Death of a Soldier door Philip Prowse

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Death of a Soldier
Shadow
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas vmbo | 213 woorden
  • 29 maart 2009
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
34 keer beoordeeld

Boekcover Death of a Soldier
Shadow
Death of a Soldier door Philip Prowse
Shadow
ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Hoofdpersoon: David Hall, 19 jaar en woont in Liverpool.

David wil soldaat worden maar zijn vriendin Carol wil dat niet, david luistert niet naar haar en wordt toch soldaat.
Bij de trainingen van het leger ontmoette hij Pete, die bleek ook uit Liverpool te komen. Ze raken bevriend met elkaar, ze leren de geschiedenis van Noord-Ierland en over de Katholieken en Protestanten, elke dag werden er mensen gedood door Katholieke en Protestantsestrijders.
Het leger wilde daar een einde aan maken, dus vormde ze kleine groepjes soldaten van 6man, 1 sergeant, 1 korperaal en 4 gewone soldaten, waaronder David en Pete. Ze gingen naar de Williamsstreet en moesten daar huizen doorzoeken, Op nr. 76 woonde de fam. O'Donnel, daar werd aangebeld door een vrouw met een baby en 2 gemaskerde mannen.

De 2 gemaskerde mannen wouden de soldaten doden een van die mannen (frank) ging naar boven en richtte zijn pistool op David, en schoot hem door zijn hoofd.
Daarna vluchtte de mannen weg en ook de vrouw met de baby verliet het huis weer, zij werd aangehouden door 2 soldaten en ondervraagt, maar zij zegt van niets te weten.
Ook na huiszoekingen vonden de soldaten niets, David was dood en werd afgevoerd, de volgende dag stond er in de krant een bericht van dit incident, de schutter was nog steeds spoorloos.

REACTIES

A.

A.

Goeie samenvatting!! :)

12 jaar geleden

S.

S.

zo pro kan ik ook :) maar dan beter

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Death of a Soldier door Philip Prowse"