Coca Cola practicum

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Proef door een scholier
  • 4e klas vwo | 420 woorden
  • 15 november 2001
  • 93 keer beoordeeld
Cijfer 4
93 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Verslag voor biologie van het Coca-Cola practicum.

Inleiding

In dit verslag zullen we aan de hand van drie onderzoeksvragen de effecten van het drinken van een bepaalde energiedrank (in dit geval Dextro energie) laten zien. Er moesten in dit verslag drie onderzoeksvragen behandeld worden. Bij al deze onderzoeksvragen staan op het uitgereikte stencil het materiaal en de werkwijze al beschreven, deze zijn dan ook niet in het verslag opgenomen. Bij elke onderzoeksvraag staan de hypothese, de conclusie, eventuele tabellen/uitkomsten van een test en de vragen die bij deze onderzoeksvraag horen. De proefpersoon bij al de testen was Nico.

Onderzoeksvraag 1

“Verandert door het drinken van Dextro energie de hartslagfrequentie?”

Hypothese: Ja deze verandert, verwacht wordt dat de hartslagfrequentie wordt verhoogt.

Polsslag vóór het drinken van Dextro energie. Polsslag ná het drinken van Dextro energie. 72 per min. 68 per min.

Resultaten:

Conclusie: Het klopt dat de polsslag is verandert, maar niet in de richting die we hadden verwacht. De polsslag is namelijk verlaagt in plaats van verhoogt.

Onderzoeksvraag 2

“Verandert door het drinken van Dextro energie het reactievermogen?”

Hypothese: Ja deze verandert, verwacht wordt dat je sneller gaat reageren.

Reactietijd voor het drinken van Dextro energie. Reactie tijd na het drinken van Dextro energie. Meting nr12345 tijd sec0,1620,1940,2300,1740,174 Meting nr12345 tijd sec0,1800,2300,2590,1940,174

Resultaten:

Conclusie: Het reactie vermogen verandert weer wel maar ook weer niet in de verwachtte richting, het wordt namelijk lager in plaats van meer.

Onderzoeksvraag 3

Dit wil je ook lezen:

“Verandert door het drinken van Dextro energie het reactievermogen?”

Hypothese: Ja deze verandert, verwacht wordt dat je de test beter zal maken na het drinken van Dextro energie.

Concentratietest voor het drinken van Dextro energie Concentratietest na het drinken van Dextro energie
Tijdsduur: 2min19 Tijdsduur 1min27
Aantal fouten: 8 Aantal fouten: 13

Resultaten:

Conclusie: De resultaten van de test zijn wel verandert, maar wederom niet in de goede richting. De test is slechter gemaakt na het drinken van Dextro energie dan voor het drinken hiervan. Opvallend is wel dat de test na het drinken van Dextro energie sneller is gemaakt.

Algemene conclusie: Dextro Energie heeft wel effect op bepaalde lichaamsfuncties, maar alleen op een slechte manier; je polsslag wordt lager, je reactievermogen vermindert en je maakt een test minder goed. Van Dextro energie krijg je dus duidelijk niet meer energie.

Vragen: -Je krijgt dan ook de respons van een ander lichaam op de drank, het kan best zijn dat dit lichaam er wel stimulerend op reageert. -Zie conclusie bij Onderzoeksvraag 3. -We gaan in de toekomst voor een toets zeker GEEN Dextro energie drinken, dat is wel zeker

REACTIES

G.

G.

Hoi ik vond het een leuke test maar ik heb hem ook gedaan en bij mij waren de resultaten het tegenovergestelde van jullie , ik zou hier graag met je over willen corresponderen.

21 jaar geleden

E.

E.

Hey ik las in je werkstuk dat je een concentratietest aflegde, welke test deed je daarvoor? ik ben namelijk op zoek naar een concentratietest die ├ęcht wel de concentratie meet.. kan je eens een mailtje terugsturen anar debruyne.eline@gmail.com ? dankjewel!

16 jaar geleden

W.

W.

dit is echt te moeilijke taal

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.