Duitsland

Beoordeling 9.6
Foto van Stan
Cijfer 9.6
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Praktische opdracht hoofdstuk 5

Student:             Stan van Esch
Klas:                    2C
Ingeleverd:        20 mei 2016
Docent:              R.W. Hazelzet
Opleiding:          Havo
Onderwerp:       Duitsland
E-mailadres:      .......................
Opdracht:          Studie – Europa

Praktische opdracht hoofdstuk 5

Inleiding

Het land dat ik heb gekozen voor mijn werkstuk is Duitsland. Ik heb dit land gekozen omdat ik er vaak heen ga maar nog niet veel over dit land weet.

Hoofdstuk 1

Hier ziet u een kaart van Duitsland in Europa. Duitsland ligt rechts van Nederland, van België en een deel van Frankrijk grenst aan Duitsland. Het ligt links van Polen, Tsjechië en boven Oostenrijk en Zwitserland. Nederland past bijna 9 keer in Duitsland. Zo groot is Duitsland dus. Het grote land ligt in 4 delen graadnet. Dat ligt ongeveer op NB 47,5 en 54,75. En de ZB ligt tussen 6,75 en 14,25. Het land van het bier, bratwurst en het sauerkraut behoort tot Midden-Europa. Natuurlijk zijn er in Duitsland ook veel steden. De 5 grootsten heb ik op een rijtje gezet.

  • Berlijn – in 2013 3.404.037inwoners.
  • Hamburg – in 2013 1.746.342 inwoners.
  • Munchen – in 2013 1.407.836 inwoners
  • Keulen– in 2013 1.034.175 inwoners
  • Frankfurt amMain -  in 2013 701.350 inwoners

oofdstuk 2

Duitsland had in 2015 ongeveer 81.197.500 inwoners. Hier ziet u een bevolkingspiramide van Duitsland. (Ik weet niet waarom het in het Frans staat)

Ook worden er baby’s geboren en sterven er mensen. Het geboorte cijfer is hier 8,2 op 1000 inwoners en het sterfte cijfer is hier ongeveer 10,42 op 1000 inwoners. Dus Duitsland heeft een sterfte overschot. Natuurlijk werken er in dit land ook mensen. Van de totale bevolking is dat 43,32 miljoen (2005). In de industrie sector is dat 33,4%, in de landbouw 2,8% en in de dienstensector 63,8%.

Hoofdstuk 3

Het weer in Duitsland is niet het beste weer dat er is. Je kan het vergelijken met Nederland. Er heerst in Duitsland een gematigd zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur in het jaar is 16°C. De windrichting wisselt vrijwel altijd tussen oostelijke wind en westelijke wind. Ook valt er veel neerslag in Duitsland. De hoogste plekken zijn nat vanwege de smeltende sneeuw. De Zugspitze vangt gemiddeld per jaar 2004 millimeter neerslag per jaar.

Maar in de rest van het land valt gemiddeld
600-800 millimeter neerslag per jaar. In Duitsland zijn veel verschillende bergen. De hoogsten daarvan zijn Zugspitze (2962m) en de Höllentalspitze (2745m). Het laagste gebied in Duitsland is deWilstermarsch (-1m). Verder ziet u hier beneden nog een reliefkaart en een tabel

Dit wil je ook lezen:

Hoofdstuk 4

Duitsland is sinds het begin van de EU lid. Dat sinds 1 januari 1958. Voor de bevolking heeft dit amper nadelen. Alleen dat ze minder geld over hebben voor hun eigenland. Maar dit hebben alle landen. Een groot voordeel aan de EU in Duitsland is het Verdrag van Schengen. Ook is Duitsland het grootste land op Frankrijk en Spanje na.

Grondgebied Duitsland: 357 376 km2
Grondgebied Frankrijk: 633 187 km2
Grond gebied Spanje: 505.992 km²
 

Hoofdstuk 5

Duitsland heeft één van de sterkste economieën van de EU. Daarbij hoort natuurlijk de export. Duitsland is een belangrijk land in de wereld van de export. De meest uitgevoerde producten zijn machines, auto’s en chemische producten. Dat kan u hier onder zien in de grafiek. Ook heeft Duitsland het record van export opbrengst van de wereld ooit. Dit is €1095,7 miljard. Dit grote land heeft een goede industrie, maar er zijn weinig grondstoffen. Wel heeft het veel steenkool en aardgas. De belangrijkste steenkoolmijnen liggen in het Ruhrgebied. Ook veel andere fabrieken liggen in het Ruhrgebied. Dit is dan ook het grootste industrie terrein van Duitsland. En zoals  ik al eerder heb laten zien, bestaat het grootste deel van de industrie in Duitsland uit machinefabrieken, autofabrieken en fabrieken die chemische producten maken. De economische kerngebieden liggen in Hamburg en in het Ruhrgebied. Het aantal mensen wat in de diensten sector werkt is 63,8% over iets meer dan 43 miljoen van de actieve bevolking.

Hoofdstuk 6

De hoofd verbindingen in de infrastructuur. De bekendste weg is de Autobahn. De welbekende weg waar je zo hard kan rijden als je wilt. De grootste haven in Duitsland ligt in Hamburg. Deze ligt hier omdat hier altijd al een goede economie was en er veel fabrieken zijn. De grootste luchthaven is die van Frankfurt am Main. Daarna komt Luchthaven München. Deze ligt redelijk dichtbij het Ruhrgebied. De 2 meest vervoerde producten zijn machines, auto’s en chemicaliën. In de haven van Hamburg stijgt het aantal vrije banen met 1,8%. Op Luchthaven Frankfurt am Main worden jaarlijks ca. 52.800.000 mensen vervoerd. Op Luchthaven München zijn dat een stuk minder, namelijk ca. 33.183.100. hieronder ziet u nog een grafiek waarin Hamburg word vergeleken met Rotterdam en Antwerpen.

Conclusie

Op zich heeft Duitsland in de EU geen grote betekenis voor ons land. Maar de belangrijkste dingen die ik heb onthouden zijn de gegevens van de industrie. De export met name. Tevens stond ik versteld van dat Duitsland een sterfteoverschot heeft. Dat had ik helemaal niet verwacht.

Stan van Esch, 2C

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.