Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Buitenland samenvatting 2.1-2.3 klas 1

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 248 woorden
  • 24 mei 2022
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

2.1

De bevolkingsverspreiding is de manier waarop mensen over een gebied verdeeld zijn. Het aantal mensen in gebieden vergelijk je door de bevolkingsdichtheid te berekenen.

 De wereldbevolking groeit in arme landen groeit de bevolking sneller dan een rijke landen. Doordat er een arme landen meer baby's worden geboren of er veel of weinig kinderen zijn in een land, zie je In de bevolkings grafiek wereldwijd steeds stijgt de levens. Verwachting van veel Mensen.

Als je verhuist naar een andere woonplaats het dat Migratie dus als nu in urk woont en je verhuist naar zeist heet dat migratie.

Als je in een ander land gaat wonen dus als je nu in nederland woont maar naar duitsland verhuist heet dat immigratie

Mensen verhuisen om economische redenen, politieke redenen, natuurlijke of ecologische redenen en sociale redenen.

2.2

Cultuur is een manier hoe een groep mensen leven. In je eentje kan je dus geen cultuur zijn. Als we het over een cultuur hebben praaten we over 10.000+ mensen!

Je kunt een cultuur herkennen door cultuur elementen. Dat zijn namelijk kenmerken van een cultuur zoals een godsdienst of kleding

Als een cultuur verspreidt over de hele wereld heet dat cultuur versprijding, in veel culturen worden elementen van verschillende cultuuren gebruikt dat noem je cultuurvermening. En als landen cultuur elementen van de verenigde staten over neemt heet dit amerikanisering.

2.3

Als culturen erg op elkaar lijken heet dat een cultuur gebied de belangerijkste cultuurgebieden zijn: westers, otrhodox, de islamitische wereld, afrikaans, latijns-amerikaans, chinees, hindoëistisch, boeddhistisch en japans

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.