Dinner for two door Mike Gayle

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Dinner for two
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 6e klas vwo | 617 woorden
  • 19 februari 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
4 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
384

Boekcover Dinner for two
Shadow
Dinner for two door Mike Gayle
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Samenvatting van het boek Dinner for two van Mike Gayle.

Dave Harding is een muziek journalist voor het tijdschrift Louder. Hij is getrouwd met Izzy. Izzy werkt ook voor een tijdschrift Femme, een tijdschrift speciaal voor vrouwen. Op een dag belt Izzy Dave op zijn werk om te vertellen dat ze zwanger is. Dave is hier erg blij mee. Hij heeft altijd al vader willen worden. Ze vertellen het goede nieuws voorlopig alleen aan Dave zijn ouders, Izzy’s moeder en hun vier beste vrienden.
Een tijdje later gaat het tijdschrift Louder failliet en heeft Dave geen werk meer. Izzy biedt hem tijdelijk werk aan bij Femme als columnschrijver over hoe mannen denken. Dit werk doet hij een tijdje en hij begint het zelfs leuk te vinden. Hun leven lijkt goed te gaan totdat Izzy een miskraam krijgt waar Dave en zij erg van overstuur zijn. Op een gegeven moment biedt een vriendin van Izzy, Jenny, hem een vaste baan aan bij een tijdschrift Teen scene speciaal voor jongeren. Hij mag gaan werken als Love Doctor Dave. Naar het tijdschrift Teen scene schrijven veel jongeren die problemen hebben in de liefde, met zichzelf of met hun ouders. Dave mag deze brieven gaan beantwoorden.
Een aantal dagen gaat voorbij met het beantwoorden van de meest uiteenlopende vragen en Dave wordt zelfs goed in zijn werk. Totdat op een dag er een brief binnen komt die anders is dan alle andere brieven. Nicola van 13 schrijft in haar brief dat ze denkt dat Dave haar vader is en dat ze dat kan bewijzen. Bij de brief zitten 2 foto’s, 1 van Nicola zelf met haar mobilenummer op de achterkant en 1 van Dave toen hij 16 was.
Dave weet niet wat hij met de brief aanmoet. Hij besluit er met niemand over te praten, alleen met Fran zijn collega. Op een dag als Dave naar buiten loopt om te gaan lunchen staat opeens Nicola voor zijn neus. Ze stond al de hele dag te wachten tot hij naar buiten kwam. Ze besluiten om samen wat te gaan eten bij de Mac Donnalds. Tijdens het eten vertelt Nicola hoe ze weet dat Dave haar vader is. Toen Dave 16 was is hij met zijn vrienden op vakantie geweest. Tijdens de laatste nacht heeft hij een one-night stand met Nicola’s moeder Caitlin. Caitlin neemt die avond voor de grap een foto van Dave. Als ze thuis komt blijkt echter dat ze zwanger is. Negen maanden later bevalt ze van Nicola. Nicola heeft altijd geweten dat haar moeder een foto van haar vader had. Toen ze Teen scene las en Dave zijn foto erin zag staan, zag ze gelijk dat hij het was. Toen besloot ze om een brief te schrijven.
Dave en Nicola besluiten om elkaar vaker te zien, maar om het tegen niemand te vertellen. Alleen Dave’s collega Fran weet ervan.
Op een avond wordt Dave gebeld op zijn mobiel. Het is een vriendin van Nicola die erg overstuur klinkt.
Nicola en een vriendin zijn dronken op een feest waar ze eigenlijk niet hadden mogen zijn. Dave besluit hen te helpen door ze bij Fran te laten slapen. Uiteindelijk komt het verhaal toch uit en komt Nicola´s moeder erachter dat ze met Dave omgaat. Dave moet het nu ook tegen Izzy vertellen die hier heel geschokt op reageert. Ze is zo erg geschokt dat ze besluit om een tijdje niet meer bij Dave te gaan wonen. Dave en Izzy spreken elkaar wel elke dag en Izzy komt toch weer bij Dave wonen. Nadat ze weet van Nicola’s bestaan wil Izzy Nicola eerst niet ontmoeten. Uiteindelijk durft ze het toch aan en verrassen zij en Nicola Dave met een etentje voor drie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dinner for two door Mike Gayle"