Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

The Mummy (1999)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas havo | 727 woorden
  • 24 januari 2002
  • 87 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
87 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
The Mummy

Oude boeken en oude voorwerpen, vreemde spreuken.
Kunnen mensen op deze manier weer tot leven komen?
Mysterieus en humoristisch wat een combinatie in de film “The Mummy”.

Eerst even wat algemene informatie.
De film “The Mummy” is een aktie- film (ook een beetje thriller vanwege sommige beelden). Deze film is geschikt bevonden voor 16 jaar en ouder en dat past ook wel bij deze film. De film “The Mummy” is geen lange film want hij heeft namelijk een speelduur van zo’n 127 minuten. De hoofdacteurs die in deze film spelen zijn Brenden Fraser en Rachel Weisz. Deze acteurs zijn niet erg bekend. De regie van de film wordt gedaan door Stephen Sommers.

Over het algemeen was het een hele leuke film maar elke film heeft z’n minpunten. Bij deze film vond ik de acteurs niet altijd even goed. Ze waren namelijk op sommige momenten een beetje overdreven. Een voorbeeld daarvan in de film is: de ruzie tussen de hoofdrolspelers werd erg overdreven vertoond.

Ook kwamen ze op sommige momenten erg naïef over, wat niet echt mooi staat in het stuk. Ook kreeg je door de acteurs de indruk dat het allemaal wel weer goed kwam. De spanning in de film werd daardoor op sommige momenten een stuk minder groot. In de film komen worden ze achterna gezeten, door de mummie, in het gebouw en dat werd jammer genoeg niet erg angstig uitgedrukt. De achtervolging was dus niet echt bijzonder.
Om je even een indruk te geven van het verhaal van de film is hier een minisamenvatting. De Farao Seti heeft een maîtresse zei is beschilderd, dus niemand kan onopgemerkt aan haar zitten. Maar Imhotep (Egyptische priester) was verliefd geworden op haar en heeft wel aan haar gezeten.
Dat ging niet onopgemerkt voorbij en uit liefde voor haar heeft hij de farao vermoord. Hierop staat dus de ergste straf ooit levend gemummificeerd en hij wordt tevens vervloekt. Als deze man ooit weer tot leven word geroepen dan zal al het kwaad de wereld veroveren. Zijn wraak zal zoet zijn. Maar na allerlei gebeurtenissen wordt hij in 1923 per ongeluk tot leven geroepen. Dan gebeuren er allerlei verschrikkelijke dingen, als je wil weten wat er dan gebeurd moet je de film zelf gaan bekijken.
Ondanks de zonet genoemde minpunten van de film, zijn er ook heel veel goede punten. Het onderwerp van de film (mummies) komt in het algemeen al niet erg vaak voor, en als het onderwerp voorkomt is dat meestal op een redelijk saaie manier. Nou bij deze film is dat wel even anders. Hier komt namelijk ook humor in voor. In het begin is de film namelijk een beetje mysterieus en weet je nog niet zo goed wat je kan verwachten. Dit effect is erg leuk omdat je dan helemaal in de film zit.
Ook is het in het later een beetje een mysterie wat er nu precies gaat gebeuren als hij tot leven komt. Er is wel een bepaalde groep mensen die er wat vanaf weten maar die zeggen in de film niet veel. Dit houd je aandacht echt bij de film. De opnames van bepaalde fragmenten in bepaalde gebieden zijn heel mooi net zo mooi als de effecten die gebruikt zijn. Zand is in deze film een belangrijk element. De meeste effecten zijn namelijk met zand gemaakt. Het zand vormt in de film een gezicht of persoon die tot leven komt en om dat te maken is heel veel trucage nodig. Deze scènes zijn daarom ook erg mooi in de film en ook erg realistisch. De geluidsfragmenten in de film zijn heel erg goed aan alles is gedacht. Ik vond het geluid van alle kevers (sowieso een paar duizend) heel erg mooi. Effecten die ze met het lichaam hebben gemaakt zijn ook super. Hoe je de kevers onder de huid van personen van verplaatsen was erg leuk en hoe de mummie eruit zag was helemaal geweldig.
De mummie vervormde zich in de loop van de film (qua uiterlijk) van lijk naar een menselijke gedaante. Hoe dat eruit ziet moet je gewoon zien.

De reacties en andere recensies die ik heb gelezen over de film waren erg positief. Veel mensen waren erg te spreken over de opnames. Sommigen vonden de humor van de film niet passend, maar dat is echt je eigen smaak.
Dit was een goeie film, niets meer of minder.

REACTIES

T.

T.

hallo Sabina,

Ik ben Twana ik ben 18 jaar ik zit op school en ik doe Havo4. Ik heb jou recensie wel gelezen over Th Mummy Returns. Ik vind dat je heel goed hebt geschreven en ik hoop dat je verder gaat en jou werk op school altijd naar scholieren.com sturen, want wij krijgen allemaal voordeel van.
En heel veel succes met je studie.

Met vriendelijk groet Twana
18-05-2002
Arnhem

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Mummy (1999)"