Engels boeken korte samenvatting

Beoordeling 7.9
Foto van Pheline
  • Samenvatting door Pheline
  • 6e klas vwo | 2592 woorden
  • 17 mei 2021
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

[ minimaal 10 en maximaal 16 regels samenvatting

Boek 1 :

Auteur : Jane Austen 

Titel : Pride and Prejudice                   

Jaar van 1e publicatie : 1813 

Aantal bladzijden : 304 

Nadat een jonge rijke heer, genaamd Charles Bingley, het landhuis Netherfield Park heeft gehuurd, is het hele dorp in rep en roer, vooral in het huishouden van de familie Bennet. Het gezin van de familie Bennet bestaat uit meneer en mevrouw Bennet en hun vijf ongehuwde dochters. Mevrouw Bennet haar grootste doel is om haar dochters uit te huwelijken, aan rijke en machtige mannen. Nadat de Bennet dochters naar een bal zijn geweest, raken Bingley en de oudste dochter Jane al snel gehecht aan elkaar. De arrogante heer Darcy, vriend van Bingley, voelt zich aangetrokken tot Elizabeth, ondanks zijn afkeer tegen haar familie. Nadat Bingley abrupt naar Londen vertrekt, krijgt  Elizabeth’s een hekel  Darcy, omdat ze ervan overtuigd raakt, dat hij Bingley’s relatie met Jane ontmoedigd. Wanneer het jongste zusje wegrent met Wickham, vindt Darcy ze in Londen en overtuigd hij Wickham om met haar te trouwen en redt zo de familie van een schandaal. Als Elizabeth dit te horen krijgt, realiseert ze zich dat ze hem verkeerd ingeschat heeft en accepteert zijn huwelijksaanzoek. Even Later komt Bingley terug en vraagt hij Jane ten huwelijk en ook zij accepteert het. 

Boek 2 :

Auteur : Lewis Carroll 

Titel : Alice's Adventures in Wonderland.   

Jaar van 1e publicatie : 1865 

Aantal bladzijden : 200 

Alice lag samen met haar zusje aan een oever van een rivier, toen haar aandacht plotseling werd getrokken, door een pratend konijn met een horloge. Het konijn springt in een gat en Alice volgt hem. Als ze bijkomt, bevindt ze zich in een vreemde kamer. Het enige wat zich in de kamer bevindt is een glazen salontafel en een kleine deuropening. Om door de deur te komen, moet Alice heel klein zijn. Ze drinkt een vreemde vloeistof, die op de tafel staat en begint te krimpen. Alice raakt wanhopig, omdat ze niet door de uitgang kan gaan en verdrinkt bijna in haar tranen. Wanneer ze eindelijk door de deur is, bevindt ze zich in een andere wereld. Ze ontmoet het witte konijn weer en hij commandeert haar zijn spullen te zoeken. Alice gaat het huis in opzoek naar zijn spullen, maar groeit ineens en is groter dan het huis. Wanneer ze weer haar normale lengte heeft, rent ze het woud in. Daar ontmoet ze een rups en heeft een discussie met hem. Uiteindelijk bevindt ze zich in de tuin van de Koningin, die maar al te graag haar hoofd eraf wil hakken. Alice begint langzamerhand wakker te worden en wanneer ze wakker is ligt ze nog steeds naast haar zusje. Alles bleek een droom te zijn. 

Boek 3 :

Auteur : Louisa May Alcott 

Titel : Little Women

Jaar van 1e publicatie : 1868 

Aantal bladzijden : 759

Jo, Meg, Beth en Amy March zijn vier zussen, die samen wonen met hun moeder in New England. Terwijl hun vader weg is als kapelaan in de burgeroorlog, hebben de zussen moeite om zichzelf te onderhouden en hun huishouden te runnen. Ze worden goede vrienden met hun rijke buurman, Theodore Laurence, die beter bekend staat als “Laurie”. Terwijl ze ouder worden, hebben ze allemaal hun eigen persoonlijke problemen en morele uitdagingen. Jo probeert meer vrouwelijk te worden en haar ambitie na te streven om een grote schrijfster te worden. Meg, de oudste, zet haar liefde voor rijkdom opzij en probeert haar hart te volgen. Beth probeert haar verlegenheid te overwinnen en Amy, de jongste, moet haar aristocratische trots opofferen. Meg wordt verliefd op John Brooke, de docent van Laurie. Ze trouwen en krijgen een tweeling. Laurie vertelt Jo dat hij verliefd op haar is, maar Jo heeft niet dezelfde gevoelens. Jo vertrek naar New York om een professionele schrijfster te worden. Laurie en Amy worden verliefd en komen er beide achter, dat ze niet goed genoeg zijn om grote artiesten te worden. Beth overlijdt op een jong leeftijd en Jo gaat terug naar huis om te rouwen. Jo ontmoet professor Bhaer en trouwt met hem en samen openen ze een kostschool voor jongens. 

Short story : 

Dit wil je ook lezen:

Auteur : Robert Louis Stevenson 

Titel : The Body Snatcher.                           

Jaar van 1e publicatie : 1884 

Aantal bladzijden : 23 

Fettes werkt als een sub assistent voor de anatomie leraar meneer K. Hij is als sub assistent verantwoordelijk voor de dissectie van lichamen.Op een nacht wordt er een lichaam van een vrouw gebracht. Fettes heeft haar gezond en wel de dag van tevoren nog gezien en hij is er zeker van dat ze vermoord is. Hij komt erachter, dat de lijken, die gebruik worden, geleverd worden door criminelen, die puur doden om de lichamen door te verkopen. Fettes wordt door de klasse assistent Macfarlane aangeraden om niks te zeggen om zo een schandaal te voorkomen. Fettes besluit om niks te zeggen. Na een avond werken komt Fettes Macfarlane tegen, die vergezeld wordt door een man genaamd Gray. Gray blijkt een norse en onaardige man te zijn. De volgende ochtend vertelt Macfarlane, dat er een nieuw lichaam is. Tot Fettes grote verbazing blijkt het het lichaam van Gray te zijn. Enige tijd later, krijgen Macfarlane en Fettes de opdracht om naar de begraafplaats te gaan en daar het lichaam van een overleden vrouw te halen. Nadat ze het lichaam in de wagen hebben gelegd, gaan ze wat eten. Als ze hun weg vervolgen begint de duisternis op hun zenuwen te werken en zien ze tot hun grote schrik, dat het lijk niet een vrouw is, maar dat van Gray. 

De samenvatting gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

 Short story :

Auteur : Arthur Conan Doyle 

Titel : A Scandal in Bohemia.                     

Jaar van 1e publicatie : 1891 

Aantal bladzijden : 44  

Watson gaat op bezoek bij zijn goede vriend Sherlock Holmes. Tijdens zijn bezoek is er sprake van, dat er een potentiële klant komt. Wanneer de klant arriveert, stelt hij zichzelf voor als graaf von Kramm, maar Sherlock komt er snel achter, dat de man eigenlijk de koning van Bohemen is. De koning is van plan te gaan trouwen, maar eerder had hij een relatie met een operazangeres genaam Irene Adler. Zij zou gedreigd hebben een foto van haar en de koning naar de pers te sturen. Dit zou een grote bedreiging zijn voor het aanstaande huwelijk. Holmes bedenkt een plan om het huis van Irene binnen te komen. Als hij het huis binnentreedt, geeft hij een seintje aan Watson, om een rookbom naar binnen te gooien. Hij hoopt, dat Irene dacht dat er brand was en dat ze haar belangrijkste eigendom in veiligheid zou brengen ( de foto ). Tot zijn grote verbazing had ze de foto verwisseld met een foto van zichzelf en had ze een brief achtergelaten. Ze was het land uitgevlucht en had de foto meegenomen. Ze beloofde de foto niet naar de pers te sturen. De koning was blij, dat het opgelost was. Holmes weigerde betaald te worden en vroeg alleen om de achtergelaten foto van Irene.  

Short story :

Auteur : Liam O’Flaherty

Titel : The Sniper                                     

Jaar van 1e publicatie : 1923 

Een sluipschutter zit op een dak en steekt een sigaret op.Hij weet, dat hij in de gaten wordt gehouden en dat de flits van zijn aansteker zijn locatie kan onthullen. Toch doet hij het. Niet veel later vliegt er een kogel richting zijn hoofd. De vijand bevindt zich aan de andere kant van de straat. Op hetzelfde moment komt er een gepantserde auto de straat ingereden. Een oude vrouw loopt naar de auto toe en informeert de inzittenden over de locatie van de sluipschutter. Voordat ze de sluipschutter kunnen neerschieten, schiet hij de inzittenden dood. Op hetzelfde moment wordt hij in zijn arm geraakt door de vijand aan de overkant. Hij heeft in intense pijn en kan zijn wapen niet goed vasthouden. Hij zet zijn pet op zijn geweer en schuift naar het einde van het dak. De vijand trap in zijn list en schiet op de pet. De sluipschutter doet alsof hij gedood is. De vijand denkt nu veilig te zijn en staat op. Vliegensvlug schiet de sluipschutter de vijand dood met zijn pistool. De sluipschutter is nieuwsgierig naar de identiteit van degene, die hij net doodgeschoten heeft. Bij het lichaam aangekomen wordt hij wederom beschoten en de sluipschutter werpt zich op het lijk en doet alsof hij dood is. Als het rustig is, draait hij het lichaam om en kijkt hij in het gezicht van zijn broer.

Short story :

Auteur : T.S Eliot

Titel : Murder in the Cathedral

Jaar van 1e publicatie : 1935 

Aantal bladzijden : 96 

Thomas Becket was vriend en steunpilaar van de koning Henry II. Ondanks het feit, dat hij niet van adel was, werd hij oa benoemd tot aartsbisschop van Canterbury. Hierdoor kon hij zich ook met politieke beslissingen bemoeien. Helaas kon Becket zich niet altijd vinden in de beslissingen van de koning, ten aanzien van zijn beleid aangaande de kerk, waardoor hij verbannen werd naar Frankrijk. Na zijn terugkeer uit zijn ballingschap, wordt er van hem verwacht, dat hij zijn oude positie weer inneemt tegen de koning, maar dat doet hij echter niet. Hierdoor wordt hij beschuldigd van verraad en wordt hij door vier ridders vermoord. Na de moord leggen de ridders aan het volk hun verklaring af, waarom ze de moord gepleegd hebben. Uiteindelijk wordt Becket heilig verklaard.

Short story :

Auteur : Roald Dahl

Titel : Lamb to the Slaughter.                       

Jaar van 1e publicatie : 1953 

Aantal bladzijden : 18

De zes maanden zwangere Mary Maloney zit te wachten, totdat haar echtgenoot Patrick terug komt van zijn werk. Bij zijn thuiskomst, merkt ze dat hij zich vreemd gedraagt. Patrick vertelt haar, dat hij bij haar weggaat. Mary besluit te doen alsof er niets aan de hand is en haalt een bevroren lamsbout uit de vriezer om als avondmaal klaar te maken. Als Patrick op het punt staat om te vertrekken, slaat Mary met de punt van de lamsbout tegen het achterhoofd van Patrick, die op slag dood is. Wanneer Mary zich realiseert, dat haar echtgenoot dood is, bedenkt ze snel een alibi, zodat ze zichzelf en haar ongeboren kind kan beschermen. Ze gaat meteen boodschappen doen bij Sam. Ze doet alsof ze in shock is bij het vinden van Patrick's lichaam en belt de politie. De politie luistert naar haar alibi en geloven in haar onschuld. Ze denken, dat het moordwapen een groot stuk metaal was en doorzoeken heel het huis, maar vinden niks. Mary vraagt of de mannen trek hebben, want ze heeft een hele lamsbout voor haar man klaargemaakt en krijgt zelf geen hap door haar keel. De mannen genieten van de lamsbout, niet wetende, dat ze het moordwapen op zitten te eten.

Boek 4 :

Auteur : Vladimir Nabokov 

Titel : Lolita

Titel : Lolita

Jaar van 1e publicatie : 1955

Aantal bladzijden : 336

Humbert verhuist naar Ramsdale en gaat samenwonen met de weduwe Charlotte Haze en haar dochter genaamd Lolita. Humbert voelt zich aangetrokken tot Lolita, terwijl hij haar moeder nauwelijks kan tolereren. Charlotte kan het brutale gedrag van Lolita niet weerstaan en stuurt haar naar kamp Q. Humbert besluit te trouwen met Charlotte om zo nog in de buurt van Lolita te zijn. Charlotte wordt doodgereden door een auto, nadat ze in het dagboek van Humbert heeft gelezen, dat hij niet van haar, maar van Lolita houdt. Humbert haalt Lolita op van kamp Q en samen rijden ze meer dan een jaar door heel de Verenigde Staten. Lolita wordt ziek en moet naar het ziekenhuis. Terwijl Humbert in een motel wacht, vertrekt Lolita met een vreemde man. Humbert zoekt jaren naar haar. Hij krijgt opeens een brief  en ze besluiten elkaar te ontmoeten. Lolita is hoogzwanger en is getrouwd. Ze vertelt Humbert over haar onverwachte vertrek indertijd, waarbij ze hulp kreeg van ene Quilty. Humbert spoort Quilty op en vermoord hem. Hij wordt gearresteerd en in de gevangenis schrijft hij zijn verhaal.

Boek 5 : 

Auteur : Douglas Adams

Titel : The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. 

Jaar van 1e publicatie : 1979 

Aantal bladzijden : 208

Arthur's huis staat op het punt afgebroken te worden. Zijn vriend Ford Prefect is een alien. Hij probeert Arthur te vertellen, dat aliens de aarde willen vernietigen om een Intergalactische weg te maken. Het lukt Ford en Arthur om een lift te krijgen van een Vogon schip. Nadat ze een tijdje onderweg, worden Ford en Arthur van boord gegooid, de ruimte in. Ondertussen steelt Ford’s halfneef Zaphod Beeblebrox samen met zijn menselijke gezellin Trillian, de “Heart of Gold”. Een ruimteschip met de snelste en nieuwste motor van heel het universum. Ford en Arthur worden door dit schip opgepikt, terwijl Zaphod en Trillian onderweg waren naar een planeet genaamd "Magrathea". Deze planeet  bouwde miljoenen jaren geleden luxe planeten, maar is, nadat de markt voor planeten bouw was ingestort, een legende geworden. Terwijl Zaphod, Ford en Trillian de binnenkant van de  planeet gaan onderzoeken, blijft Arthur op wacht staan. Arthur ontmoet de oude man, Slartibartfast genaamd, en hij vertelt de waarheid over de aarde.  De aarde was eigenlijk een computer. De opdracht van deze computer was de vraag op te lossen: “Wat is de zin van het leven, het universum en alles?”. Het antwoord was : 42. Om hierachter te komen hadden ze Arthur’s hersenen nodig. 

Short story : 

Auteur : Howard Phillips Lovecraft 

Titel : The Hound                 

Jaar van 1e publicatie : 1998 

Aantal bladzijden : 170

De verteller legt uit, dat het verhaal, dat hij gaat vertellen puur waanzin is, maar dat hij het moet vertellen, voordat hij een kogel door zijn hoofd schiet. Een goede vriend van hem, genaamd John, is aan flarden gescheurd en de verteller wil niet hetzelfde lot ondergaan. John en hij genoten ervan om midden in de nacht graven leeg te roven. Als ze een honderd jaar oud graf op het spoor zijn, vinden ze er een vreemd amulet in. Sinds die roof, worden ze geplaagd door onverklaarbare dingen en het gehuil van een hond. Als John onderweg naar huis afgeslacht wordt, zegt hij met zijn laatste adem, dat het door het amulet komt. In paniek steekt de verteller bij thuiskomst zijn huis in brand, waar heel hun verzameling gestolen waar ligt. Hij wil het amulet terug brengen naar het graf, maar wordt onderweg beroofd. Hij komt erachter, dat de overvallers afgeslacht waren door een onbekend beest. De verteller gaat toch terug naar het graf en graaft het lijk op. In plaats van een eeuwenoud lijk, ligt er een vers lijk met het amulet in de hand. De verteller gaat er vliegensvlug vandoor, maar op de achtergrond hoort hij het gehuil van de hond. De verteller zegt, dat hij zelfmoord gaat plegen om zo zijn eigen lot te bepalen.

:) 

REACTIES

indy

indy

yay

1 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.