Eindexamens 2025

Wij helpen je er doorheen ›

Recensie: Een weeffout in onze sterren

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • Klas onbekend | 532 woorden
  • 23 februari 2018
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
64 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Inspiratie nodig voor je profielwerkstuk?

Ben jij op zoek naar een onderwerp voor je profielwerkstuk, maar weet je niet waar te beginnen? Bij de Universiteit Twente vind je volop inspiratie. Van organen op chips tot fast fashion tot het programmeren van een robot – er is altijd wel een onderwerp dat bij jouw interesses past.

Lees meer!

Een zeer ontroerend, geweldig boek, dat iedereen moet lezen.

Een fantastisch boek! De voordelen, de vele nadelen van kanker, gevoelens en liefdesverhalen van kankerpatiënten, je krijgt het allemaal voorgeschoteld in dit boek.

Een weeffout in onze sterren ,waarvan de originele titel ‘The Fault in Our Stars’ heet, is het 6de boek van John Green de Amerikaanse auteur van het boek. John Green begon zijn schrijf carrière met het boek ‘ Het Grote Misschien’. Dit boek bracht hij uit in 2005. Het werd al snel een bestseller net als vele van zijn andere boeken.  Het boek verscheen in 2012 in het Engels en werd al zeer snel naar het Nederlands en nog 30 andere talen vertaald. Het wordt uitgegeven door de uitgeverij Lemniscaat. Een weeffout in onze sterren wordt neergezet onder het genre Young Adults, maar ook volwassenen kunnen dit een goed boek vinden, doordat ze zo meer te weten komen over het leven van een 16-jarige kankerpatiënt. Het boek is ook gemakkelijk te begrijpen, John Green zorgt ervoor dat het boek begrijpbaar is voor iedereen. Het boek won ook verschillende prijzen: Goodreads Choice Awards Best Young Adult Fiction, jury-én de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, Young Hollywood Award for Favorite Flick, …

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van de 16-jarige Hazel Grace, het hoofdpersonage dat aan een ongeneselijke vorm van kanker lijd. Haar moeder verplicht haar om naar een praatgroep te gaan waar ze andere kankerpatiënten van haar leeftijd leert kennen. Op een zekere dag leert ze Augustus Waters kennen, deze jongen is een ex-kankerpatiënt en verloor één been aan zijn ziekte. Al snel klinkt het zeer goed tussen beiden en willen ze allebei meer als gewoon vriendschap.

Het boek is een echte aanrader. Het is zeer ontroerend, je zal misschien zelfs je zakdoeken erbij moeten halen tijdens het lezen. Hij voegt er ook een beetje humor bij wat het boek ook grappig maakt. In 2012 zei hij ook al dat dit het eerste grappige boek over kanker moest worden. Dat is hem ook gelukt. De personages in het boek maken vele grappen over hun ziekte wat het boek echt tof maakt. Hazel vertelt ook hoe ze zich voelt ten opzichte van andere mensen die haar steeds aan kijken, medelijden hebben, enzo… Het feit dat John Green laat merken dat kankerpatiënten het niet graag hebben dat iedereen naar hen kijkt, medelijden hebben,… helpt jongeren om deze mensen beter te begrijpen en er later ook rekening mee te houden in situaties die hun zullen voorkomen. Doordat het verhaal zeer geloofwaardig is heb je ook echt het gevoel dat je meeleeft in het verhaal, wat het nog spannender maakt.

Wat ik spijtig vind aan het boek is het feit dat het slecht afloopt, ik had liever gehad dat het goed zou aflopen. Dit hoort er natuurlijk bij, het boek zou nooit even goed zijn geweest met een goed einde, het zou niet even ontroerend zijn.

Het boek bevat 264 bladzijden en kost 14,95 euro (paperback), je kan het in elke boekenhandel vinden.

Een weeffout in onze sterren is een rijk en indrukwekkend boek! Een mustreader!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.