Vergelijken van Heineken en Amstel

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 476 woorden
  • 4 mei 2001
  • 136 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
136 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Vergelijken van Heineken en Amstel aan de hand van vijf onderzoeksvragen.

Hoofdstuk Onderneming/Markt
1. Van welk concern maken beide merken deel uit? Heineken N.V

2. Hoeveel bedragen de meest recente omzet- en nettowinstcijfers van het concern? Omzetcijfers: 8.107.000.000 EURO
Nettowinstcijfers: 621.000.000 EURO

3. Hoe zou je de betreffende marktvorm typeren? Als een NV die een groot deel van de bier markt in handen heeft en op weg is de grootste van de wereld te worden. Er zijn veel aandeelhouders en de aandelen maken winst, de NV wordt goed geleid door een bestuur met als voorzitter dhr. Karel Vuursteen.

Hoofdstuk Onderneming/Markt
4. Zijn er nog andere concurrerende merken in het betreffende marktsegment?

Grolsch Brand
Bittburger Dommelsch
Carlsberg Oranjeboom
Warfsteiner Hoegaarden
Bavaria Hertog Jan

En nog vele andere merken bier, maar dat zijn te veel om op te noemen.

Hoofdstuk Marketing
Vergelijk de marketingmix van beide merken? - productbeleid - prijsbeleid - plaatsbeleid - promotiebeleid

Doordat beide merken bij hetzelfde concern zitten, hebben ze dezelfde marketingmix.

Hoofdstuk Marketing

Productbeleid: HEINEKEN ze willen de beste brouwerij van de wereld zijn qua kwalitiet en efficentie en financieel. Ze dus op alle gebieden de beste bierbrouwerij ter wereld worden. AMSTEL wil het hart van de consument bereiken op wereldwijde schaal. Ze brengen ook andere soorten bier op de markt, bijv. AMSTEL MALT, AMSTEL GOLD en 6 andere soorten. Het bier wordt meestal in het land zelf geproduceerd, maar er is ook veel export van HEINEKEN en AMSTEL

Prijsbeleid: HEINEKEN heeft het domein op een top kwaliteit bier voor een kwaliteit prijs. AMSTEL een domein op kwaliteit bier voor een redelijke prijs. Ze willen allebei TOP kwaliteit bier voor een normale prijs.

Plaatsbeleid: HEINEKEN bier wordt verkocht over de gehele wereld in zo’n 170 landen. AMSTEL word verkocht in meer dan 100 landen over de gehele wereld.

Hoofdstuk Marketing
Promotiebeleid: HEINEKEN wil het product zo presenteren aan potentiële kopers dat het ze enthousiast maakt om het te kopen. Ze staan er om bekend dat ze dit erg goed doen, ze doen dit m.b.v sponsoring van grote (sport)evenementen, internet, reclamespots op tv en radio, etc.

AMSTEL heeft een promotiebeleid die de hele wereld wil bereiken en heeft daarvoor een fijn op elkaar afgestemd beleid om dat te bereiken. Ze willen vooral de mensen naar elkaar toe brengen. Ook AMSTEL sponsort grote (sport)evenementen, zoals bijvoorbeeld de wielerronde, de Amstel Gold Race, en de welbekende Champions League.

Dit wil je ook lezen:

Hoofdstuk: Eigen mening over de marketingsstrategie
Beschrijf van beide merken wat volgens jou in de marketingmix verbeterd kan worden. Vind je beide marketingmixen perfect, vertel dan waarom je dit vindt.

Er is eigenlijk niks mis met de marketingmix van beide merken, ze willen allebei een doel halen en daar slagen ze met deze mix in, dus waarom zouden ze het dan veranderen, want ze staan samen 1 & 2 op de (inter-) nationale biermarkt, dat komt vooral door de uitstekende marketingmix.

REACTIES

P.

P.

VET GOED MAN SUPERFRIEZEN

22 jaar geleden

A.

A.

Jullie zijn te gek..........ik zocht dit werkstuk al een tijdje....als ik dit niet had ingeleverd....dan mocht ik niet overgaan....ik ben .......dankbaar
.........bye...bye

21 jaar geleden

D.

D.

Zo wat is dit nou voor vaag verslag??? Heb je nix beters te doen of zo?!
dennis

21 jaar geleden

S.

S.

Als je een correct Nederlands verslag wilt, moet je dit verslag niet nemen.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.