Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Paragraaf 7 en 8

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas havo | 318 woorden
  • 20 maart 2009
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Samenvatting Aardrijkskunde paragraaf 7 & 8
Nederland heeft behalve Rotterdam nog een mainport, dat is Schiphol. De hoeveelheden vracht die hier aankomen zijn weliswaar niks in vergelijking met Rotterdam maar Schiphol dient ook voor een groot deel als transitohaven voor toeristen om deze te verspreiden over Europa. Nederland leeft in Europa en de wereld omdat er veel buitenlandse bedrijven zich vestigen in Nederland. Via Schiphol gaan elke dag miljoenen tonnen goederen en miljoenen mensen de wereld over. Als echte hub heeft Schiphol behalve goede luchtverbindingen ook goede snel en spoorwegen er zijn dus goede verbindingen met het achterland. Een multinationalkantoor bij schiphol zorgt ervoor dat door vele luchtvaartmaatschappijen alle hoeken van Europa bereikt kunnen worden. Goederen die de hoge kosten van het luchtvervoer waard zijn worden per vliegtuig vervoerd. Dit zijn vaak dingen zoals de laatste mode, planten of groenten of medische hulp als medicijnen. Je kunt via schiphol heel Europa bedienen, veel distributiecentra hebben zich in de buurt van schiphol gevestigd. Net als mainport Rotterdam moet schiphol blijven uitbreiden om bij de top 5 te blijven horen. Aan de mainports in Nederland kun je zien dat men hier gericht is op het buitenland. Door de verdwijning van de belemmeringen van de handel gaat het erg goed met schiphol. Nederland profiteert van het open Europa.
Het toerisme is een belangrijk onderdeel van de economie, 6 tot 7 procent van de werkgelegenheid is het toerisme. Als iemand niet in zijn dagelijkse omgeving verblijft en op reis is noemt men een toerist. De inkomsten en uitgaven van het toerisme kun je weergeven in een reisverkeersbalans. Het is een onderdeel van de diensten in de betalingsbalans. Tussen de buitenlandse toeristen zijn grote verschillen een Duitser krijgt een ander indruk van Nederland dan een Aziaat. Nederlanders trekken eropuit in de zomer. Ze gaan vooral naar het Middellandse Zee gebied. Er zijn ook mensen die rust zoeken in de bergen, ook hier is het gebied ingericht voor toerisme.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.