Alquin Magazine, uit september 2003.

Titel: Let me entertain you

Niveau: twee/drie sterrenIn het artikel komen er verschillende meningen aan bod over het succes van Robbie Williams in de Verenigde Staten.

Zo is de Britse pers van mening dat de zanger niet geslaagd is in Amerika. Hij kwam namelijk met zijn album niet verder dan de 43e plaats in de hitlijsten. Ook de losse singles werden geen succes in de ‘States’, de hoogst behaalde positie voor de Brit was nummer 30. Dit was de piek in Amerika voor Robbie Williams.

Het grote media-offensief dat ingezet werd, had ook niet het verwachtte succes. De grote hits van Robbie bleven uitt, wel was er een kleine overwinning: nadat de zanger vele interviews had gedaan op lokale radiostations, kochten veel mensen zijn album. De Robster zelf zei dat het kwam doordat zijn publiek gevallen was voor zijn charmes die hij toonde tijdens de interviews. Ook zijn zangkwaliteiten, die hij ook ten gehore bracht op de radio, trokken wat mensen over de streep. Zo verkocht hij Amerika ongeveer 10.000 albums. Dit lijkt erg veel, maar procentueel gezien is dit geen commercieel succes voor de platenmaatschappij.De geboren Engelsman laat zijn succes ook wat afhangen van zijn afkomst. Zo vertelt hij dat zijn karakter puur Brits is, en zijn gevoel voor humor dus ook. Want dat kan hij niet ‘zomaar veranderen’, aldus de artiest.De grote baas bij platenmaatschappij EMI spreekt het woord ‘falen’ tegen. Er wordt liever gesproken over ‘een bescheiden succes’. Ook wordt er liever gekeken naar het succes van Robbie Williams in Europa, waar miljoenen albums over de toonbank gingen. Ook in Nederland ging zijn laatste album ‘Escapology’ als warme broodjes de winkel uitt.

Bij EMI geloven ze nog in de Brit en zijn succes in de U.S.A., want ‘wat er nog niet is, dat kan nog komen’ zo wordt er gezegd.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.