De Drie Koningen Avond

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas vwo | 857 woorden
  • 11 februari 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 7
5 keer beoordeeld

Toneel in het bos

Ik vond het wel leuk dat het in het bos was alleen de houten banken vielen me tegen er zaten geen kussen of iets wat daar op leek op. Dat was wel jammer want ik had veel pijn op mijn kont op het einde. Andere mensen wisten dat die hadden daar aan gedacht en hadden een kussentje meegenomen. Ik ook volgende keer. Ze spoten ook veel anti-muggen spul dat kon je af en toe goed ruiken, en ben er positief over.

Het spel (typeer een paar spelers)
Sir Toby: Hij was een dikke man die heel veel dronk. Hij had bijna altijd een fles drank in zijn hand. Ook had hij een zware stem. En maakte hij veel grappen, vooral sarcastische grappen tegen Malvolio (waar hij een hekel aan had).

Hertog Orsino: Orsino was de hertog van Illyrië en wou maar één ding en dat was trouwen met de gravin maar dat lukte niet. Hij stuurde hiervoor een boodschappenjongetje (eigenlijk een meisje die verkleed was als een jongen maar dat wist hij niet) om haar toch zover te krijgen met hem te trouwen.
Uitendelijk werd de gravin verliefd op die boodschappenjongen en was de hertog even buitenspel gezet en dat wist hij niet dus ging hij gewoon door.

Malvolio: Malvolio is de hofmeester van gravin Olivia en die stiekem ook een beetje verliefd is op Olivia. Dan krijgt hij een (valse) brief waar hij in de maling wordt genomen door drie koningen de ‘Drie Koningen grap’. En daar trapt Malvolio precies in.

Het decor en de kostuums
Ik vond het decor wel mooi, ze hadden goed gebruik kunnen maken van het bos en dat hadden ze ook gedaan. Ze hadden veel planten neer gezet. 1 ding vond ik apart en dat was dat gat waar Sir Toby doorheen viel en zich daar toen in verstopte toen Malvolio die brief kreeg. Er was ook een poort die niet gebruikt werd maar wel een andere poort die je nauwelijks zag misschien dat dat die poort moest voorstellen.
De Kostuums
Het kostuum van Sir Toby vond ik wel grappig, hij leek een beetje op de kerstman. De kostuums van de rest waren goed, je kon duidelijk zien wie wie was door de kostuums.


De regie
Ik zag eigenlijk niet iemand die de leiding gaf tijdens het uitvoeren van het toneelstuk.  Waar ik ook een beetje ontevreden over was, was dat ze bij de muziek een soort van grapje hadden gemaakt dat ze best vaak herhaalden, dat was niet zo grappig meer. En ik denk dat meer dat vinden.

Is het stuk de moeite waard
Het toneelstuk is wel leuk om gezien te hebben het is wel grappig maar het blijft een lang stuk en die zijn niet echt zo leuk. Vind ik persoonlijk.

Een komedie van Shakespeare (vertel kort het verhaal)
Hertog Orsino is hertog van Illyrië en hij is verliefd op de gravin Olivia. De gravin heeft en kan even niet aan trouwen denken want ze rouwt om de dood van haar vader en broer. Sir Andrew in ook verliefd op Olivia. Maar de huishoudster vindt Sir Andrew niet de geschikte persoon voor Olivia. En dan is er nog een iemand die een oogje heeft op Olivia en dat is de hofmeester van Olivia Malvolio. Er was ook een schip vergaan waar niemand van wist op dat schip zat een tweeling van adel Viola en Sebastiaan. Viola dacht dat Sebastiaan verdronken was en verkleedde haar zelf als man om veilig te zijn. En ze noemde haar zelf Cesario. Toen wou ze bij het hoogste gezag: Hertog Orsino, die huurt hem dan in als kamerjonker.
Viola wordt dan meteen verliefd op de hertog maar dat kan ze niet zeggen want hij is een jongen en dan wordt hij naar Olivia gestuurd om een goed woordje te doen van de hertog.
Als Cesario binnen is om dat woordje te doen word de gravin verliefd op Cesario maar dan kan ze niet accepteren als vouw en als zijn meester Orsino. Dan zie je dat Sebastiaan het ook heeft overleefd hij werd gered door een zeekapitein Antonio die heel goede vrienden zijn.
Hij gaat dan op reis met Antonio met de hoop Viola te zien. Malvolio krijgt dan een (valse) brief waar hij dan niet van weet dat die vals is. En dan leest hij de brief voor en staat er ong. in: ‘Je gele kousen zijn mooi en die kruisbanden ook’ en onderaan getekend ‘Olivia’. Omdat de brief vals was klopt het niet en de gravin vind je juist helemaal niet mooi. En dan word Malvolio opgesloten. De grap die door drie koningen werden uitgevoerd was gelukt. En dan op het einde komt Sebastiaan Cesario tegen en zegt:’Jij lijkt heel erg veel op zijn tweeling zus Viola, wat is jou achternaam?’. Waarop Cesario het verwachte antwoord zegt. En er achter komt dat hij toch haar tweeling zus is. Dan trouwt de gravin met Sebastiaan. En komt er dan achter dat Malvolio in de maling is genomen. Later wordt hij weer vrijgelaten en zegt dan de laatste woorden van de voorstelling:’Ik krijg jullie nog wel allemaal stuk voor stuk zal ik jullie krijgen’.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.