OV-jaarkaart voor scholieren

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 383 woorden
  • 3 juli 2001
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
57 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Op dit moment hebben alle studenten een OV-jaarkaart. Volgens mij zou het echter veel beter zijn wanneer alle scholieren een OV-jaarkaart gebruiken in het openbaar vervoer. Dit heeft namelijk veel grotere voordelen boven het gebruik van fietsen en bromfietsen, zoals: · Het openbaar vervoer maakt spaarzaam gebruik van ruimte en energie · Er is minder vervuiling, als de bromfietsers van de weg verdwijnen · De veiligheid per personenkilometer is groter dan vervoer per (brom)fiets.

Het openbaarvervoer maakt spaarzamer gebruikt van ruimte en energie. Het energieverbruik kan vooral op het gebied van de productie van fietsen teruggebracht worden. De productie van fietsen kost erg veel energie. Dit komt vooral door de verwerking van ijzererts tot de grondstoffen voor de fietsen en het grote energieverbruik van de machines. Ook verbruiken de bromfietsers veel benzine en dit is heel erg slecht voor het milieu. Ook voor de beschikbare ruimte is het openbaar vervoer beter. Wanneer er minder fietsers en bromfietsers hoeft men niet zoveel fietspaden aan te leggen, wat erg veel ruimte in de steden en dorpen scheelt.

Er is minder vervuiling wanneer alle bromfietsers verdwijnen. De milieuvervuiling van de bromfietsers relatief veel groter dan die van het openbaar vervoer. Ook zorgen de bromfietsers voor zeer veel geluidsoverlast in de grote steden en de zeer drukke woonwijken. De mensen klagen hier herhaaldelijk over bij de politie. Ik zou het ook knap vervelend vinden wanneer er om het kwartier een scooter of bromfiets door je straat komt denderen.

Één van de belangrijkste redenen waarom alle scholieren een OV-jaarkaart moeten krijgen is de veiligheid in het verkeer. De scholieren lopen in het openbaar vervoer beduidend minder risico dan op de fiets of bromfietsers. In het verkeer komen gemiddeld 1500 jongeren om het leven door een ongeval met de fiets of bromfiets. Terwijl het aantal dode jongeren in het openbaar vervoer meer dan 9 keer klein is (ongeveer 950.)

Om elke scholier een OV-jaarkaart te geven, kost erg veel geld. Maar mensenlevens en het milieu zijn veel belangrijker dan geld. Een mensenleven is onbetaalbaar en het brengt erg schade toe aan de nabestaanden. En om deze schade te herstellen kost veel meer geld dan het betalen van een OV-jaarkaart voor elke scholier.

Om deze redenen vind ik dat er voor elke scholier een OV-jaarkaart beschikbaar gesteld moet worden!!!

REACTIES

A.

A.

Hebben jullie deze brief ook ingediend bij de regering?

6 jaar geleden

D.

D.

goed standpunt, en goed onderbouwd

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.