Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

De Da Vinci Code van Dan Brown

In Parijs mist professor Robert Langdon een afspraak met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven.
Langdon vlucht, geholpen door Sophie Neveu. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens 'Mona Lisa' het lijk gevonden is.
Langdon gaat terug, het Louvre in. Met Sophie samen begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen...


De schrijver van het boek, Dan Brown is ook bekend van o.a. : Het Bernini Mysterie en Het Juvenalis Dilemma.De Da Vinci Code heeft maandenlang op nummer 1 in de bestsellerlijst gestaan. Het boek is in 17 verschillende talen uitgegeven en er zijn meer dan 17 miljoen boeken van over de toonbank gegaan.
Op 19 mei 2006 komt de verfilming van het boek uit.
Ik vind De Da Vinci Code een heel spannend boek met boeiende details en interessante feiten over bijvoorbeeld: het Louvre, kerken en kathedralen,maar er staan ook een aantal fouten in, zo is de afschildering van het Opus Dei in De Da Vinci Code onnauwkeurig te noemen: zowel de algehele indruk als de vele details. Het zou onverantwoord zijn zich op basis van het lezen van De Da Vinci Code een mening over het Opus Dei te vormen.Het verhaal is een beetje eenzijdig geschreven.
Kortom: Het boek is een aanrader als je van spannende verhalen en interessante details houdt,maar het verhaal bestaat ook voor een groot deel uit fictie.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.