Paragraaf 9 en 10

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas havo | 299 woorden
  • 22 oktober 2002
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
26 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

§9 mainport rotterdam - in Europoort kun je goed zien dat het transport invloed heeft op de inrichting van het landschap. - Lange traditie van handel in NL is te verklaren aan een tekort en een overvloed: tekort: grondstoffen ontbreken, delfstoffen waren er nauwelijks. Overvloed: heel veel vaarwater, waardoor je over zee heel veel plaatsen kunt bereiken, ook de rivieren waren makkelijk. - Havens hebben een poortfunctie: ze zijn de poort in een muur, het is de hoofdingang van een land en zijn achterland (het gebied waar de goederen vanuit de haven heen vervoerd worden). - In de haven Rotterdam kunnen de grootste schepen varen, daarom komen veel schepen naar deze haven, Rotterdam is de grootste mainport van de wereld. - Containers zijn de nieuwste stukgoederen, hierdoor is er nieuw werk ontstaan: distributeur, dit is het verdelen van de goederen over verschillende landen. - Soms liggen verschillende distributiebedrijven bij elkaar, dan heet dit terrein distripark §10 nederland - distributieland - niet alle spullen die aangevoerd worden bij Rotterdam zijn voor Nederland bestemd, ze worden vooral doorgevoerd naar het achterland (ongeveer heel europa). - Nederland wordt ook wel het distributieland genoemd, de regering wil nu nog een distributiepunt, bij Schiphol. Want als Rotterdam nu instort, stort heel de economie van Nederland in.

Distributie = verdelen/verspreiden goederen
Infrastructuur = dingen die je nodig hebt om een bedrijf te laten functioneren
EDC = europees distributie centrum (vanuit Nederland heel Europa bedienen) Massa goederen = spullen die met heel veel tegelijk los worden vervoerd
Stukgoederen = goederen die per stuk vervoerd worden
Portfunctie = functie om te distribueren
Fruitport = fruithaven
Goederenoverslag = de import/export bij elkaar
Mainport = hoofdhaven
transito-haven = doorvoerhaven
Distripark = plaats waar disributiebedrijven zijn gevestigd
Logistiek = het zo goedkoop mogelijk iets van a naar b brengen
Intercontinentale handelsstromen = handelsstromen over meerdere continenten
Mobiliteit = mogelijkheid om je te kunnen verplaatsen

REACTIES

C.

C.

er staan tiep fouten in en dat iss stoorend.


ZIE JE(boven)

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.