Curacao:
Het eiland Curaçao werd in 1499 ontdekt door een Spaanse ontdekkingsreiziger. Ze noemden het toen het eiland van de giganten, omdat er hele grote Indianen woonden. In 1634 werd Curaçao door de Nederlanders veroverd. De Nederlanders hadden een haven nodig op het Caribische gebied. Curaçao had zo'n perfecte haven. Ze bouwden bij de ingang een groot fort om de haven te verdedigen. Ze noemden het fort 'Fort Amsterdam'. Het staat er nog steeds, en trekt nog vele toeristen.
Mensen in Curaçao het Antillianen.
Nederlandse Invloed en Cultuur
Een stukje Nederland in de Caribbean. Oude Nederlandse straatnamen, kleurige geveltjes van pakhuizen van vroeger aan de waterkant van de St. Annabaai, hoe bestaat het! Het Hollandse tintje van Willemstad verbaast nog iedere dag honderden toeristen, die vrijwel meteen naar de camera grijpen. De vrolijke pasteltinten van de imposante pakhuizen, zijn niet voor de toeristen aangebracht, maar voor de gouverneur. Hij wilde kleur, want wit deed pijn aan zijn ogen. De Nederlandse Antillen hebben een autonome regering, maar maken nog steeds onderdeel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Iedereen praat haast Nederlands.
Geloof:
De Nederlandse kolonisten op Curaçao waren bijna allemaal protestant.
Zij bemoeiden zich echter nauwelijks met de lokale bevolking en lieten het zendingswerk veelal over aan katholieke missionarissen.
Als gevolg hiervan behoort de overgrote meerderhei (87%) van de huidige bevolking van de huidige bevolking tot de rooms katholieke kerk.
Kenmerkend voor Curaçao is een aanzienlijke gemeenschap, joden, afstammelingen van de Portugese joden die in 1654 arriveerden vanuit Brazilië.
Verder nog diverse kleine groeperingen zoals Jehova’s getuigen, islamieten, methodisten en zevendedagvenisten.
Klimaat:
Curaçao heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde lucht- en zeewatertemperatuur van 27 graden. Het meest beken is de constante noordoostpassaatwind. Dunne kleding is aanbevolen!
Eten:
Het eten op Curaçao lijkt veel op de Zuid-Amerikaanse keuken, met vis als specialiteit. Een typisch gerecht is de keshi yená; een uitgehold ronde kaas gevuld met vlees of vis. Nog een voorbeeld is Pasteetjie. Dat is een halfmaanvormig gerecht van bladerdeeg. Daar zit kaas of gehakt in.
Kleding:
Antillianen dragen altijd zomerse kleding, want het is eigenlijk altijd warm op Curaçao. Geen kleding zoals toeristen dragen, want die willen graag bruin worden, maar dat hoeven de Antillianen natuurlijk niet. Nog iets bijzonders is dat ze met oud & nieuw geel ondergoed dragen, want dat brengt voorspoed en geluk in het nieuwe jaar.
REACTIES
1 seconde geleden
H.
H.
Ik woon in curacao, het is niet een pasteetjie, maar een pastechi
13 jaar geleden
Antwoorden