Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Bij Jules en Alice Tom Lanoye

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas vwo | 198 woorden
  • 27 oktober 2012
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Bij Jules en Alice

recensie

Van Tom Lanoye

In het stuk “Bij Jules en Alice” vertelt Alice hoe haar man Jules overleed op de sofa. Het  verhaal dat hieraan vooraf ging wordt in flashbacks weergegeven.

Jules verkeert is steeds minder goede staat en kijkt naar andere vrouwen. Met een oeroud plannetje probeert Alice Jules terug aan haar te binden. Dit lijdt uit tot een drama.

De verteller wisselt steeds tussen Alice, Mijnheer Vestraeten, Mevrouw Verstraeten (overburen van Alice) en Jules.

 Lanoye gebruikt tussen de zinnen soms onverwachte woorden. Daardoor lijkt het of de lezer zich in het hoofd van de verteller bevindt.

Ik vond het boek saai, omdat ik niet werd geraakt door het verhaal.

Ook is duidelijk dat het verhaal zich in 1985 afspeelt. De buren gedragen zich kleinburgerlijk. Ze helpen niet uit een goed hart met de begrafenis van Jules maar omdat het zo hoort. Dit komt de laatste jaren veel minder voor. Dat vond dan ik ook vervelend lezen.

Het verhaal “Bij Jules en Alice” is een onderdeel van het boek Een slagerszoon met een brilletje van Tom Lanoye. Het boek is uitgegeven door “uitgeverij Bert Bakker” in 1985.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.