Het geweldige boek van Stephen King

Beoordeling 0
Foto van Dyindhar
  • Recensie door Dyindhar
  • 3e klas vwo | 203 woorden
  • 23 juni 2022
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

Recensie het Instituut van Stephen King


Het verhaal van Stephen King wat vertaald is door Annemarie Lodewijk vind ik een fantastisch verhaal. Kinderen met telepathische of een telekinetische gave die worden opgesloten door een geheime organisatie. Een perfect verhaal voor jongeren!


Het verhaal gaat over een jongen genaamd Luke en zijn vrienden: Nicky, Avery en Kalisha. Zijn vrienden zien hem als de uitweg naar vrijheid. Met z’n vieren verzinnen ze een plan om te ontsnappen.


Ik vond het in het begin moeilijk lezen sinds ik er niet veel van begreep, maar eenmaal in het verhaal, las ik het boek zeer snel uit. Het verhaal begint niet meteen met de hoofdpersoon, maar met de politie agent Tim Jamieson.  Ik vind dat het boek bijzonder is geschreven, omdat de eerste 40 bladzijdes niets met het verhaal te maken heeft, maar uiteindelijk speelt de agent een belangrijke rol.


 De manier hoe Stephen King de superkrachten beschreef laat je geloven dat de superkrachten net echt kunnen zijn. Het duurt wel lang voordat de kinderen hun superkrachten goed kunnen gebruiken, maar uiteindelijk in de finale zorgen de superkrachten voor een knaller.


Ga nu naar de bibliotheek om dit boek te lezen want dit wil je echt niet missen!REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.