ADVERTENTIE
Eerste hulp bij leerachterstanden!

Het zijn gekke tijden. Loop jij, om wat voor een reden dan ook, achter met de lesstof? Met deze tips van Examenbundel gaat het jou sowieso lukken om je leerachterstand weg te werken. Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven. Jij kan dit! #geenexamenstress

De tips van Examenbundel

Praktische opdracht: Verkoop en Marketing Economie.1. Kies een partner.

- Ik ga alleen.2. Kies een product. Bijv. drop, chips, agenda.

- Ik heb gekozen voor pindakaas omdat ik het lekker vind en er veel verschillende merken pindakaas zijn.3. Omschrijf het product Bijv. Wat er in zit.

Pindakaas is er om op je brood te smeren en is erg lekker.

In pindakaas zit: - 93% pinda’s,

- plantaardige olie en vet,

- zout en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Pindakaas 1 Pindakaas 2- Pindakaas 1 heet Calvé pindakaas en die soort pindakaas heb ik beschreven bij vraag 3. Het is een hele lekkere pindakaas en er zitten ook geen grote stukken pinda’s in. De Calvé pindakaas is ook één van de meest gegeten pindakaas in Nederland.

- Pindakaas 2 heet FAJA LOBI pindakaas en wordt in Suriname gegeten en bereid met rode pepers. Deze pindakaas wordt ook niet alleen gegeten op brood maar ook gebruikt voor het maken van pindasoep.5. In welk soort winkel heb je het gekocht?

Pindakaas 1 kan je gewoon kopen bij een supermarkt zoals C1000, Albert Heijn enz. maar niet bij supermarkten zoals Aldi, Liddl want daar verkopen ze niet van zulk soort merken. Pindakaas 2 wordt denk ik niet in Nederland verkocht of alleen in winkels waar ze Surinaamse dingen kopen, want ik heb op internet gezocht en daar kwam ik deze pindakaas soort tegen met uitleg en waar het van gemaakt is en de prijs ervan.6. Wat is de prijs van de merken en verklaar het prijsverschil.

De Calvé pindakaas kost €1.69 en de FAJA LOBI pindakaas kost €2,71 dus€2,71 - €1,69 = €1,02 dus het prijsverschil is €1,027. Op welke manier wordt reclame voor het product gemaakt. En welke reclame vind je zelf het leukst?

Via het internet en via de televisie en de radio. Het is wel al een tijdje geleden maar ik vind de reclame van de Calvé pindakaas erg leuk. Dan eet een jongetje een hap boterham met pindakaas en dan gaat hij voetballen en dan scoort hij en dan trekt hij zijn t-shirt over zijn hoofd en gaat hij een heel rondje rennen met zijn t-shirt over zijn hoofd en is hij helemaal blij. Ik ken verder eigenlijk ook geen andere reclame maar ik vind hem wel heel leuk!8. Ga bij kennissen na of ze de productgebruiken en wat ze er van vinden.Gesprek met Ada Kaptein.

- Eet je zelf wel eens pindakaas?

Ja ik eet het wel eens maar niet al te vaak maar mijn 2 zoons krijgen het iedere dag mee naar school op hun brood.

- Wat voor een merk pindakaas hebben jullie in huis?

Calvé pindakaas.

- Wat betaal je in de supermarkt voor een pot pindakaas?

Ik weet het niet precies maar je kan in de supermarkt kiezen tussen een grote pot pindakaas en een kleine pot en ik koop altijd de grote pot en volgens mij kost dat ongeveer 2,70.

Gesprek met Reina Wamsteker

- Eet je zelf wel eens pindakaas?

Ik zelf nooit want ik hou er niet van maar mijn man wel maar niet iedere dag.

- Wat voor een merk pindakaas hebben jullie in huis?

Gewoon het C1000 merk want die vind mijn man lekkerder dan de Calvé pindakaas want er zitten wat grovere stukjes nootjes in.

- Wat betaal je in de supermarkt voor een pot pindakaas?

Ik koop altijd een klein potje want we zijn toch maar samen en ik betaal ongeveer voor zo’n potje 75 cent of zo.9. Is het product schadelijk voor het milieu?

Als je het potje in de glasbak gooit als hij leeg is, is er verder niks aan de hand. Pindakaas is verder ook niet schadelijk voor het milieu. Het is alleen maar lekker.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

gewoon niet goed.

7 jaar geleden