden stoer doen voor de meisjes door bij de Grinch aan te kloppen. Ze klopten aan en liepen weg. Gingen snel achter een ijs schots zitten wachten totdat er iemand open deed. Er deed niemand open en dus waren ze van plan om weer aan te kloppen. Maar op het moment dat ze dat wilden gaan doen, kwam er in een keer een nepmonster. Ze schrokken zich rot! Toen ze terug kwamen in het dorp om het alle mensen te vertellen werden alle mensen stil. De burgemeester werd zelfs een beetje kwaad op de jongens. Hoe haalden ze het in hun hoofd om de Grinch op te gaan zoeken?! Alleen één meisje had geen hekel aan de Grinch en dat was Cindy Loo Who. Haar vader was postbode en had het heel druk met de Kerst, dus Cindy helpt haar vader een handje door iets weg te brengen naar de post sorteer ruimte. Op dat moment is de Grinch daar ook. Maar niet om ook een handje te helpen! Hij stopt juist alle post in de verkeerde postzakken, zodat iedere postbode weer opnieuw kon gaan beginnen met sorteren en bezorgen. Cindy was helemaal niet bang voor de Grinch, dat vond hij maar gek! Hij stopte haar in een machine en ze werd helemaal ingepakt. Nadat ze de Grinch had ontmoet wilde ze van alles over hem weten! Ze ging bij iedereen langs die ook maar iets over de Grinch wist. Zoals elk jaar met Kerst
hielden ze een soort ‘Miss And Mister Christmas’ verkiezing. Er werden 3 mannen en 3 vrouwen genomineerd om Miss and Mister Christmas te worden. Toen kwam Cindy op het idee om de Grinch ook te nomineren. Het was tenslotte Kerst. Het feest waar iedereen van iedereen houdt! De burgemeester en de burgers vonden het een raar idee. Maar Cindy haar ouders waren het met Cindy eens. Toen ging Cindy naar het huis van de Grinch en ze ging klopte op de deur. De deur ging open, en de Grinch schrok van haar! Ze durfde zomaar naar zijn huis te komen! Dat had nog nooit iemand gedaan. Ze mocht binnen komen, en eenmaal binnen begon ze, te zeuren, te zeuren en te zeuren. Eerst wou de Grinch niet. Maar nadat hij had bedacht dat als hij zou winnen er ook verliezers zouden zijn. En dat idee maakte hem blij, dus beloofde hij aan Cindy dat hij er zou zijn. De volgende dag bij de wedstrijd won hij, en iedereen was aardig tegen de Grinch. En de Grinch deed heel aardig tegen de mensen. Maar in de avond vroeg de burgemeester aan zijn vriendin of ze met hem wou trouwen. De Grinch kende die vrouw nog van vroeger. Het was het meisje waar hij vroeger verliefd op was! Hij vond het niet leuk dat hij haar vroeg om te trouwen waar hij bij was. Toen werd hij weer boos en maakte een grote kras op zijn auto en hij verbrande de kerstboom. Iedereen was weer bang geworden voor de Grinch. Hij ging weer naar huis en bedacht een plan waar hij de Who’s echt boos en bang kon maken. Hij maakte een grote slee, verklede zich als kerstman en zijn hondje werd Rudolf, het rendier met de rode neus. In de nacht ging hij naar Who-ville en pakte alle kadootjes, kerstbomen en alles wat maar een beetje met Kerst te maken. Hij nam al deze dingen mee naar de valaf berg. Toen de Who’s wakker werden zagen ze dat alles weg was. Ze gingen naar het midden van het dorp en begonnen allemaal te huilen. Toen hij de slee met al de kerstspullen van de berg af wilde gooien zag hij Cindy er ineens opzitten. Hij hield de spullen tegen met al zijn kracht. En toen pas merkte hij dat hij toch gevoel had. Zijn hart groeide en groeide! Toen bracht hij alle spullen terug naar Who-ville. En alle mensen waren weer helemaal gelukkig. En ze waren niet meer bang voor de Grinch.

THE END

REACTIES

M.

M.

hallo,
k vind dit verslag wel goed, maar weet jij nog de schrijver en aantal bladzijden enz. nog?
dankje wel
groetjes marrit

20 jaar geleden

M.

M.

HALLO LEONIE,
JE VERSLAG IS HEEL GOED MAAR WIE ZIJN DE HOOFDPERSONEN? EN WIE IS DE SCHRIJFER? DAT STAAT ER NIET BIJ EN DAT HEB IK NODIG...
ALVAST BEDANKD....
GROETJESSSSS

20 jaar geleden

A.

A.

Hey..
Echt Wreed dat je dit op internet zet!!!
maar ik heb een probleem :S:S:S
Ik hoop dat je meteen kunt reageren en een mailtje terug stuurt..
Ik moet morgen een Dossier inleveren maar dan moet ik ook vermelden wie de schrijver is..
Zou je mij misschien terug kunnen mailen met daarin wie de schrijver van the grinch is ???
Ik hoop snel wat van je te horen!!!

Alvast bedankt!

BuhBye KiZz KiZz

20 jaar geleden

I.

I.

de schrijver is Theodor Seuss geisel.
ofwel, Dr. Seuss

maar ik heb de hooofdpersonen nodig die staan er niet in/bij?

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.