Tour im Schwarzwald

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • havo/vwo | 543 woorden
  • 28 mei 2015
  • 236 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
236 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Hoofdstuk 1 ~ Ein Anruf

Het is herfstvakantie en de telefoon gaat, het is voor Tobias. Het is Max een de beste vriend van Tobias, die belt. Max heeft voor zijn verjaardag een nieuwe mountainbike gekregen en die wil hij met Tobias gaan uittesten.

Hoofdstuk 2 ~ Start in Stuttgart

Tobias is bij Max met zijn mountainbike en de moeder van Max brengt hun op weg naar Stuttgart. Ze maken hun fietsen gereed, pakken hun eten en drinken bij de hand, maken afspraken over hoe laat ze thuis moeten zijn en ze zijn klaar om te vertrekken!

Hoofdstuk 3 ~ Die Tour beginnt

Ze zijn begonnen met fietsen. Maar Max en Tobias zijn al moe… Ze willen allebei wat drinken, maar ze hebben geen water meer.

Hoofdstuk 4 ~ Der Lotharpfad

Er was een orkaan in 1999, die heette Lothar. Dat wist Max van zijn opa.

Hoofdstuk 5 ~ Das neue Fahrrad

De jongens komen een meisje tegen en ze denken dat het meisje de fiets van Max gestolen heeft. Ze vertelt dat ze de fiets in Frankrijk heeft gekocht en dat haar naam erop staat. Haar naam is Michelle. De jongens bieden hun excuses aan en vragen hoe ze heet en waar ze vandaan komt. Ze heet Michelle en ze komt uit Frankrijk. Ze is hier om te trainen voor de Tour de France. De jongens zeggen ook hun namen en ze zeggen dat ze hier zijn om hun nieuwe fietsen uit te proberen. Als ze klaar zijn met het gesprek, gaan de jongens pauze houden.

Hoofdstuk 6 ~ Spezialitäten aus dem Schwarzwald

Michelle, Tobias en Max gaan een specialiteit van de regio eten, want Michelle wil dat. Wel is ze vegetariër, dus ze neemt iets vegetarisch.

Hoofdstuk 7 ~ Im Wald

Max, Michelle en Tobias gaan na het eten verder fietsen, en de weg heeft veel bochten. Er komt een zwarte auto aan, met twee mannen erin. Ze rijden heel hard weg, waardoor ze Max raken. Max is oké, maar zijn fiets niet. Gelukkig heeft Michelle dezelfde fiets en gereedschap, dus ze kunnen het fiksen.

Hoofdstuk 8 ~ Was ist das

Michelle hoort een geluid en vraagt wat het is. Tobias en Max hoorde het niet. Max maakt er een grapje over, en dan hoort hij het ook. Ze gaan onderzoeken wat het is. Ze gaan het bos in en het is erg donker. Ze zijn allemaal een klein beetje bang. Ze zien een kist/dierenval en er zit een luidruchtig dier in. Ze proberen de kist te openen, en aan de zijkant zien ze welk dier erin zit.

Hoofdstuk 9 ~ Die Überraschung

Het dier is een lynx.

Hoofdstuk 10 ~ In Baden-Baden

Tobias, Max en Michelle doen een wedstrijdje wie er het eerst in Baden-Baden is. In het centrum komen ze de mannen in de zwarte auto tegen. De mannen gaan een winkel in. Ze bellen snel de politie en die is meteen ter plaatse. De politie gaat ook de winkel in en komen even later weer naar buiten met de mannen.

Hoofdstuk 11 ~ 100 Euro extra

De mannen zijn criminelen waar de politie al lange tijd naar opzoek was. Omdat Tobias, Max en Michelle de mannen gevonden hebben, krijgen ze een beloning van 100 euro. Ook gaan ze even mee naar het bureau om te getuigen en ze worden geïnterviewd door de krant.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.