Blijven zitten - Journalistiek

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 833 woorden
  • 27 september 2016
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Blijven zitten

Blijven zitten, het gebeurt steeds vaker. Volgens onderzoek het meest in groep 2. Uit onderzoek blijkt ook dat blijven zitten vaak alleen maar een negatief effect heeft, omdat de leerling de meeste dingen nog weet en het daarom een makkelijk jaar is en denkt dat het volgende jaar ook makkelijk zou zijn.
Wij hebben een interview gedaan met 3 personen over hoe zij denken over blijven zitten. We hebben alle 3 de personen de zelfde vragen gesteld. Dit zijn de resultaten daarvan:
Vind je het erg vervelend dat je bent blijven zitten?
Persoon 1: Op het begin wel maar nu niet meer.                                                    persoon 2: nee soms is het wel fijn want je weet nog heel veel dingen maar je                                          leert ook wel veel nieuwe dingen.                                                                     persoon 3: niet heel erg, maar soms is het wel heel saai want je weet heel veel dingen al.
Hoe reageerde de mensen uit je oude klas erop?
Persoon 1: Iedereen vond het heel jammer dat ik weg ging.                                      Persoon 2: De meeste vonden het heel vervelend dat ik weg ging, vooral mijn vrienden vonden dat.                                                                            Persoon 3: Ze vonden het allemaal wel jammer.
En hoe reageerde de mensen uit je nieuwe klas erop?
Persoon 1: Ze deden allemaal gelijk wel heel aardig.                                Persoon 2: ze moesten er een beetje aan wennen dat ik alles al wist maar ze waren wel gelijk aardig.                                                                         Persoon 3: ze deden allemaal wel snel heel aardig.
De overheid is er mee bezig om blijven zitten af te schaffen, wat vindt je daarvan?
Persoon 1: Dat lijkt me niet zo handig want als je niet goed oplette in de les heb je heel veel stof gemist en dan leer je die er nu wel bij.                                        Persoon 2: Niet handig want sommige mensen hoeven niet altijd naar een lager niveau.                                                                                                         Persoon 3: Niet handig want soms zitten mensen gewoon op een goed niveau maar deden hun best gewoon niet.
Door: Bo Molenaar & Annelinde van Hunnik 18-09-2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.