Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zwangerschapstechnieken

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 4e klas havo | 426 woorden
  • 6 maart 2002
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
33 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting zwangerschapstechnieken. Prenatale diagnostiek of prenataal onderzoek is onderzoek van uw kind tijdens de zwangerschap. Dit onderzoek kan aangeven of er sprake is van een chromosoomafwijking zoals Downsyndroom. Bij een chromosoomafwijking is er iets misgegaan bij de rijping van een eicel of de vorming van een zaadcel. Het meest bekende, en ook het meest voorkomende 'extra' chromosoom is de oorzaak van het Downsyndroom. Hierbij zijn er drie in plaats van twee chromosomen nummer 21. Vaginale vlokkentest Nadat een speculum (eendenbek) in de schede is gebracht wordt de schede ontsmet met jodium (of een ander middel). Soms wordt de baarmoedermond met een tangetje vastgepakt. De arts brengt via de baarmoedermond langs de binnenwand van de baarmoeder een dun tangetje of buisje in tot in de placenta. Tegelijkertijd wordt met de echo gekeken. Onderzoek van het weggenomen weefsel onder de microscoop vindt direct plaats om te zien of de hoeveelheid voldoende is voor chromosoomonderzoek. 0.5% kans op een miskraam.
Vlokkentest via de buikwand De buikhuid wordt ontsmet met jodium. Echoscopisch wordt de juiste plaats bepaald voor het inbrengen van de naald via de onderbuik. De punt van de naald komt in de placenta te liggen en er wordt wat placentaweefsel opgezogen. Het is noodzakelijk dat de naald hierbij wat beweegt. Het prikken en opzuigen duurt meestal niet langer dan één minuut. Het weggenomen weefsel wordt direct onder de microscoop onderzocht om te zien of de hoeveelheid voldoende is voor chromosoomonderzoek. 0.5% kans op een miskraam Vruchtwaterpunctie De buikhuid wordt ontsmet met jodium. Echoscopisch wordt de juiste plaats bepaald voor het inbrengen van de naald via de onderbuik.. De hoeveelheid vruchtwater die wordt afgenomen (15-20 milliliter) is ongeveer 10-15% van de totale hoeveelheid vruchtwater. Het vruchtwater wordt snel weer aangemaakt. 0.3% kans op een miskraam
Om te kijken hoe het met je baby gaat kunnen ze ook een echo maken, dit kan je in de vorm van een foto meenemen Ivf In Vitro Fertilisatie (IVF) is het bevruchten van eicellen buiten het lichaam (in vitro is letterlijk "in glas" en fertilisatie betekent bevruchting). Bij de IVF-behandeling vindt de bevruchting van de eicellen in een petrischaaltje plaats. De behandeling: met behulp van medicijnen wordt geprobeerd om een aantal eicellen tegelijk te laten rijpen. Dit wordt d.m.v. een aantal onderzoeken gecontroleerd. Kort voor de eisprong worden de eicellen d.m.v. een punctie uit de eierstok verwijderd. In het laboratorium worden de eicellen van de vrouw samengebracht met de zaadcellen van haar partner. Wanneer de bevruchting lukt en er embryo's ontstaan, worden deze meestal 2 of 3 dagen na de punctie in de baarmoederholte gebracht.

REACTIES

C.

C.

hallo, ik heb een vraag: want ik moet een werkstuk voor techniek maken over de tweeslag-motor, maar ik kan helemaal nix vinden daarover, dus weet jij misschien hoe een tweeslag-motor werkt of weet je misschien een site erover??? groetjes Caitlin

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.