Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Op klaarlichte dag Simone van der Vlugt

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 3e klas vwo | 655 woorden
  • 4 juli 2014
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
24 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Recensie: Op klaarlichte dag, Simone van der Vlugt

Niets is wat het lijkt in: Op klaarlichte dag

‘Waar kun je je verschuilen als iedereen je achterna zit?’

★★★★★

Een prachtig boek dat je meesleept in het verhaal van Nathalie, Vincent en Julia: de nieuwste literaire thriller van Simone van der Vlugt ‘Op klaarlichte dag’.  Een spannend boek met onverwachte gebeurtenissen, ook het einde zit vol onthullingen. Een boek dat zo boeit en de spanning erin houdt dat je zonder te stoppen de thriller in een keer uitleest!

Nathalie is op de vlucht voor Vincent, haar gewelddadige ex-vriend nadat ze hem de hersens heeft ingeslagen met een lamp. Samen met haar baby Robbie vlucht ze naar haar vakantiehuis in Italië. Al snel komt ze erachter dat Vincent niet dood is, maar haar achtervolgt. Steeds weet Nathalie weer te ontsnappen. Niet alleen Vincent probeert haar te pakken te krijgen, ook de politie wil haar spreken i.v.m. de moord op Nathalies vriendin en haar man. Als ze weer in Nederland is, ontmoet ze politieagente Julia. Nathalie verschuilt haar echte identiteit. 

                   Wat ik het leukste vind aan het boek, is dat je steeds op het verkeerde been wordt gezet. In het begin van het boek heb je eigenlijk geen enkel idee hoe het in elkaar zit. Vlak voor het einde wordt alles onthuld. Ook kom je halverwege het boek meer te weten over de hoofdpersonen. Alle onverwachte dingen die in het boek gebeuren, houden het verhaal spannend. Het is zeker een goed boek omdat ik geboeid werd door de onverwachte gebeurtenissen, maar ik zou het anders laten verlopen. Van het einde had ik meer verwacht.

                  De hoofdstukken zijn lekker kort met iedere keer een spannend einde. Dit zorgt ervoor dat je het boek niet weg kan leggen, een aanrader dus. Soms vond ik het boek niet realistisch, omdat de hoofdpersonen dingen doen die je niet zou verwachten, of die ik zelf heel anders zou hebben gedaan. Het begin van het boek is een beetje voorspelbaar, maar op het einde staan je allerlei verrassingen te wachten.

                  Het verhaal begint dat Vincent wordt neergeslagen. Er staat dan nog niet bij waarom hij is neergeslagen, het verhaal begint daarom in het midden. Later in het boek staat een flashback die verwijst naar het begin van het boek hoe het nou eigenlijk in elkaar zit. Ook staan er vooruitwijzingen in het boek. Het boek heeft een open einde vind ik zelf, omdat ik op het einde nog met allerlei vragen zat. De sfeer vormt een contrast omdat er onverwachte dingen gebeuren.

                  Simone van der Vlugt is geboren op 15 december 1966 in Hoorn. Ze heeft twee kinderen en woont in Alkmaar. Ze wist al op jonge leeftijd dat ze schrijfster wilde worden. In 1995 kwam haar eerste jeugdboek uit bij uitgeverij Lemniscaat, genaamd ‘De amulet’. Met haar jeugdboekenreeks won ze verschillende prijzen. Tegenwoordig schrijft ze ook thrillers o.a. ‘De reünie’, ‘Blauw water’ en ‘Herfstlied’.

Een terechte winnaar van de NS publieks prijs. Zeker als je van spannende thrillers houdt is dit een echte aanrader. Ook als je nog nooit een thriller hebt gelezen en er eens een wilt proberen, zou ik absoluut voor deze gaan. Dit boek geef ik 5 sterren omdat de spanning er gedurende het hele verhaal in blijft. Ik ben nieuwsgierig naar haar andere thrillers en wil die zeker gaan lezen.

Titel: Op klaarlichte dag

Auteur: Simone van der vlucht

Uitgeverij: Anthos | Amsterdam

Jaar van uitgave: 2010

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.