Venus van Milo

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 372 woorden
  • 2 april 2002
  • 55 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
55 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Venus van Milo

KCV Praktische Opdracht

De voorstelling (onderwerp) : Het beeld stelt de godin Aphrodite voor, en staat beter bekend als de Venus van Milo (Venus is de Romeinse alias van Aphrodite).

De houding: Het beeld is twee meter en acht centimeter hoog. De linkerschouder staat omhoog en de rechter daardoor een beetje omlaag. Ze gebruikt haar rechterbeen als stand been en haar speelbeen staat een beetje voor het stand been geschoven. Het hoofd kijkt naar links.

Kleding en attributen: Het beeld heeft geen attributen, het heeft zelfs geen sandalen aan. Het beeld draagt waarschijnlijk een afgezakte peplos. Die waren namelijk van boven open en het lijkt erop dat hij om haar middel nog wel vastzit maar van boven is losgemaakt en om haar middel is gerold.


Relatie tussen figuur en houding: Het beeld straalt goddelijke waardigheid uit doordat het hoofd opgeheven is. Aphrodite was de godin van de liefde en de schoonheid, en dat zie je ook goed in het beeld terug. Het beeld is namelijk half naakt maar schijnt zich toch nog verheven te voelen boven degene die haar bekijken.

Expressie (pathos): Doordat het hoofd opgeheven is straalt het waardigheid uit, maar het is niet arrogant. Het beeld heeft geen echte gezichtsuitdrukking en daardoor krijg je het idee dat ze zich, omdat ze een godin is, niet druk maakt om de dingen waarover normale mensen zich drukmaken.

De stijl waarin het gemaakt is: Het beeld is waarschijnlijk gemaakt rond 150 voor Christus en daarom in de Hellenistische periode gemaakt. Wij vinden de stijl echter nog erg zoals in de klassieke periode!

Anekdotes over het beeld: We hebben over het beeld één anekdote gevonden op een site die voor mannen versiertips gaf om vrouwen te versieren, namelijk: “Als jij je armen afhakt, ben je net zo mooi als de Venus van Milo”
Geschiedenis van het beeld: Het beeld is in 1820 op het eiland Milos gevonden door een boer die zijn land aan het werk was.

Plaats waar het opgesteld staat: Het beeld staat nu in Musée du Louvre in Parijs.

Persoonlijk commentaar: Toen we de beelden bekeken wisten we meteen dat we onze praktische opdracht over dit beeld wilden houden omdat het zoveel waardigheid uitstraalt. We waren het meteen met elkaar eens!

REACTIES

A.

A.

Hee wil je asjblieft de link van het plaatje erbij zetten ofzow? Dan kan ik dat erbij doen. Thnkx

22 jaar geleden

A.

A.

best wel heel weinig

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.