Zetmeelproef

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • 3e klas vwo | 268 woorden
  • 9 november 2001
  • 108 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
108 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Inleiding; Donderdag, het 5de uur. Zetmeelproeven gedaan, en dit waren de vragen om te beantwoorden. Zit er zetmeel in liga met fruitsap, roosvicee of water of misschien in 2 of zelfs wel 3 van deze producten? Dit moesten we in de les onderzoeken. Het aantonen van zetmeel.

Werkplan; Wij zijn deze vraag proberen te beantwoorden door: De liga met fruitsap met een lepeltje in een reageerbuisje te doen, 2cm water erbij, dan schudden, dan twee druppels joodoplossing in het reageerbuisje doen en dan weer schudden. 2 Cm roosvicee in een reageerbuisje, dan twee druppels joodoplossing in het reageerbuisje doen en dan schudden. 2 Cm water en een reageerbuisje doen, dan twee druppels joodoplossing in het reageerbuisje doen en dan schudden.

En uit de waarnemingen bleek:

Resultaten; Nadat we in de buis met de liga en fruitsap 2 druppels joodoplossing hadden gedaan veranderde de kleur van beige naar paars/ blauw, nadat we in de buis met roosvicee 2 druppels joodoplossing hadden gedaan veranderde de kleur niet [de kleur bleef roze/ rood doorzichtig] en nadat we in de buis met water 2 druppels joodoplossing hadden gedaan veranderde de kleur een klein beetje, van doorzichtig naar doorzichtig geel. Hieruit bleek:

Conclusie en discussie; Omdat jodium en zetmeel samen paars/ blauw kleuren kunnen we concluderen dat er alleen in de buis met liga en fruitsap zetmeel zit, in de buis met roosvicee en water dus niet [want die verkleuren niet]. Nadat we dit geconcludeerd hadden gingen we kijken of er geen discussie mogelijk was, dit deden we door de etiketten met de uitkomsten te vergelijken. Hieruit bleek dat onze uitkomsten klopten, alleen in de liga en roosvicee zitten zetmeel.

REACTIES

T.

T.

Omdat jodium en zetmeel samen paars/ blauw kleuren kunnen we concluderen dat er alleen in de buis met liga en fruitsap zetmeel zit, in de buis met roosvicee en water dus niet [want die verkleuren niet]. Nadat we dit geconcludeerd hadden gingen we kijken of er geen discussie mogelijk was, dit deden we door de etiketten met de uitkomsten te vergelijken. Hieruit bleek dat onze uitkomsten klopten, alleen in de liga en roosvicee zitten zetmeel.


17 jaar geleden

L.

L.

er staat joodoplossing in de laatste zin van werkplan. het is maar dat je het weet, het is niet negatief bedoelt.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.